Foto:

Foto: Louise Herrche Serup/Ritzau Scanpix

Så trykkede Løkke på valgknappen:

Det vil folk på gaden i Aarhus have fokus på

Vi skal til stemmeurnerne den 5. juni. Vi har været på gaden for at høre, hvad folk i Aarhus gerne vil have valget til at handle om

Af
Trille Skøtt-Jensen

Valgkamp Efter flere ugers tøven, så har Statsminister Lars Løkke Rasmussen endelig trykket på valgknappen, og vi skal til valg Grundlovsdag, 5. juni. Valgkampen er for længst gået i gang, men nu kan vi godt regne med, at politikerne rykker frem med alle kræfter for at blive valgt. Men hvad vil vi gerne have, at politikerne har fokus på i valgkampen? Og hvad gider vi ikke høre på. Det har vi spurgt en række tilfældige om på gaden i Aarhus.

Ove Snedker, Thorsø: "Jeg vil gerne have, de har mere fokus på, at de ældre får det bedre. Og så skal skolerne have flere penge. Og så vil jeg gerne have, de holder deres løfter. For jeg gider ikke flere tomme løfter. Indvandrerpolitikken har de alle været gode til at køre frem på, men det bliver jo aldrig til noget. Krigen er slut, nu skal de hjem og bygge op igen, alle dem, der er kommet her."

Anne Degn Hørdum Dausell, Aarhus C: "De skal have fokus på børn og normeringer i institutionerne. Jeg har selv arbejdet i børnehave, så jeg ved, hvor vigtigt det er. Jeg ved ikke, om de skal debattere skattelettelser, men det er da noget, der berører alle. Så det må de gerne have fokus på. Jeg gider ikke høre dem debattere hinandens politik. De skal ikke forholde sig til de andre men fortælle, hvad de selv står for."

Henrik Platz, Aarhus C: "De skal snakke om klimaet og naturen i stedet for al det racisme. Vi er ved at ødelægge vores egen eksistens. Det er nogen forsmåede mennesker, de højreradikale og til en vis grad er de jo farlige. Og så skal vi have mere 'hippie-tid' tilbage. Det er derfor, jeg har blomsterbukser på."

Frederik Jørgensen, Aarhus C: "Politikerne skal have mere fokus på det socialøkonomiske. Pengene skal fordeles anderledes. De skal have fokus på børn og unge og meget de utilpasse unge. Det er en gruppe, der er meget overset. Og klima. Det er faktisk det vigtigste. Jeg gider ikke høre om vejafgifter, bilafgifter og alt sådan noget kedeligt noget."

Lea Hanelius, Viby: "Jeg er meget træt af høre på det racistiske fokus. Det gider jeg ikke høre på mere. Jeg vil gerne have fokus på sundhedsområdet. Det bekymrer mig, at der bliver skåret så meget ned på sygehusene. Der er mange mennesker, der føler, det er utrygt. Der bliver lavet flere fejl, fordi der ikke er nok hænder."

Lone Svinth, Malling: "Politikerne skal have fokus på miljøet og klimaet. Og på økonomi og forbedrede vilkår for pensionisterne. Vi skal have forhøjet pensionen. Den er ikke blevet reguleret i mange år, og der er mange, der ikke selv har sparet op. Så vil jeg gerne have mere ærlighed. De lover så meget, men der bør være et krav om, at de fortæller, hvordan de vil finansiere deres løfter. De kan jo stå og love hvad som helst, men så sker der ikke noget, når først de er valgt. Politikerne skal have en rigtig uddannelse. Ikke kun teori."

Publiceret 07 May 2019 13:20