Byggeriet set fra vejen.

Byggeriet set fra vejen. Illustration: C.F. Møller

Butikker og boliger kommer til at skyde op i Ceres Byen

Ejendomsselskabet Olav de Linde bygger 130 nye boliger i Ceres Byen og går i jorden om et år

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

boliger 130 nye lejligheder - heraf 30 almene - kommer til at poppe op på Ceres Allé 11 i løbet af de kommende år.

Det er Ejendomsselskabet Olav de Linde, der står bag projektet, og man forventer, at man går i jorden om et år, og at der er indflytning i 2022. Foruden boligerne, der bygges som én sammenhængende karré, er det planlagt, at der skal være to butikker eller eventuelt café i underetagen.

Sådan er planen, at det nye byggeri skal se ud ved Ceres Byen.

Sådan er planen, at det nye byggeri skal se ud ved Ceres Byen. Illustration: C.F. Møller

"Området er ved at være fuldt udviklet. Det er faktisk kun vores lille kotelet, der ikke er blevet bygget nyt på endnu. Lige nu ligger lidt intermistiske kontorfaciliteter på grunden. De bliver annulleret, og så bygger vi nyt i stedet," siger Morten Thomassen, projektchef ved Ejendomsselskabet Olav de Linde.

Arkæologiske fund kan forsinke

Selv om man lige nu forventer, at der bliver indflytning i 2022, så kan det blive udskudt, for man har nemlig en formodning om, at der kan være arkæologiske fund i jorden.

"Byggeriet kommer til at være der, hvor bredden til Aarhus Bugten lå i gamle dage, så vi forventer, at der kan være nogle fund fra dengang," siger Morten Thomassen, der er overbevist om, at der sagtens kan bygges på stedet, da både Ceres Byen og øvrige nabobygninger omkring er kommet fint op at stå.

Penthouse-lejligheder

De 130 lejligheder bliver i størrelsen 40-110 kvadratmeter, hvor de fleste bliver på omkring 60-70 kvadratmeter. De største lejligheder bliver lavet som penthouse, og der kommer formentlig fem-seks af dem, der alle får en tagterrasse med udsigt mod Aarhus Å og Godsbanearealet.

Udelivet fra egen bolig kan også nydes i de øvrige lejligheder, da der bliver lavet altan til alle, ligesom der bliver opført en fælles gårdhave, så beboerne kan samles der.

Bygningen set fra syd.

Bygningen set fra syd. Illustration: C.F. Møller

"Vi holder byggeriet i vedligeholdelsesfrie materialer - de bliver gode - vi laver en 'Volvo-model,' hvis vi skal lave en sammenligning til et bilmærke," oplyser Morten Thomassen.

Og hvis vi skal blive i bil-verdenen, så kommer der en nedgravet parkeringskælder, så hverken cykler eller biler er en del af gadebilledet.

Et sted for mange

Det nye byggeri, som bliver opført sådan, at syv etager falder til fire etager ned mod Aarhus Å, er et sted til mange forskellige typer.

"Med byggeriet henvender vi os både til børnefamilier og almindelige lønmodtagere, som gerne vil være tæt på byen. Vi kender ikke huslejen endnu, men det skal være et sted, hvor man har råd til at bo," lyder det fra projektchefen ved Ejendomsselskabet Olav de Linde.

Boligerne fra VIA.

Boligerne fra VIA. Illustration: C.F. Møller

Publiceret 26 April 2019 10:45