Pariserhjulet var yderst populært i Aarhus under Tall Ships Races.

Pariserhjulet var yderst populært i Aarhus under Tall Ships Races. Foto: Anders Michaelsen

Et permanent pariserhjul i Aarhus er en mulighed

Ved Tall Ships Races i Aarhus var pariserhjulet yderst populært blandt gæsterne

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

kultur Næsten 25.000 var en tur oppe i pariserhjulet under Tall Ships Races i Aarhus. Mange har lagt billeder op på Facebook i diverse grupper, og rigtig mange har på de sociale medier ytret, at de ønsker, at det var en fast del af Aarhus.

Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) kunne også godt tænke sig, at hjulet var en attraktion i Aarhus i fremtiden.

"Jeg er glad og stolt over, at folk har taget så godt imod pariserhjulet. Det har været en spændende attraktion, som hører sig fint til i en storby. Samtidig har vi jo symboliseret Aarhus' fokus på bæredygtighed og verdensmålene på pariserhjulet, og det ville være et stort ønske fra min side, hvis vi kunne få den permanent i Aarhus," siger kulturrådmanden og fortsætter:

"Jeg håber derfor, at der er nogle fra det private erhvervsliv, som kunne se, at det her kunne være en god attraktion for byen, som tiltrækker både byens borgere og turisterne. Hvis den skal være permanent, er det dog ikke en kommunal opgave, da et pariserhjul vil være en kommerciel del, og vi kan som kommune ikke tage penge for det. Hvis der er nogle erhvervsfolk, der kan se en idé i det, så vil jeg gøre, hvad jeg kan for at finde en grund, som kommunen så måske kan stille til rådighed til pariserhjulet."

Tilfreds turistdirektør

Også direktøren for Visit Aarhus er begejstret for, at pariserhjulet har været noget, der har vækket begejstring hos borgerne og turisterne.

"Jeg er super glad for, at det har været så populært. Det ville være fint, hvis det kunne blive permanent i Aarhus, men der skal selvfølgelig en finansiering til, og det er ikke noget, som Visit Aarhus kan gøre, ligesom vi heller ikke har mulighed for at beslutte, om pariserhjulet skal være en fast del af Aarhus," siger direktør for Visit Aarhus, Pia Lange Christensen.

Erhvervslivet kan se en mulighed

Erhvervsmand Claus Hommelhoff, der ikke er bange for at støtte nye initiativer, er ikke afvisende overfor at bakke op om et permanent pariserhjul i Smilets By.

"Jeg prøvede det ikke selv, men jeg kunne godt se, at det så flot ud. Alt, hvad der kan gøre Aarhus bedre, er jeg interesseret i. Hvis man så kunne få de hjemløse til at bestyre det, så ville det være en ekstra gevinst for byen. At gøre noget for de hjemløse betyder meget for mig," siger Claus Hommelhoff.

Han understreger dog, at det ikke bliver ham, der tager førertrøjen på og løber op til kulturrådmanden og banker på døren for at få et permanent pariserhjul til byen.

"Jeg vil gerne være en del af det, og det er noget, vi kan tale om henad vejen, men det er ikke noget, jeg lige kommer til at gøre noget ved i morgen," siger han.

En anden af byens erhvervsmænd, Olav de Linde, der er indehaver af Byggeselskabet Olav de Linde, kan også godt se en idé i pariserhjulet, men som Claus Hommelhoff, kommer han ikke til at gå forrest for at få det til byen.

"For byen som helhed er det en god idé, men det afhænger af mange ting - hvis der er underskud forbundet med det, så er det ikke det værd. Hvordan det skal finansieres, og hvordan driften af det skal være, skal være på plads, men jeg kunne godt se mig selv være en del af projektet," lyder det fra Olav de Linde.

Om det ender med, at Aarhus bliver beriget med et pariserhjul året rundt, er altså op til nogle initiativtager, og så må tiden vise, hvad der sker.

Publiceret 14 August 2019 06:00