Det åbne køkken.

Det åbne køkken. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse: The Lazy Wombat - australsk, godt gemt og ind i en anden verden

En lille gemt oase, der er godt gemt, lyder det fra anmelderen

Af
Jan L. Pedersen

madanmeldelse Jeg er vild med originaler. Dem som ikke følger mængden, men tør skille sig ud. Dem som gør noget nyt og går deres egne veje. Sådan en løb jeg ind i forleden dag. Han hedder James Caldwell og driver The Lazy Wombat i Ceresbyen. Han kommer fra Sydney og har boet i Danmark i fem år, og kontrasten til Australien er til at få øje på. James Caldwell besluttede sig for at lave australsk mad. Dog med danske råvarer.

Menutavlen

Umiddelbart kræver flere af retterne lidt forklaring. Men den fik vi også. Udførligt. En frokost var målet, men den blev udvidet med en omgang “Big Brekkie” eller stor morgenmad. På dansk er det brunch, blot uden mælkeprodukter. Her var der to pocherede æg, bacon, pølser, ristede champignon, hash browns (kartofler), avocado, chutney og friskbagt surdejsbrød. Prisen var 145 kroner. Her er både protein og kalorier, men ikke mindst en god smag.

'Big Brekkie.'

'Big Brekkie.' Foto: Aarhus Update

Toast uden snak - med rigelige mængder skinke

Det klassiske valg blev toasten med skinke, ost og tomat. Toastbrødet var lavet på stedets hjemmelavede surdejsbrød, og det blev serveret grillet. Det var smurt med en særdeles velsmagende, hjemmelavet ketchup, der havde en svag sødme. Indeni var der ikke sparet på de tykke, håndskårne skiver skinke, hvilket passede godt til de tykke stykker brød. Dertil smeltet, halvfed ost og tynde tomatskiver. Alt i alt meget velsmagende og særdeles mættende. En stor portion til kun 70 kroner.

Toast med skinke.

Toast med skinke. Foto: Aarhus Update

En fin version, men næppe australsk

Cæsarsalaten var frisk og sprød. Masser af lun plukket kylling. Bacon med saft, fedt og smag. Dressingen var let med fin balance mellem syre og sødme.

Det sprøde kyllingeskind var der heller ikke sparet på. Croutoner var der nok af. En mere klassisk omgang. Prisen var 80 kroner.

Cæsarsalat.

Cæsarsalat. Foto: Aarhus Update

Australsk meat pie blandt de bedste ever

En mere eller mindre almindelig tærtedej med møre oksehaler og svampe kogt ind i rødvinssauce. Dertil en hjemmelavet ketchup. Prisen var sølle 50 kroner, og jeg opgraderede for en 20’er, så der var salat til. Brandvarm og friskbagt.

Der var for alvor kødsmag, og den søde ketchup var som skabt til kødet. Det er nok den bedste pie, jeg har smagt i Aarhus i ualmindeligt lang tid.

Meat pie.

Meat pie. Foto: Aarhus Update

Brød med smashed avo

Avocadoen var godt blød og moden med et frisk strøg af citrusskaller. Den var rørt på en 48% creme fraiche, hvilket kunne smages. Brødet var surdejsbrød. Laksen, som jeg valgte at få ovenpå, var lækker og passede perfekt til avocadoen. Prisen var 60 kroner plus 20 kroner for laksen. Den er valgfri. Et hit og helt igennem velsmagende.

Smashed avo.

Smashed avo. Foto: Aarhus Update

Banana bread

Lækkert brød med smør. Det er meget inspireret af USA og deres desserter. En lidt sjov dessert, som var mere kage end brød.

Banana bread.

Banana bread. Foto: Aarhus Update

Croissanter blandt de absolut bedste i Aarhus

En chokoladecroissant med masser af smør, luftig med både mørk chokolade indeni og ovenpå, er svær at gå udenom. Den smagte fremragende, men den almindelige var faktisk bedre. Sprød og helt perfekt. Den er kandidat til byens bedste. 20 kroner kostede den, hvilket er tæt på uhørt.

En croissant.

En croissant. Foto: Aarhus Update

Chokoladecroissant.

Chokoladecroissant. Foto: Aarhus Update

Vores regning

705 kroner for mad til fire personer, eller rettere: Fem personer, idet vi ikke kunne spise op. Det er en helt igennem fair pris grænsende til lav. Kaffe og øvrige drikkevarer kostede ikke alverden: Saft til 30 kroner og kaffe fra 23 kroner for en kop.

Saft og kaffe.

Saft og kaffe. Foto: Aarhus Update

Vurdering

Overraskende godt på alle parametre. En lille, gemt oase, hvor der er personlig service for hver en krone. Maden er sin egen og fås ikke andre steder i Aarhus. Den smagte fremragende. Der var tænkt over tingene. Spændende og med et mix, som jeg ikke har smagt før i Aarhus. Maden er generelt enkel i udtrykket. Alt er hjemmelavet og tilmed økologisk, hvilket gør prisen endnu bedre.

Udeservering.

Udeservering. Foto: Aarhus Update

Hvis du ikke kender The Lazy Wombat, får du hermed en af mine varmeste anbefalinger med på vejen. Hold op, hvor var det en overraskende god oplevelse. Vi havde ikke lyst til at forlade stedet. Der er ualmindeligt rart at være, selv om selve bygningen ikke er specielt indbydende. Men det var underordnet, da maden, kaffen og stemningen var god.

The Lazy Wombat

  • Ceresbyen 20
  • 8000 Aarhus C

Publiceret 30 May 2019 15:00