Restaurant Klokken.

Restaurant Klokken. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse:

Hvad er Klokken? En restaurant med alle de danske klassiske retter

Restaurant Klokken serverer ærlig mad ifølge madanmelderen

Af
Jan L. Pedersen

madanmeldelse Tæt ved åen og havnen i Aarhus ligger Restaurant Klokken. Det er i de lokaler, som tidligere husede natklubben, La Belle. De er i dag ombygget og fremstår lyse og venlige. Restaurant Klokken, eller blot Klokken, åbnede sidste sommer og har fået godt fat i aarhusianerne.

Maden

Der er noget trygt over menukortet på Klokken. Alle, som er vokset op i Danmark, kender retterne, og har med stor sandsynlighed et forhold til dem. De er i hvert fald lavet en del bedre end det en stor del af os er vokset op med.

Middag på Restaurant Klokken.

Middag på Restaurant Klokken. Foto: Aarhus Update

Frokostkortet byder især på smørrebrødet og de danske frokostretter, såsom pariserbøf, Mørbrad à la creme og tarteletter. Om aftenen er det de klassiske danske retter, der pryder menukortet.

Til forret valgte vi en klassisk tartelet med fyld af hønsekød, asparges, kruspersille og tomater. Der var ikke så meget hokus pokus over det. Den smagte godt. Lidt som at gå tilbage i tiden til bedstemors køkken. Tarteletskallen var luftig og sprød. Fyldet var velsmagende, og der var godt med kylling.

Tartelet med høns.

Tartelet med høns. Foto: Aarhus Update

Anden forret var håndpillede rejer, smilende æg, estragonmayo og en citron på en skive lyst brød. En stor rejemad efter bogen og med lidt moderne estragonmayo.

En rejemad.

En rejemad. Foto: Aarhus Update

Et hit på Klokken

Hovedretten var Klokkens stjerneskud med en paneret og en dampet rødspætte, rejer, laks og ristet lyst brød. Et stort skud, som ikke var svøbt ind i dressing og mayo. Rødspætten var friteret, tyk og smagte fremragende. Der var rigeligt med håndpillede rejer. Den kogte spætte var fin, dog uden den store smag. En stor og fin omgang, dog så jeg gerne rødspætten var smørstegt på panden i stedet for frituren. Men det er jo smag og behag.

Stjerneskud.

Stjerneskud. Foto: Aarhus Update

Dansk bøf med bløde løg

En klassiker som endte med at bliver et hit og en hyldest til noget så simpelt som en hakkebøf med bløde løg. Godt hjulpet af en kraftig sovs, små kartofler og hjemmesyltede rødbeder. Kødet var medium rødt og smagte af kød. De let syrlige tyttebær var erstatningen for agurkesalaten, hvilket var fint byt her hos mig.

En hakkebøf med bløde løg.

En hakkebøf med bløde løg. Foto: Aarhus Update

Dessert fra barndommens land

Klokkens pandekage med vaniljeis, chokoladesauce, jordbærkompot og makroner. Igen en stor portion. Den var pyntet med et par friske hindbær. Pandekagen var lækker sprød i kanten og kompotten frisk og syrlig. En dejlig afslutning på en god middag.

Pandekagen.

Pandekagen. Foto: Aarhus Update

Aarhus' bedste æblekage

Æblekage med makroner, flødeskum og vaffel. Et hit og nok aftenens bedste og gennemførte servering. Jeg mindes ikke jeg har fået bedre æblekage i mands minde. Skylden er kokkens, men nok i fællesskab med æblerne. For filan en syrebalance. Den skal du prøve på Klokken, og lad os håbe, den aldrig kommer af kortet.

Æblekagen.

Æblekagen. Foto: Aarhus Update

Betjeningen

En sød, behagelig, effektiv og smilende kvinde var dagens tjener. Hun var der med det samme med vand, menu-, vin- og snapsekort. En kort og præcis forklaring om kort og tavlemenu fulgte efter.

Vores regning

I alt løb den op i 1.148 kr., men kan fint halveres med mere mådehold. Håndpillede rejer til 99 kr., tartelet med hønsekødsfyld til 69 kr. Hovedretter kostede 179 kr. for stjerneskuddet, og den danske hakkebøf kostede 175 kr. Desserterne 79 og 69 kr. Kaffen koster 50 kr. for 4 kopper. To Martell VS Cognac til 65 kr. stykket til kaffen. Øllet var Kissmeyers, og her var der flere anbefalinger. De kostede 79 kr. stykket.

Vinen var et glas Grüner Veltliner fra Steiniger til 85 kroner, og en tysk Riesling til 90 kroner. Begge ganske gode og friske vine, som var skænket med rund hånd. En madøl som bør fremhæves er Brown Ale fra Kissmeyer. Den passer perfekt til en stor del at maden på Klokken.

Vurdering

● Restaurant Klokken er ærlig med deres mad. De laver de gode gamle retter uden så meget moderne gøgl. Det gør de godt!

● Maden smagte godt. Til prisen var det klart i orden. Vi var tilfredse. Dansk mad i store portioner, som ramte det traditionelle danske køkken med bravour. Ikke noget fine dining, men mad som er hjemmelavet, og som rammer de fleste.

● Til prisen var det god value for money. Klokken skal have ros for deres helt nede på jorden facon. Næsten fuldt hus på en torsdag, hvor der var Smukfest fortæller kun, at Klokken har noget at byde på. Og det har de.

● Hvis du er til traditionel dansk mad, som er hjemmelavet, til sympatiske priser er Klokken et must at prøve. Vi kaster vores bedste anbefaling afsted til Klokken. Klokken er dejlig underspillet og uformel på den fede måde, hvilket man kun kan respektere.

Gæster på Restaurant Klokken.

Gæster på Restaurant Klokken. Foto: Aarhus Update

Restaurant Klokken

  • Mindegade 6
  • 8000 Aarhus C

Publiceret 16 August 2019 06:00