Mads Krigslund er partner i den nye Clemens Bar.

Mads Krigslund er partner i den nye Clemens Bar. Foto: Anders Michaelsen

Cocktailbar til det modne publikum er åbnet ved åen

Clemens Bar er åbnet på Åboulevarden 35 og skal være det store gå-i-byen sted for et ældre publikum, som ejerne bag mener, byen har manglet

Af
Anders Michaelsen

NATTELIV Under Skt. Clemens Bro har by- og nattelivet ved åen fået en ny nabo. Den nye nabo hedder Clemens Bar og er placeret, hvor steder som Glazzhuset, Valhalla og senest Clemens Gastro & Bar har ligget.

Og på den nye bar skal man være mindst 25 somre for at komme ind. For selv med steder som Casablanca, Loulou og London Bar i nærheden, som henvender sig til en lignende målgruppe, så har der manglet et stort sted for et ældre publikum, ifølge de nye ejere.

"Vi ser mange muligheder her, vi har valgt at lave et sted for +25, så man får skabt et sted for det modne publikum. I gamle dag var det Train, der havde fat i det ældre segment, dengang det var en natklub. Da de skar natklub-delen fra, stod der lige pludselig et voksent segment og ikke rigtigt havde et sted," siger Mads Krigslund, der er en af partnerne i Clemens Bar.

Og lokalerne under Skt. Clemens Bro, bag glasfacaden og ud til åen er et godt sted for en ny bar.

"Vi ser mange muligheder her. Der kommer mange mennesker forbi her, som har været ude at spise ved åen. Og det store glasparti hele vejen rundt og de tændte lysekroner giver en nysgerrighed til folk, der går forbi udenfor," siger Mads Krigslund.

Clemens Bar er åbnet under Skt. Clemens Bro med udsigt ud til åen og i to niveauer.

Clemens Bar er åbnet under Skt. Clemens Bro med udsigt ud til åen og i to niveauer. Foto: Next Door Design

Plads til alle (over 25)

Den nye bar ved åen er et stort sted inddelt i tre afdelinger, der skal tilbyde noget til forskellige temperamenter. Der er både et selskabsområde med dæmpet musik, og som også kan bookes til spisende gæster. I stuen er der indrettet en helt ny cocktailbar, mens den øvre del af stueetagen byder op til dans med DJ og dansegulv.

På åbningen forrige lørdag var der 300-400 gæster forbi det nye sted. Og det var både folk på omkring de 25, men også folk på den gode side af 60, der var forbi, fortæller Mads Krigslund.

"Jeg synes, det er fantastisk. Det er virkelig rart at have et sted, der rammer utroligt bredt. Det vigtige ved det her sted er, man skal komme ind og føle sig velkommen," siger han.

Der er både servering på nederste og øverste niveau af Clemens Bar.

Der er både servering på nederste og øverste niveau af Clemens Bar. Foto: Next Door Design

For at folk skal føle sig velkommen, har man blandt andet valgt, at der ingen entré skal være, og garderoben er valgfri. Og så bliver der i baren både serveret cocktails, et bredt udvalg af flaskeøl, øl fra fad og herunder også drinks og øl uden alkohol. Man kan ikke komme ind i den nye bar med joggingtøj, men ellers må man stort set komme, som man er.

"Jeg tror, man kan skræmme mange væk ved at gøre det for formelt. Det også en af årsagerne til, man har valgt at kalde det Clemens Bar frem for Clemens Lounge eller Clemens Natklub eller lignende. Hvis man får skrevet 'natklub' på noget, så er der nogen, der tænker; 'der kan jeg ikke få en fadøl - det er ikke noget for mig'. Hvor en bar er noget, de fleste kan relatere til," siger Mads Krigslund.

Det relaterbar bar-koncept er dog uden røg indendørs og uden salg af cigaretter. Et valg der blandt andet handler om at udfordre rygevanerne i nattelivet. Den nye - og røgfrie - Clemens Bar har åbent hver weekend fra klokken 21-05.

I baren er der et bredt udvalg af spiritus, som også serverer øl og cocktails uden alkohol.

I baren er der et bredt udvalg af spiritus, som også serverer øl og cocktails uden alkohol. Foto: Next Door Design

Publiceret 04 September 2019 06:00