Sundhedsminister Ellen Trane Nørby mener, at situationen på AUH skal diskusteres alvorligt efter valget. Foto Flemming Leitorp

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby mener, at situationen på AUH skal diskusteres alvorligt efter valget. Foto Flemming Leitorp

Sundhedsminister:

Situationen på AUH er uholdbar

Ellen Trane Nørby (V) vil ikke gøre AUH til en del af valgkampen. Det er situationen for alvorlig til, mener hun

Af
Trille Skøtt-Jensen

AUH Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) forstår godt, at personalet på Aarhus Universitetshospital nu højlydt giver udtryk for bekymring omkring de forestående besparelser på 325 millioner.

"Jeg deler den bekymring, for det er tydeligt, at situationen på AUH er så alvorlig, at det risikerer at gå ud over patienter og personale," siger hun til Lokalavisen Aarhus.

Skylden for besparelserne lægger hun over på Region Midtjyllands håndtering af byggeriet af supersygehuset.

"Det er tydeligt, at det her det er løbet regionen af hænde. Rigsrevisionen har flere gange udtalt kritik af regionens økonomiske håndtering af byggeriet. Og regionen har flere gange meldt ind, at de havde styr på økonomien. Men jeg siger ikke, at regionen bare skal rydde op i det her, selvom det er dem, der har ansvaret for økonomien," siger Ellen Trane Nørby.

Det er naturligvis uvist, hvordan valget falder ud, men står det til Venstre, så skal AUH diskuteres.

"Vi er nødt til at drøfte det efter et valg. For det er tydeligt, at regionen ikke længere kan styre deres ting. Universitetshospitalet er et fyrtårn i Danmark. Vi har to. Vi har Riget i Øst og Skejby i Vest. Det er klart, vi skal tage det meget alvorligt, det der sker," siger ministeren.

Lars Løkken Rasmussen har i valgkampen lovet 69 milliarder kroner til velfærd. Det henviser Ellen Trane Nørby til.

"Der er brug for flere penge til sundhedsvæsnet. Vi får flere ældre og dyrere behandlinger, " siger hun.

Hun peger på, at regionen og regeringen efter valget må sætte sig sammen og se på situationen.

Publiceret 10 May 2019 11:22