Signe og Jonas Klit mener, at folk har brug for en pause i hverdagen - både mentalt og i kroppen. Det skal deres nye sted, pause recovery studio hjælpe med.

Signe og Jonas Klit mener, at folk har brug for en pause i hverdagen - både mentalt og i kroppen. Det skal deres nye sted, pause recovery studio hjælpe med. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Nyt afslapnings-studio åbner:

Her kan du få en pause fra hverdagen

Ægteparret Jonas og Signe Klit åbner 21. september pause recovery studio på Frederiks Plads 28 i Aarhus C

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

nyåbning 2018 blev et skelsættende år for Højbjerg-ægteparret 41-årige Jonas og 41-årige Signe Klit. Deres drengetvillinger var et år, børn de vel at mærke har fået med hjælp fra en rugemor. Som familie blev de enige om, at de ville væk fra det hele, og derfor blev hele året mere eller mindre brugt på at rejse ud i verden.

De var blandt andet på Bali i tre måneder, og her skrev de en bog om at have fået børn med hjælp fra en rugemor, fordi de gerne vil være med til at skabe en debat om emnet. Bogen blev udgivet. Men det var ikke det eneste, der skete. De fortsatte turen til USA, nærmere bestemt Californien, fordi de gerne ville inspireres til, hvad de skulle med deres arbejdsliv.

De fik rimelig hurtigt en idé om, at de gerne ville lave noget, hvor man slapper af.

"For halvandet år siden, sagde vi vores jobs op. Vi havde været på vores arbejdspladser i 10 år, og vi ville gerne finde ud af, hvad der skulle ske. Vi talte om, at vi gerne ville være selvstændige og kom til at tænke på, at det altid er, når man har ferie, at man får ny energi og inspiration, inden man kommer hjem i hamsterhjulet igen. Men hvorfor skal man på ferie for at få energi, hvorfor kan man ikke få det ind i sin hverdag? I USA er der mange restitutionscentre, og vi blev optaget af at slappe fuldstændig af, når man var der," siger Jonas Klit.

"I Santa Cruz læste Jonas om flotation therapy i et blad. Vi bookede tider til os begge, og det var fedt. Vi besøgte centre forskellige steder i USA, og vi oplevede også effekten af infrarøde saunaer. Vi brugte inspirationen til at tænke, hvad danskerne kunne tænke sig og have brug for, og det satte vi sammen," supplerer konen.

Forskellige behandlinger

Det nye sted, som de har valgt at kalde pause recovery studio, og som ligger på Frederiks Plads 28 i Aarhus C, kan man derfor opleve tre forskellige former for behandlinger. Det ene er flotation therapy, hvor du flyder i saltvand i en tank, og kroppen får fuldstændig ro til at flyde og slappe af. Det andet er såkaldte recovery boots, hvor man trækker nogle støvle-/strømpelignende ting på benene, hvor man får massage. Det tredje og sidste er infrarød sauna. Ifølge parret er de derudover de eneste i Danmark, der tilbyder en float, hvor der kan være to personer i. Den er høj, men stadig med låg ligesom den til én person, men de fleste ville kunne stå oprejst inde i den. Det er dog stadig meningen, at man skal ligge og flyde.

"Overskriften er, at vi gerne vil give en pause til kroppen - både fysisk og mentalt. Uanset hvad og hvordan man har brug for at få slappet af, så kan man gøre det hos os. Det er både behandling og velvære, vi tilbyder," lyder det fra ægteparret.

Et sted for alle

For ægteparret har der været vigtigt at skabe et sted, hvor der er plads til alle, og hvor man føler sig velkommen, uanset om man er ældre eller studerende.

"Man skal træde ind i et sted, hvor der er plads til alle, og hvor man føler sig taget godt imod," siger Signe Klit, og manden tilføjer:

"Det skal ikke være noget high-end, og heller ikke så det kun er dem, der har mange penge, der kan være med."

For at få drømmen om stedet realiseret har de valgt at satse al opmærksomhed på pause recovery studio. Det betyder også, at ingen af dem skal have et andet job ved siden af, og samtidig har de ansat medarbejdere, så de også har mulighed for at være en familie.

"Vi prøver det her, og vi går all in. Vi har en intention om, at det også skal til andre store byer i Danmark, for det er ikke kun i Aarhus, man har brug for at tage en pause fra hverdagen," siger Jonas Klit.

pause recovery studio åbner 21. september.

pause recovery studio

  • Ligger på Frederiks Plads 28
  • Åbner 21. september med åbningsreception klokken 14-16 med lækkerier til dem, der dukker op
  • Stedet er på 170 kvadratmeter
  • Se mere på pausestudio.dk

Publiceret 15 September 2019 07:00