Lima i Aarhus.

Lima i Aarhus. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse af Lima:

Peruviansk mad - hulen i baggården

Fornuftige priser, anderledes retter, men kødet var sejt som skolæder, lyder det fra anmelderen

Af
Af Vicky Mørch

madanmeldelse Lima er et lille og hyggeligt sted i sydamerikansk stil, der er helt sin egen. Den ligger lidt gemt i en baggård på Guldsmedgade, og det er en dejlig, afslappet krog at nyde et måltid mad i.

Tjeneren var hurtig til at tage imod vores bestilling. Drikkevarerne kom ikke med det samme, men sammen med vores mad. Maden var hurtigt klar, men der manglede en præsentation af maden. Selvom man ikke har glemt, hvad man bestilte, er det altid rart at få præsenteret serveringen.

Leg med smage og konsistenser

Tjeneren anbefalede Limas ceviche - så den skulle selvfølgelig prøves. Cevichen var store stykker af hellefisk i en syrlig marinade af lime, chili og koriander. Den blev serveret sammen med skiver af sød kartoffel og sprøde majs.

Limas ceviche.

Limas ceviche. Foto: Aarhus Update

I retten blev der leget med forskellige konsistenser - og det var lækkert med sprøde majs til den bløde fisk. Der var godt med syre i retten, men der skulle ikke være mere. De søde kartofler var ret rustikke og ærlig talt lidt kedelige. Der var dog lidt mere spark i marinaden, hvor chilien gav et godt modspil til syren.

En lille blindsmagning

Den næste servering blev en lille blindsmagning, da de 3 små empanadas ikke fik nogen præsentation, og man ikke kunne se forskel på dem. De tre forskellige empanadas blev serveret med en salsa. Den første empanada var i sandhed en overraskelse - for den var med hakket oksekød - og jeg havde egentligt bestilt oksesteak. Men den var god og saftig, dog hjulpet godt på vej med lidt lime.

Tre små empanadas.

Tre små empanadas. Foto: Aarhus Update

Den næste med kylling manglede lidt smag - det var mest kylling og i dejen. Her var der igen brug for et godt skvæt lime. Den veganske empanada var god og den mest spændende af de tre. Den var mere krydret og smagte bare af mere. Salsaen gav lidt mere smag til retten, og her kunne jeg bedre smage korianderen. Den var dog lidt vandet - det kunne klæde den at få skruet lidt op for varmen.

Sandwich uden så meget snak

En sandwich med flæskesteg, syltede rødløg og en puré på søde kartofler. Sværene var bløde, og jeg ved ikke, om det var meningen, de skulle være det, men jeg havde foretrukket dem sprøde. Kødet var fint mørt og saftigt. En fin og enkel sandwich uden så meget snak. Lidt mere smag havde ikke gjort noget.

Sandwich med flæskesteg.

Sandwich med flæskesteg. Foto: Aarhus Update

Pil ned til Lomo med ris

Risretten var med tynde skiver oksesteak, puré af sød kartoffel og sauterede grøntsager med en medium spicy chilistyrke. Kødet var helt gennemstegt og sejt. Der skal arbejdes med kødet. Udskæringen var culotte, som var tilberedt sous vide fortalte kokken. Hvordan er lykkes at lave kødet så tørt og sejt ved jeg ikke, men det var på ingen måde veltilberedt.

Lomo med ris.

Lomo med ris. Foto: Aarhus Update

Desserten redder stemningen

Deres klassiske peruvianske Alfajores var en god afslutning på et sydamerikansk måltid. Det er helt enkelt - blød og cremet Dulce de leche i en sprød småkage. Den var lige som den skulle være.

Peruvianske alfajores.

Peruvianske alfajores. Foto: Aarhus Update

Den veganske limekage var vores anden dessert. Den smagte godt, og sammen med den friske sorbet, var det klart et hit. Sammen med en americano var det en vellykket afslutning.

Vegansk limekage.

Vegansk limekage. Foto: Aarhus Update

Hjemmelavet kaneldrik

Stedets egen og friske limonade kunne have været meget lækker - men det smagte af 25-års fødselsdag. Der var masser af kanelsmag, og det var svært at smage andet i den. Menukortet lover også smage som ananas, nellike, sukker og lime, men de var svære at finde. Vi drak ikke op. Det var ikke vores smag, og jeg synes ikke de på nogen måde passede til maden.

Hvad var prisen?

● Tre styk empanadas til 79 kr.

● Ceviche Original til 108 kr.

● Lomo med ris til 98 kr.

● Chicharron(sandwich) til 79 kr.

● Tre styk Alfajores til 25 kr.

● Vegansk limekage til 35 kr.

● Chicha Morada limonade til 30 kr. glasset

● Danskvand med brus til 25 kr.

● Inca Cola (peruviansk gul cola) til 35 kr.

● Americano til 25 kr.

Vurdering

Lima er et spændende sted at besøge, for de byder på noget helt andet. Det er forfriskende med et sydamerikansk fokus på den aarhusianske madscene.

Prisniveauet er fornuftigt, og de har nogle anderledes retter på menukortet. Men. Nogle flere af deres retter manglede smag og kærlighed for detaljen. Det duer heller ikke, at kødet er tørt og sej som skosåler.

Cool indretning.

Cool indretning. Foto: Aarhus Update

En præsentation af serveringerne vil helt sikkert også forbedre helhedsoplevelsen. Samlet set er Lima et dejligt og hyggeligt sted med spændende mad - men med plads til forbedringer. Den generelle oplevelse levede ikke op til vores forventninger, selv om der var flere gode takter hos Lima.

Lima Aarhus

  • Guldsmedgade 20C - i baggården
  • 8000 Aarhus

Publiceret 02 October 2019 10:00