25-årige Melad Yaldiko glæder sig til at åbne Deli Kartel på Silkeborgvej.

25-årige Melad Yaldiko glæder sig til at åbne Deli Kartel på Silkeborgvej. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Ny delikatesse med traditionelle, danske frokostretter åbner på Silkeborgvej

25-årige Melad Yaldiko slår dørene op til Deli Kartel, og dermed går hans drøm om at blive selvstændig i opfyldelse

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

mad I uge 34 er 25-årige Melad Yaldiko klar til at tage imod kunderne i Deli Kartel på Silkeborgvej 54 i Aarhus C. Her vil han servere traditionelle, danske frokostretter med et lille tvist af tyrkisk og græsk. Der kommer til at være smørrebrød og lettere lune frokostretter, som man enten kan tage med sig eller sidde og spise ved en af de få siddepladser, som han får i butikken.

Han er uddannet slagter for tre år siden og vidste fra sin tid på teknisk skole, som ligger lige over for Deli Kartel, at der ikke er mange spisemuligheder i området.

"Hvis ikke vi havde en bil på skolen eller ville spise i skolens kantine, så var der faktisk ikke nogen muligheder for at købe mad, så jeg tænkte, at jeg skulle finde på noget i det her område," siger Melad Yaldiko, der bor i Tilst og stammer fra Irak.

Enkle retter

Egentlig var det meningen, at det var Melads onkel, der ville have åbnet i lokalerne, hvor der tidligere har ligget en slagter, men der er ikke tilladelse til at tilberede meget mad i lokalerne.

"Jeg har fået tilladelse af boligforeningen til at køre en smørrebrødsbutik og lave lidt lune retter, så det er jeg rigtig glad for. De lune retter, jeg kommer til at lave, bliver noget som kamsteg, frikadeller, fiskefrikadeller, hakkedrenge og mørbradgryde. Det er en hårfin balance, for jeg vil ikke overskride den grænse, der er fra boligforenings side," siger den unge slagter, der for fire år siden besluttede sig for, at han ville være selvstændig, slagtermester eller læse videre, og nu står han altså klar til at modtage kunderne i sin nye butik.

Den præcise dato er ikke helt på plads, da de sidste formalia skal være på plads, men han satser stærkt på, at det bliver i starten af uge 34.

"Jeg er så klar, og jeg glæder mig rigtig meget til at møde kunderne og servicere dem," siger han med et stort smil.

Vigtig at tale med kunderne

For Melad er det vigtigt, at han har en god kontakt med sine kunder. Han drømmer derfor om, at forretningen kører så godt om nogle måneder, at han kan ansætte en, så han kan bruge tid på både at lave mad og tale med sine kunder.

"Jeg håber, at folk får et nyt indtryk af, hvordan en slagter med egen butik kan være. Jeg er en frisk, ung fyr. Jeg vil gerne tale med mine kunder og give dem en ekstraordinær oplevelse," siger han og fortsætter:

"Jeg brænder virkelig for at lave mad og servicere kunderne - det er mine to helt store passioner."

Humor i navnet

Han havde svært ved at finde ud, hvad han skulle kalde sin biks, så da han sad med en gruppe kammerater og spillede playstation talte de om, hvad han skulle kalde forretningen.

"Der var en, der sagde, at det skulle være noget rigtigt, traditionelt dansk som onkels takeaway, og det skulle det så bare slet ikke," griner Melad, der gerne ville have, at der var lidt humor omkring navnet.

"Der var en, der sagde noget med kartel, og så var den der - Deli Kartel. Jeg håber, at folk kan se, at der er humor i det. Jeg er lidt friskfyragtig, så navnet passer godt til mig, og jeg synes faktisk også, det er lidt sjovt."

Samme glæde lyser ud af ham, når han tænker på, at hans forretning snart slår dørene op. Og selv om han er slagter, så vil han til at starte med ikke sælge fersk kød, men han har tænkt, at han i fremtiden kan sælge fredagsbøffer og take away-platter, som bare skal varmes i ovnen.

Foruden drømmen om fredagsmenuer så har han et håb om, at når forretningen kører, at han også kan sælge frokostretter ved Godsbanen. Her har han nemlig en 40 fods container til at stå, som han gerne vil sælge mad fra.

Publiceret 13 August 2019 14:38