Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening, glæder sig over, at Vanddragen nu ser ud til, at den skal køres væk fra Store Torv.

Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening, glæder sig over, at Vanddragen nu ser ud til, at den skal køres væk fra Store Torv. Foto: Arkivfoto

Vanddragen bliver kørt på depot

Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening, er glad for, at Vanddragen skal fjernes fra Store Torv

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

byliv Det meget omdiskuterede kunstværk Vanddragen på Store Torv skal nu på depot. Den 30. september besluttede Magistraten nemlig på et møde, at man sender beslutningen i byrådet med henvisning til Teknik og Miljøs indstilling om at fjerne Vanddragen fra torvet. Det betyder, at byrådet skal tage den endelige beslutning om, at den skal køres på depot.

Selv om der var et flertal i Magistraten, der støttede forslaget, så var der dog nogle forbehold fra nogle af politikerne, blandt andre Børn og Unge rådmand Thomas Medom (SF), der henviste til, at der skal reetableres legemuligheder for børnene på torvet.

En der til gengæld ingen forbehold har, er direktør for Aarhus City Forening, Claus Bech.

Han har i mange år kæmpet for, at torvet bliver forskønnet.

"Jeg glæder mig over, at kampen mod Vanddragen nu ser ud til at lykkes. Nu kan vi begynde processen med at give torvet tilbage til borgerne og gå i gang med de visioner, der er for de tre torve," siger Claus Bech og fortsætter:

"Det er dog lidt trist, at vi ikke allerede kan komme i gang med det nu, men tålmodighed er en dyd, og nu har vi talt om Vanddragen i så mange år, og nu ser det altså ud til, at den kommer på depot - det er godt."

Grønne områder

Lokalavisen Aarhus har tidligere skrevet om, at både rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) og Claus Bech har visioner om at skabe blandt andet grønne oaser på Store Torv, ligesom der skal være udeservering på både Lille og Store Torv.

"Jeg glæder mig over, at Store Torv kan følge tidens trends, og at vi nu kan få skabt nogle opholdsrum og et godt miljø, så det bliver brugt i langt højere grad, end det gør i dag," siger Claus Bech.

Flytningen af Vanddragen bliver finansieret af de penge, som Teknik og Miljø havde beregnet skulle bruges til at renovere kunstværket. Derudover skal det tilhørende teknikrum under jorden også repareres, og så kan man begynde arbejdet med visionsplanen for hele området.

Publiceret 03 October 2019 15:34