Til oktober skal forslag om hvor rygning kan forbydes udendørs i Aarhus i offentlig høring. Modelfoto

Til oktober skal forslag om hvor rygning kan forbydes udendørs i Aarhus i offentlig høring. Modelfoto

Ingen smøg mens du venter på bussen

Aarhus Byråd har besluttet at kigge på, hvilke udearealer der skal gøres røgfrie

Af
Trille Skøtt-Jensen

Rygepolitik Onsdag aften blev det i Aarhus Byråd vedtaget at gå videre med et forslag om at forbyde rygning på udearealer. Så fremover kan det blive forbudt at ryge i blandt andet busskure.

Hver magistrat skal nu undersøge, hvor i deres område man kan gøre udearealer røgfri. Når magistratsafdelingerne er kommet med deres forslag, så skal de i oktober ud i en offentlig høring.

Påbud eller henstilling

Selvom alle partier bakker op om forslaget, så er de ikke helt enige, om der skal være et egentligt påbud eller en henstilling til at lade være med at ryge. Venstre er imod påbud og ser hellere, at man venligt henstilles til at lade være med at ryge.

Rådmand for børn og unge Thomas Medom (SF) varslede til byrådsmødet, at han ville foreslå områder, blandt andet legepladser.

"Og så vil jeg insistere på, at det bliver forbud, men at det bliver kommunikeret på venlig måde;" sagde han.

Nu sætter rådmændene sig sammen og finder de steder, hvor de mener, at der ikke længere skal ryges, og så kommer det tilbage til byrådet og videre til høring. Og der skal det nok blive debatteret igen.

Det har siden 2013 været forbudt for medarbejdere i Aarhus Kommune at ryge i løbet af arbejdstiden. Rygning er forbudt i selvbetalte pauser på kommunens institutioner, bygninger, materiel og på udendørs arealer, der tilhører bygningernes matrikel.

Fremover kan det altså også blive til et forbud i busskure, på legepladser og stationsområder.

Sundhedsrådmand Jette Skive foreslår i P4 Østjylland, at Åboulevarden med de mange caféer bliver røgfri.

Publiceret 29 August 2019 08:15