Tre af eleverne på Frederiksbjerg Skole, som har demonstreret mod deres klasselærers afgang, får opbakning fra klassens forældre.

Tre af eleverne på Frederiksbjerg Skole, som har demonstreret mod deres klasselærers afgang, får opbakning fra klassens forældre. Foto: Martin Jørgensen

Forælder raser mod Frederiksbjerg Skole: "Vi savner, at ledelsen tager ansvar"

Omplaceringer på skolen i midtbyen har ført til utilfredse forældre, der savner, at skolen fremlægger en klar handlingsplan, så børnenes fremtid kommer på plads

Af
Martin Jørgensen

SKOLE Det er ikke kun eleverne fra 7.ME på Frederiksbjerg Skole, der er utilfredse over omplaceringen af deres klasselærer, Jørn. Nu raser også forældrene mod skolen og efterspørger bedre kommunikation og en klar handlingsplan for, hvad der skal ske efter sommerferien.

"Vi savner, at ledelsen tager ansvar og viser, at beslutningen er gennemtænkt. Det er fuldt berettiget, at de har været nødt til at tage et valg om omplacering, men vi undrer os over, at vi intet får at vide om det. Det er en meget sårbar klasse med flere diagnosebørn, så det mindste de kan gøre, er at sætte børn og forældre ind i, hvad der skal ske efter sommerferien," fortæller Lene Hansen, som er mor til en søn i klassen.

"Jørn ser børns potentiale, og han får dem til at vokse. Han giver dem selvtillid, så de fagligt formår at vokse, og han er god til at håndtere de svage børn, og det er fantastisk, at de kan stole på ham," siger Lene Hansen.

Lene Hansen understreger, at hun udtaler sig på egne vegne, men har opbakning fra klassens forældre, som har været samlet til et møde om situationen.

Manglende handlingsplan

Forældrene fik først besked om klasselærerens afgang, da de fik en flok grædende børn hjem fra skole, der havde voldsomme reaktioner på deres tab. Frederiksbjerg Skole havde ikke underrettet forældrene inden.

Som Lokalavisen Aarhus i sidste uge kunne berette, fulgte herefter demonstrationer og strejke hos klassens elever, inden klassens forældrene kort efter så sig nødsaget til at afholde et krisemøde. På mødet fik man forfattet et brev til skolen og magistraten for Børn og Unge.

"Vores helt store anke er i forhold til proceduren om, hvordan det er blevet gjort. Vi undrer os over, at vi skal få at vide gennem vores børn, hvad der er sket, og at skolen ikke selv tager kontakt til os," understreger Lene Hansen, der ønsker en konkret handlingsplan, så fremtiden synes mere sikker for både børn og forældre.

"Der er ingen handlingsplan, og vi går og er angste for, hvad der skal ske med vores børn. Vi regnede med, at der selvfølgelig ville komme et ekstra møde, specielt når børnene har strejket, men der sker intet, og det kan simpelthen bare ikke passe," fortæller Lene Hansen og tilføjer:

"Vi er ikke ude på en heksejagt, men vi er ude på at få forståelse for, hvad de har gang i. Vi efterspørger en skole, der er villige til at tage teten og vise, at de har overblik og at de passer på vores børn, for det er det vigtigste i alt dette," lyder det fra Lene Hansen.

"Der er en klar plan"

Jette Bjørn Hansen, skoleleder på Frederiksbjerg Skole indrømmer, at der kan være forskellige måder at kommunikere ud til forældre, når lærere eksempelvis skal omplaceres.

"Vi har også prøvet at gøre det i den omvendte rækkefølge, hvor forældrene har fået besked før børnene, men i år gjorde vi det på denne måde. Jeg tror ikke, at der nogen god måde at gøre det på, for uanset hvad er det et trist budskab at få for børn og forældre," siger hun og tilføjer om den efterspurgte handlingsplan for klassen:

"Der er en klar plan for, hvem der overtager klassen i de forskellige fag, og lærerne laver en årsplan for klassen. Vi er sikre på, at de er i gode hænder hos de lærere, der skal overtage klassen, og forældrene er altid velkommen til at kontakte mig eller udskolingslederen, så vi kan mødes og tale med folk om konkrete spørgsmål."

De bekymrede forældre ønskede at kunne gå på sommerferie med ro i sindet, og det kunne et møde med skolen have hjulpet med, fortæller Lene Hansen, men det ligger ikke i planerne.

"Vi holder alle de møder, der skal til, men vi har vurderet, at det bliver på det første forældremøde efter sommerferien, at lærerne taler med alle klassens forældre om, hvad der er behov for. Her vil der også blive talt om, hvorvidt der er behov for at gøre noget særligt for børnene."

Torsdag i sidste uge blev der afholdt en afslutning for 7.ME’s lærer, som havde sidste dag på Frederiksbjerg Skole.

Publiceret 03 July 2019 06:00