34-årige Tin Le er indehaver af den nye vietnamesiske restaurant i Nørregade 40. Privat bor han i Silkeborg, men han forelskede sig i lokalerne i Aarhus C.

34-årige Tin Le er indehaver af den nye vietnamesiske restaurant i Nørregade 40. Privat bor han i Silkeborg, men han forelskede sig i lokalerne i Aarhus C. Foto: Martin Jørgensen

Tíns: Ny vietnamesisk perle i Aarhus

Det aarhusianske madpublikum kan fremover se frem til at få lækker traditionel vietnamesisk mad i Nørregade 40, hvor restauranten TÍNS åbnede i sidste måned

Af
Martin Jørgensen

MAD Det er 34-årige Tin Le fra Silkeborg, der er manden bag den nye restaurant Tíns, som for en måned siden åbnede i Nørregade 40, hvor Café Kaffegal førhen har huseret.

Nu er der dog traditionel vietnamesisk mad på menuen, som bliver tilberedt af den madglade silkeborgenser, hvis forældre er fra Vietnam.

"Vi vil gerne skabe en hyggestemning hos os. Vi laver mad med hjertet, som vi selv elsker at spise, og det håber vi også, at vores gæster kan fornemme," lyder det fra Tin Le, der ikke var i tvivl om, at restaurantens placering skulle være Nørregade 40, da han var på rundtur i Aarhus for at finde lokaler.

"Jeg synes virkelig, at det er fantastiske lokaler, og jeg blev forelsket i stedet, første gang jeg trådte ind," lyder det fra den nye ejer, som også havde kig på lokaler ved Aarhus Ø, men altså endte med at besluttede sig for Nørregade 40, som blev renoveret af venner og familie og nu rummer vietnamesisk idyl fra ende til anden.

Familie og mad

Tin Le er ikke uddannet kok. Han startede på grundforløbet på uddannelsen, men droppede sidenhen ud, hvorefter han har taget en lederstilling hos Q8, hvor han nåede at være 10 år.

"Jeg har en kæmpe passion for mad, og jeg elsker at lege med råvarerne. Jeg har altid kunne lide at være i et køkken, for mad kan skabe hygge og samle folk, og det er dét, jeg elsker ved madlavning," fortæller han, mens han kigger ud i rummet, der blandt andet har familiefotos af en meget ung Tin Le på væggene, og det er helt bevidst, at det familiære skal være i fokus.

På væggen hænger der familiebilleder, og nederst i midten hænger der et foto af en ung Tin Le.

På væggen hænger der familiebilleder, og nederst i midten hænger der et foto af en ung Tin Le. Foto: Martin Jørgensen

"Det har vi gjort, fordi vi gerne vil skabe den hjemlige stemning, og fordi mad og familie hører sammen," fortæller den autodidakte kok, som får hjælp af sin søster i køkkenet, mens også kæresten kommer til at give en hånd med som tjener.

Der er også styr på tjenerfronten, hvor man, ifølge Tin Le, allerede har fundet tre fantastiske piger, der skal hjælpe med at servicere de aaarhusianske gæster.

Madglad midtjyde

Smilet forsvinder sjældent fra Tin Les læber, og man fornemmer lynhurtigt, at mad er forbundet med stor glæde for den vietnamesiske midtjyde, der kom til landet som 14-årig med sine forældre, efter de flyttede fra fødebyen Ho Chi Minh City.

"Folk har taget rigtig godt imod os, og vi er også modtagelige i forhold til at tilføre råvarer til vores menu. Hvis man eksempelvis har lyst til kylling en dag, så ringer man bare ind en dag før, og så finder vi en løsning," fortæller Tin Le, der brænder for at få succes med sin nye restaurant.

"På et tidspunkt kunne jeg da godt tænke mig at få noget større end stedet her, men lige nu fokuserer vi bare på at Tíns her til at få succes, og så må vi se, hvad fremtiden bringer."

Restauranten har åbent tirsdag til søndag fra 11.30-21.30, og menukortet er enkelt med fem forretter og seks hovedretter. Stedet laver blandt andet også forfriskende cocktails, mens der også er mulighed for at slukke tørsten i en Saigon øl fra Vietnam.

Publiceret 06 July 2019 08:00