Øxenholt Foto

Kæmpe protest mod besparelser: Ansatte stod sammen hele vejen rundt om AUH

Alle faggrupper bakkede op om den store menneskekæde, personalet på AUH i dag fik gennemført

Af
Trille Skøtt-Jensen

Event "AUH stedet hvor patienter og arbejdsmiljø prioriteres sidst."

Det var ordene på flere af de bannere, som personale stod med, da de tirsdag dannede en menneskekæde rundt om Aarhus Universitetshospital. Og det blev både rørende og fantastisk at være vidne til de mange mange mennesker, der stod sammen om deres arbejdsplads og om Danmarks største hospital.

"Vi gør det for at vise politikerne, at vi kan ikke mere. Vi gør det for os, og vi gør det for patienterne," lød det fra en af initiativtagerne til kæden, sygeplejerske Susanne Diner, inden det hele for alvor gik i gang.

Det var ikke kun personale, der var mødt frem. En hel del af de østjyske folketingskandidater var mødt frem. Nok mest for at snakke med nogle fra Danmarks samlede pressekorps, der også havde fundet vej til eventen. Og også for at være med i kæden.

Håber vi er nok

Klokken 15.30 begyndte personale så småt at myldre ud foran for at gøre sig klar til kæden. Mange havde skilte på ryggen, hvor der stod, hvilken afdeling de kom fra. Og de kom fra alle faggrupper: Lægesekretærer, radiografer, serviceassistenter, social- og sundhedsassistenter, biokemikere, sygeplejersker, læger og mange flere. De var der allesammen.

Humøret var højt, men der var også nogen skepsis, inden det hele startede.

"Jeg håber, vi er nok. Jeg tror ikke, vi kan nå hele vejen rundt. Men så må vi bare nå det, vi kan," sagde en radiograf.

Øxenholt Foto

Men der gik ikke længe, før det var tydeligt, at de var nok til at danne kæden. Godt nok lykkedes det vist ikke at holde hånd allesammen på samme tid. Og godt nok sang hele kæden ikke helt i takt. Men personalet stod sammen og holdt fast. Hele vejen rundt om det kæmpe hospital. To sange, to minutters stilhed og flere forsøg på bølge rundt om det kæmpe hospital. Alt sammen for at vise, at grænsen er nået. Det blev den faktisk for længe siden.

Mange var kommet lige efter endt dagvagt. Mange havde fri og var mødt op med børn, og der var sågår personale, der var kommet ind under deres barsel. Alle havde samme budskab til politikerne:

"Vi kan ikke løbe hurtigere."

Direktør er fortrøstningsfuld

Hospitalsdirektør Poul Blaabjerg var naturligvis også tilstede.

"Det er meget flot symbolsk, at vi står sammen og slår ring om vores hospital. Det er jo en fantastisk anerkendelse af en arbejdsplads, som man gerne vil og er stolt over og gerne vil beskytte," sagde han.

Forinden dannelsen af menneskekæden havde han i det største auditorie fortalt personalet, at han faktisk var en smule fortrøstningsfuld.

"Der er jo mange politikere fra flere partier, der peger på, at der er en problemstilling, og at man faktisk ønsker, at AUH skal være et stærkt universitetshospital. Og det tror jeg også, de står ved, når det skal realiseres," sagde hospitalsdirektøren til Lokalavisen Aarhus.

Personale står sammen

En halv time varede eventen, før personalet igen slap hinandens hænder og gik hver til sit. Efterfølgende flyder Facebookgruppen for de hospitalsansatte over med anerkendende ord til hinanden.

Øxenholt Foto

"Vi er nummer 1 i sammenhold. Flot vi kan stå sammen i medgang og modgang," lyder en af kommentarerne.

Publiceret 28 May 2019 18:13