Kamilla Ejgaard har åbnet sit eget showroom med vejledning og salg af vikler i Aarhus.

Kamilla Ejgaard har åbnet sit eget showroom med vejledning og salg af vikler i Aarhus. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

En god begyndelse:

Minikram med vikler til baby åbner i Aarhus

32-årige Kamilla Ejgaard har åbnet et univers med vikler eller slynger til babyer, som nogle også kalder dem

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

børn Det er en helt verden for sig, og der findes mange grupper på Facebook med vordende eller barslende mødre, som går op i de såkaldte vikler, som de kan bære deres børn i. Det er et stykke stof, som man binder på en speciel måde, så barnet sidder godt, men også så du som forælder bærer det ergonomisk korrekt.

Kamilla Ejgaard har været uddannet jordemorder i seks år og blev i forbindelse med sin første graviditet med datteren Maren introduceret for hele bære-verdenen.

"Det er et helt lukket samfund, som primært kører på Facebook. For mig gav det så god mening at bruge viklen, for jeg havde en datter, der ikke kunne sove, med mindre hun lå helt tæt på mig eller sin far. Jeg er så lykkelig over, at jeg fik øjnene op for den her mulighed. Jeg kunne give hende trygheden, og samtidig kunne jeg bevæge mig rundt," fortæller 32-årige Kamilla Ejgaard fra Aarhus Vest.

Hun oplevede, at hun ikke kunne overskue, hvis hun skulle indtil byen med bus og barnevogn eller ud på gaden, så derfor blev viklen et redskab til en bedre og nemmere hverdag med baby.

Råd og vejledning

"Det var bare så enormt praktisk og trygt for både mig og min datter. Og jeg kunne mærke, at jeg slet ikke var klar til, at vikle-eventyret skulle slutte," siger hun.

Hun blev så optaget af vikle- eller slynge-verdenen, som nogen kalder det, at hun i 2017 uddannede sig til vejleder og blev tilknyttet Babyteamet, som har fået lokaler på Store Torv 18, lige ovenpå Starbucks. Babyteamet er et tværfagligt jordemoderhus med Trine Karlsen i spidsen.

"Jeg startede med at tage ud til private og vejlede i brugen af viklerne, og så lavede jeg en hjemmeside, var på Instagram og Facebook, og det har nu udviklet sig til, at jeg har fået et lokale i Babyteamet og holder åbent her en gang om ugen, hvor jeg både vejleder, afholder workshops i samarbejde med Babyteamet og sælger vikler," fortæller Kamilla Ejgaard, der har valgt at kalde sin biks for Minikram.dk.

Drømmen

Kamilla Ejgaard har orlov fra sit arbejde som jordemoder i Skejby indtil maj næste år, så hun kan få sin forretning op at stå. Herefter er drømmen, at hun kan kombinere de to verdener, så hun kan være deltid hvert sted.

Kamilla Ejgaard og Trine Karlsen foran nogle af de vikler, der bliver solgt.

Kamilla Ejgaard og Trine Karlsen foran nogle af de vikler, der bliver solgt. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

"Jeg håber virkelig, at folk støtter op om Minikram.dk. Jeg tager mig tid til at give gode råd og vejledning til forældre, og i workshopsene præsenterer jeg de forskellige typer af vikler, der findes," fortæller Kamilla Ejgaard og understreger, at hun syntes, at der manglede et fysisk sted i Aarhus, hvor man kunne gå hen og købe viklerne og samtidig få råd og vejledning, og derfor gav hendes lokaler i jordemoderhuset god mening.

For uden drømmen om at arbejde deltid som viklevejleder og jordemoder, har hun en drøm om, at alle nybagte aarhusianske forældre, vil komme forbi og få råd og vejledning samt købe vikler, så de kan se, hvordan det kan gøre deres hverdag god og tryg.

Hun slår dørene op til Minikram.dk med en åbningsreception lørdag 27. april på Store Torv 18, 1.th.

Publiceret 10 April 2019 06:00