Den perfekte start på dagen: Kald det, hvad du vil; mokost, brunch eller weekend-frokost på havnen

Madanmelderen er ikke i tvivl. Det er Aarhus' bedste brunch

Af
Jan L. Pedersen

Madanmeldelse Brødrene Koch på den gamle havn i Aarhus har det med at overraske. Det er der ikke noget nyt i. Men jeg blev overrasket ud over det normale, da jeg forleden besøgte Det Glade Vandvid og deres brunch. Ja, det kalder de det. At jeg ikke er helt enige med dem i, det er en brunch er en anden sag.

395 kroner for to timer inklusiv drikkevarer

Brødrene Koch kalder det brunch, selvom jeg mener, det mere er en frokost. Men uagtet den uenighed, så er idéen, at der er mellem 32 og 34 forskellige retter, alt efter hvad du lyster, og hvordan du sætter det sammen.

Det hele starter klokken 11.00 og slutter seneste klokken 13.00. Du må også gerne smutte før, hvis to timer er for meget. Prisen for børn under 8 år er 225 kroner, og børn under 2 år spiser gratis.

Tag selv-bord

Buffet lyder ikke godt. Jeg synes heller ikke, ordet er passende med alt den hjemmelavede mad, som er her. Tag selv-bord er et mere spiseligt ord. Der er 80 pladser til brunch. Alt var booket den lørdag, vi var forbi.

Umuligt at smage det hele

Du skal være skarp på, hvor meget du kan spise, og udvælge din mad med omhu.

Et udpluk af den mad, som vi var igennem;

Pocheret æg en cocotte med tomatkompot var eneste æggeservering. Saltet laks med æbler/peberrod, samt saltet torsk med koriander, lime og chili. Ellers var høns i asparges og hjemmebagte tarteletter svære at gå udenom.

Porcheret æg hos Det Glade Vanvid. Foto Aarhus Update

Porcheret æg hos Det Glade Vanvid. Foto Aarhus Update

Lidt lunt mad hos Det Glade Vanvid. Foto Aarhus Update

Lidt lunt mad hos Det Glade Vanvid. Foto Aarhus Update

Fire slags kød; lammeculotte, kalveskank, honningmarineret landskinke og en rød oksesteg. Der stod en kok og skar kødet ud. Kartoffelgratin med muskat og løg, ratatouillé og timianskysauce eller en bearnaise på sifon og friske gulerødder marineret i karry. Kødet var mørt, og man kan diskutere, om så meget kød har sin berettigelse på den tid af dagen. Men uanset hvad man mener om det, så smagte det godt. Tilberedningen var der ikke noget at udsætte på.

Lidt kød hos Det Glade Vanvid. Foto Aarhus Update

Lidt kød hos Det Glade Vanvid. Foto Aarhus Update

Serranoskinken med fem forskellige slags tilbehør var velbesøgt. Dog mener jeg ikke, at en god skinke kræver tilbehør, men det er jo smag og behag. De syltede radiser var undtagelsen. Syrligheden var spændende, og ret genial til den milde og salte smag der var i kødet. Skinken var mør som smør.

Lidt kød nu på tallerken. Foto Aarhus Update

Lidt kød nu på tallerken. Foto Aarhus Update

Biksemaden, der var lavet på oksetykkam tilsat bearnaise mindede måske mere om aftensmad eller natmad end brunch. Men den ærkeklassiske biks, smagte forrygende godt.

Den hjemmelavede lune øllebrød med en god tyk fløde var total retro. Hittet, som fik de grimme minder om øllebrød til at forsvinde som dug for solen. Det samme gjaldt for æble-triflien og citronfromagen.

Fisk, æg og øllebrød hos Det Glade Vanvid. Foto Aarhus Update

Fisk, æg og øllebrød hos Det Glade Vanvid. Foto Aarhus Update

46 forskellige oste

Ostebordet var for vildt. Aldrig før har jeg oplevet 46 forskellige oste samlet side om side i Aarhus. Det virkede uoverskueligt. Arla Unika var repræsenteret med 16 forskellige ost. Her var alt fra Gammel Knas, Sirius og ikke mindst råmælksosten, Kry. Ellers var de klassiske franske, spanske og italienske oste på bordet.

Udpluk af oste fra Det Glade Vanvid. Foto Aarhus Update

Udpluk af oste fra Det Glade Vanvid. Foto Aarhus Update

Ost på tallerken hos Det Glade Vanvid. Foto Aarhus Update

Ost på tallerken hos Det Glade Vanvid. Foto Aarhus Update

Sønderjysk kagebord størrelse XL

De sønderjyske brødre er glade for kage. Sådan ser det i hvert fald ud. Der er et voldsomt udvalg, men heldigvis er stykkerne ikke så store. 11 forskellige kager/desserter var linet op. Alt var hjemmelavet og friskbagt.

En kageservering hos Det Glade Vanvid. Foto Aarhus Update

En kageservering hos Det Glade Vanvid. Foto Aarhus Update

Du drikker bare løs

Kvaliteten af råvarerne fejler ikke noget. Kaffen er fra Stiller’s Coffee, hvor en af verdens bedste baristaer, Søren Stiller, udvælger bønnerne. Ellers er der fri Cava - ikke bare et lille glas som vi ser flere og flere lokke med. Cavaen var brut, sprød og let at drikke. Der var to slags grøntsagsjuice, frugtjuice, kaffe, te og vand.

Vurdering

● Til prisen så er der ikke så meget at diskutere. Her får du Aarhus´ bedste brunch/frokost. Maden var hjemmelavet, og udvalget var gennemtænkt. Koch og crew laver solid mad med smag. Det klassiske køkken er omdrejningspunktet, sammen med de gode råvarer.

● Jeg er sikker på, alle kan finde noget, de kan lide hos Det Glade Vanvid, hvilket gør, at målgruppen er større. Umiddelbart kan 395 kroner lyde af meget, men når du kigger lidt på, hvad der er med, så er det faktisk ikke dyrt. Tænk på, at en juice til en typisk cafébrunch sagtens kan løbe op i en 50 - 60 kroner. Et glas Cava koster let 50 kroner - og hos brødrene Koch drak vi en tre - fire glas hver. Søren Stiller’s kvalitets-kaffer koster jo også en del. At der altid er mindst 45 af de bedste oste, siger sig selv, at det koster mere end 5 tamme industrioste. Set i det lys, så mener jeg faktisk, at 395 kroner er en lav pris.

● Det Glade Vanvid henvender sig til de fleste typer gæster. Det er nemt og ukompliceret. Vi kaster en at de store anbefalinger efter det, som de selv kalder weekendbrunch.

Det Glade Vanvid - Brunch

  • Pakkerivej 2b
  • 8000 Aarhus C

Publiceret 12 July 2019 10:00