Greenilicious ved åen.

Greenilicious ved åen. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse af Greenilicious: Overraskende god og sund mad i Magasin Aarhus

Veltilberedt, velsmagende og grønt mad til sympatiske priser - value for money, lyder det fra mandamnelderen

Af
Jan L. Pedersen

madanmeldelse Nu er det ikke stormagasiner, jeg forbinder med god mad - og slet ikke som den oplevelse jeg fik hos Greenilicious forleden dag. Greenilicious er navnet på caféen eller restauranten i Magasin. Den ligger i stueetagen og har facade og siddepladser ud til åen. Her er gamle møbler, og man har prøvet at lave en café, som er anderledes.

Effektiv bestilling

Navnet Greenilicious er kombinationen mellem ‘green’ (grøn) og ‘delicious’ (delikat). Ejerne mener, at det passer godt til deres DNA og værdier. Muligt, men vi er nu mere interesseret i, om de kan lave mad, som smager godt. Betjeningen var hurtig til at tage imod bestillingen, og betalingen gik smertefrit.

Her er kød, men mest grønt

Greenilicious har fokus på de plantebaserede råvarer, men er ikke fanatisk. Der er kød på menukortet, men de fleste retter er uden kød og fisk. Menukortet er overskueligt, og her står tydeligt, hvis du ønsker tilkøb af kød i din mad. Det samme hvis brødet skal være glutenfri.

Plante-burgeren var et hit

Veggieburgeren var med soyabøf, dog ikke hjemmelavet, men den smagte godt og gjorde det fint. Der var masser af spirer i og rå løg. Tomaten var lidt for svag og vandet, hvorimod de syltede agurker var helt perfekt sprøde. Syre-sødme balancen var så god, at den burde være reference for syltelage.

Veggieburgeren.

Veggieburgeren. Foto: Aarhus Update

Rodfrugte-fritterne var sprøde udenpå og bløde indeni. De blev spist op - Rub og stub.

Dressingen var vegansk og rørt på soyamælk, olie, vinaigrette og lidt chili. Den smagte utrolig godt og perfekt spicy. Burgeren var nok den bedste vegetarburger, jeg har smagt i Aarhus.

Efterår rimer på suppe

Gurkemejesuppen var med spidskål, forårsløg, purløg og spinat var, hvad jeg smagte. Om der var andet i vides ikke med sikkerhed. Helt forrygende god. Karryen var skøn spicy og med masser af smag. Et must at prøve. Jeg kunne godt spise den hver dag.

Gurkemejesuppe.

Gurkemejesuppe. Foto: Aarhus Update

Brødet, der bruges til retterne, var det velkendte surdejsbrød fra La Cabra. Det er kun et stort plus, da det er umådelig svært at bage noget selv, som er bedre.

Det lette med stort L

Spinatwrap med linser, avocadocreme, syltede rødløg og jordskokker. Prisen var 78 kroner. Det var en kold servering, hvilket der ikke var noget galt i. En let omgang, som fint kunne shines lidt op med smag. Lidt salt og peber hjalp den på vej, men lidt mere kant og fylde ville på ingen måde skade.

Spinatwrap.

Spinatwrap. Foto: Aarhus Update

Lidt kød - hvis du vil

Avocado-crunch til 98 kroner var en velvoksen omgang. Avocado, to spejlæg, bacon, surdejsbrød, grøn pesto, romesco salsa med moderat spicy chili. Der var masser af modne avocado, og det var kernen i retten. Her manglede på ingen måde smag. Skønt.

Avocado-crunch.

Avocado-crunch. Foto: Aarhus Update

Tung afslutning

Snickers og brownie plus cortado og en dobbelt espresso var desserten. Begge uden gluten. De var massive og bastante med en moderat sødme. Det sidste passede mig fint. Lidt syrlige blåbær og granatæbler lettede tyngden på kagerne.

Brownie som dessert.

Brownie som dessert. Foto: Aarhus Update

Empatisk betjening

Maden blev serveret ved bordene, men ikke præsenteret, med mindre vi spurgte ind til, hvad vi fik. Betjeningen havde styr på maden, og hvad der var i, og var ikke bleg for at sige og anbefale, hvad de syntes om. Smilende og utrolig serviceminded.

Hvad var prisen?

Vi spiste for 644 kroner inklusiv to halvliters øl på flaske til 58 kroner stykket og kaffe til 66 kroner (ikke noget fund). Prisen på maden var 462 kroner, og her var mad nok til fire personer. Rundt regnet kostede maden 115 kroner per person, hvilket er en fair pris i den aarhusianske regnebog.

Vurdering

Greenilicious vandt omgangen 3 - 0. Beliggenheden snyder, og både maden og betjeningen overraskede i den grad. Den havde jeg ikke lige set komme.

Vegetarretterne havde, på nær en ret, så god smag, at ingen tænkte på kød eller fisk. Giv de grønne retter en chance. Det fortjener de.

Veltilberedt, velsmagende og grønt mad til sympatiske priser - value for money.

Lidt gæster.

Lidt gæster. Foto: Aarhus Update

Greenilicious kan noget med grønt, mad og smag. Det er en konstatering. Drop bare kødet, også hvis du er kødspiser.

Hvor er det skønt, når et undertippet sted slår alle vores fordomme i stykker. Det skete i den grad hos Greenilicious. Nu tager jeg, også, i Magasin for at spise min mad. Det er en stor anbefaling, vi sender efter den grønne og delikate café i hjørnet af Magasin - eller ved åen.

Greenilicious

  • Magasin Aarhus - indgang både fra åen og fra Magasin
  • Immervad 2-8
  • 8000 Aarhus

Publiceret 27 September 2019 08:00