Gastromé.

Gastromé. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse:

En umådelig hyggelig og afslappet aften på Gastromé

Michelin-restauranten i Latinerkvarteret har en betjening, der er en opvisning i god service

Af
Jan L. Pedersen

Aarhus Update

Madanmeldelse God plads og en forrygende ro var, hvad vi oplevede på Michelin-restauranten, Gastromé, som ligger i Latinerkvarteret i Aarhus. Det er en af byens Michelinrestauranter, som er tildelt en stjerne i den franske spiseguide. Det fik de stort set lige efter de åbnede i februar 2015, og de har beholdt den siden.

Speederen i bund med fuld gas

Prisniveauet hos Restaurant Gastromé svinger fra 800 kroner for den billigste menu til den store signature-menu til 1700 kroner. Midt imellem de to ligger 'Fuld Gas'-menuen. Den består af indledende snacks efterfulgt af 7 serveringer. Prisen var 1.200 kroner for maden. Fuld gas med et glas mousserende vin, vinmenu og vand koster 2.000 kroner.

Et par små tærter hos Gastromé.

Et par små tærter hos Gastromé. Foto: Aarhus Update

En stille og rolig start

De forskellige snacks kom hurtigt på bordet. De havde navne, og der var i takt med tidens ånd en fortælling om hver enkelt. Her var røget knoldselleri og fine petit-tærter med fermenteret bøgehatte. Visuelt var det smukt anrettet. Smagsmæssigt var de efter min mening undersaltede. Smagen var for anonym.

Confiteret frølår hos Gastromé.

Confiteret frølår hos Gastromé. Foto: Aarhus Update

En spæd grønkålsdusk, som man skulle dyppe i æblesaft, var bundet med bomuldssnor. Grønkålen smagte fremragende, men staldduften fra snoren var i den markante ende. Ellers var vi ude i fermenterede svampe og jordskok, pommes soufflé og røget vildt. Molboøsters og hyldeblomst, og confiteret frølår.

En af fiskeretterne fortjener at få et par rosende ord med på vejen. Det var serveringen serveret på ben i en forrygende velsmagende bisque lavet på strandkrabber, som kokkene efter sigende selv havde fanget. Tilsat friteret tang og syltede stikkelsbær. Det var på flere måder en enkel ret, men fabelagtigt velkomponeret. Jeg var solgt her.

Helleflynder med citron-confit og brøndkarse hos Gastromé.

Helleflynder med citron-confit og brøndkarse hos Gastromé. Foto: Aarhus Update

Rødbede tilberedt i egen juice

Stegt marv. Rødbeder og skalotteløg. Retten var total tildækket med rød syre. Visuelt flot at se på. Saucen var på hønse- og lammefond, rødbedesaft og rødvin. Derefter kom der blendet og konfiteret lammetunger i. En intens sauce, som tog kegler. Jeg har ikke før smagt noget lignede i Danmark, men den var skøn. På den ene måde moderne, men med den klassiske kraftige smag, som kun vidner om godt håndværk.

Rødbede i egen juice hos Gastromé.

Rødbede i egen juice hos Gastromé. Foto: Aarhus Update

Anden gang var lykkens gang

En af de serveringer, vi glædede os mest til, var serveringen at den marmorerede ribeye fra en fire år gammel malkeko. Specialudvalgt. Serveringen var smuk. Den var med blomster, rosenkål og en forrygende god østers-sauce lavet på hønsefond og blåmuslinger, som var kogt i bund og blendet med østers, lige inden vi fik den serveret. Det gav en tydelig frisk havsmag. Der var grøn syre og sennepsurt på toppen.

Molboøsters hos Gastromé.

Molboøsters hos Gastromé. Foto: Aarhus Update

Tjeneren præsenterede retten, og min makker gik i gang med den før mig. Han var hurtig til at spørge, om mit kød også var gennemstegt. For det var hans. Jeg tjekkede mit, og det var også gråt. Vi hidkaldte tjeneren og spurgte, om det skulle være sådan. Han svarede med det samme, at det skulle det ikke, og det var en fejl fra køkkenets side. Han tog vores tallerkener igen og undskyldte. Anden gang retten kom ind, var den helt perfekt.

Okseservering hos Gastromé.

Okseservering hos Gastromé. Foto: Aarhus Update

De to desserter spillede som de skulle, og uden de store overraskelser. De var begge to friske, og sødmen var moderat.

Sidste dessert hos Gastromé.

Sidste dessert hos Gastromé. Foto: Aarhus Update

Æble – Estragon – Fermenteret honning – Råmælk hos Gastromé.

Æble – Estragon – Fermenteret honning – Råmælk hos Gastromé. Foto: Aarhus Update

Ung og moderne vin

Vinmenuen var spændende. Den var ung, og fra den 'nye' vinverden. Bredden var der, og Gastromé vidste, de turde satse. Jeg blev udfordret og prøvede noget nyt. Tak for det. Vinen var velvalgt, omend den var meget ung og moderne.

En betjening af de bedste

Det var, hvad vi oplevede den aften. En ærlig og helt nede på jorden tjener, som på sin helt egen måde formåede at løfte oplevelsen. Vinen præsenterede han med personlige præferencer og begrundede, hvorfor han havde valgt lige præcis den vin til en ret. Vi havde den samme tjener hele aftenen, men der var også kun to andre borde inde den aften. Så med fem gæster i restauranten var der tid til det ypperste, en tjener kan præstere. Det skete så også.

Vurdering

Det var en god oplevelse på trods af de svipsere, som tidligere beskrevet. Jeg syntes, maden var god og spændende. Ros for det. Betjeningen var en opvisning i god service. Tjeneren var i den grad til stede og brugte sig selv og sine egne præferencer som vaterpas. Maden var spændende, og niveauet højt. Ejerne selv var ikke i restauranten den dag, vi var forbi, hvilket måske forklarer de svipsere, som køkkenet stod for. Men det er jo ikke en undskyldning på en Michelinrestaurant med en stjerne i guiden.

Man kan altid diskutere, om det var prisen værd. Jeg syntes, det var, men i forhold til andre restauranter på samme niveau, så var præstationen den aften ikke helt så skarp, som jeg havde forventet.

Gastromé.

Gastromé. Foto: Aarhus Update

Restaurant Gastromé

    Rosensgade 28, 8000 Aarhus C

Publiceret 31 March 2019 11:00