Café Englen.

Café Englen. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse af Café Englen:

Stemningen var intakt - mens maden var på det jævne

Hyggelig café, men der kan strammes op på maden på Café Englen ifølge madanmelderen

Af
Jan. L. Pedersen

madanmeldelse Det er arvesølvet, vi har med at gøre, når vi snakker om Café Englen. En institution i Aarhus. Caféen er opført i 1984 efter parisisk forbillede, og den gør stadigvæk meget ud af at ligne de franske caféer. Sådan er det. Caféen var kendt for, at de kendte - og dem som gerne vil ses, kommer her. Hvor meget det gælder i dag, ved jeg ikke.

Forudsigelig charcuteri

Først kom brødet og olivenolien. Dernæst charcuteri med oksepølse, oliventapenade, peberfrugttapenade, Gammel Knas, brændenældeost, serrano skinke, portugisiske oliven, syltede tomater, nødder og grønt. Der var ikke noget ekstraordinært over charcuterien. Der var, hvad vi forventede, og det var ganske fint. Dertil fik vi et glas Pinot Noir i anledning af Festugen. Prisen var 140 kr., hvilket var en yderst fair prissætning.

Et fad med charcuterie.

Et fad med charcuterie. Foto: Aarhus Update

En tør omgang signatur-burger

Den kendte, og til tider hypede Engleburger er altid på menukortet. Den skulle testes. En italiensk inspireret burgerbolle med oksefilet, Emmentaler-ost, pancetta, vandede drivhus-tomater, som absolut intet godt gjorde og frisk salat. Den kom med ristede kartofler og tomatmayo. Prisen er 145 kr..

Vandede tomater.

Vandede tomater. Foto: Aarhus Update

Engleburgeren.

Engleburgeren. Foto: Aarhus Update

Der er nok en grund til, at de fleste burgere er med hakket oksekød. Det kan man ikke undgå at tænke efter en tør og småsej oksefilet i en halvhård italiensk bolle. Det var ikke nogen god oplevelse. Desværre. Burgeren var tør i sig selv, med mindre man valgte at bruge den Heinz Ketchup-flaske, som kom på bordet. Lidt synd, da intentionerne bag burgeren helt sikkert er gode. Den sprøde panchetta, de syltede agurker og den friske salat smagte godt. Også kartoflerne skal have ros. Men jeg springer helt sikker Engle-burgeren over næste gang. Den kan jeg ikke anbefale.

En stor omgang cæsarsalat

Englens cæsarsalat med langtidsstegt kylling, klassisk Cæsar dressing, hjemmelavede croutoner, parmesan, romaine, frisée og blandede salater var den anden hovedret. 125 kr. var prisen. En klassisk salat. Portionen var stor, og der var ikke sparet på kyllingen. Salaten var frisk, croutonerne sprøde, kyllingen desværre alt for tør. Der var ikke meget dressing i salaten.

En cæsarsalat.

En cæsarsalat. Foto: Aarhus Update

Bedste servering - og prisen var kun 50 kr.

Eton Mess med creme de bresse, knust marengs, friske bær og rabarberkompot. Den sad lige i skabet. Frisk og lækker. Der var pænt med friske bær. Hindbær, brombær og blåbær. Creme de bresse gjorde desserten mindre fed, og samspillet med den syrlige rabarberkompot fungerede perfekt.

Eton Mess.

Eton Mess. Foto: Aarhus Update

Til dessert var der Englens chokoladekage med rabarberkompot og brændt hvid chokolade. En for tung udgave, som var massiv med stort M. Kompotten tog lidt af tyngden af den, men vi måtte opgive på halvvejen.

Chokoladekagen.

Chokoladekagen. Foto: Aarhus Update

Vine på glas

Englen har en del vine på glas - og til yderst sympatiske priser. Vi valgte aarhusianske Knud Kjellerups Domaine Bernollin, Les Corbaisons fra Bourgogne til 70 kr. er en god pris for et stort og velskænket glas. Et rigtig godt glas vin i den lettere genre, som bare smager godt - hver gang.

Gode, store glas.

Gode, store glas. Foto: Aarhus Update

Betjeningen

Ja. Den var der. Vi fik hurtigt et menukort og et drikkekort. Det var så det. Vi ventede, og ventede. Prøvede tricket med øjenkontakt, men uden held. Efter et kvarter kom der en tjener. Bestillingen gik smertefrit. Vi vidste, hvad vi ville have, og tjeneren var i den grad oppe i gear. Utrolig serviceminded, og resten af aftenen var med god betjening.

Vores regning

Dagens middag løb op i 705 kr.. Det var for fem retter mad inklusiv en americano, en kaffe med mælk og fire glas vin. Det er ikke dyrt, og især på vinsiden er der rigtig god value for money.

Vurdering

● Café Englen er hyggelig. Det kan der ikke sættes spørgsmålstegn ved. Her er en sjælden atmosfære, og den skal opleves. Tiden står på mange måder stille, og man føler ikke, man er i Aarhus. Topkarakter til den unikke indretning.

● Maden er cafémad. Her kunne der med rette strammes op. Der manglede smag, og burgeren med oksefileten var tør og småsej. Englens cæsarsalat med langtidsstegt kylling var ligeledes i den tørre afdeling. Det duer bare ikke med tørt kød - så hellere drop det, da det ødelægger oplevelsen.

● Betjeningen og drikkevarerne var i orden. Der var intet at komme efter. Priserne var generelt gode, hvis altså maden havde været mere omhyggeligt tilberedt.

Café Englen

  • Studsgade 3
  • 8000 Aarhus C

Publiceret 14 September 2019 08:00