Sådan kommer de nye boliger ved siden af Godsbanen til at se ud. Byggeri som Ejendomsselskabet Olav de Linde står bag.

Sådan kommer de nye boliger ved siden af Godsbanen til at se ud. Byggeri som Ejendomsselskabet Olav de Linde står bag. Illustration: C.F. Møller

Mere end 100 nye boliger på vej ved siden af Godsbanen

Der er både almen boliger, lejligheder og rækkehuse på vej i det nye brokvarter ved Godsbanen

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

byggeri I disse tider sker der store forandringer på arealerne omkring Godsbanen, og der er flere på vej.

Ejendomsselskabet Olav de Linde har nemlig planer om at opføre mere end 100 nye boliger på P. Hiort Lorenzens Vej nummer 2B og 4. Nedrivningen af den tidligere bygning i nummer 4 er allerede sket, mens 2B endnu ikke er sket.

"Lokalplanen er på plads, og hvis alt går efter planen, så begynder vi at bygge i foråret 2020. Vi går i gang med at klargøre jorden i efteråret, da der blandt andet er noget forurening fra gammel tid, der naturligvis skal renses op. Hvis alt går efter planen, kan byggeriet indvies ultimo 2022," siger projektchef ved Ejendomsselskabet Olav de Linde, Morten Thomassen.

Boliger til alle

De mere end 100 nye boliger bliver blandet bebyggelse. Der vil både være store og små lejligheder, ligesom der kommer rækkehuse, som bliver bygget ind i karréen.

Aarhus Kommune har en regel om, at når der bliver opført nye boliger, så skal 20 procent af dem være almene, og det gør sig derfor også gældende i de nye boliger ved siden af Godsbanen.

"Det bliver boliger for både unge, ældre, singler og familier. Vi ser et marked i, at hr. og fru Danmark også skal have noget at bo i inde i byen. Det skal være noget, som alle har råd til, så det bliver ikke liebhaverboliger, der bliver opført," siger Morten Thomassen, og oplyser, at boligerne bliver opført i høj kvalitet med blandt andet rigtige parketgulve.

Opholdsrum ovenpå bilerne

Til de nye boliger bliver der bygget en parkeringskælder, og ovenpå den laver man en gårdhave, hvor beboerne har mulighed for at nyde udelivet, ligesom de også kan gøre det fra deres altaner.

"Hele boligkomplekset bliver bygget i samme stil, som det andet der bliver opført i området, så det passer ind arkitektonisk. Det bliver et helt nyt brokvarter," fortæller Morten Thomassen.

Boliger

  Der bliver opført 10.000 kvadratmeter boliger, som Ejendomsselskabet Olav de Linde står for

  Lejlighederne og rækkehusene i to plan bliver på 60-100 kvadratmeter

  Det er endnu ikke fastlagt, hvad huslejen bliver

  Der kommer bad, et-tre værelser, stue og køkken

  Boligerne bliver bygget efter 2018-reglementet og er energivenlige

  De bliver opført i mursten

  Der kommer altan til alle boligerne

Publiceret 04 April 2019 06:00