Den røde markering på billedet viser, hvor der er planer om at lave byggeri.

Den røde markering på billedet viser, hvor der er planer om at lave byggeri.

Fællesråd ombestemmer sig:

Dropper oprindelige tanker ved Aarhus Ø

Fællesrådet for Aarhus Ø og de bynære havnearealer har et stort ønske om, at der ikke bliver bygget for højt på området omkring Navitas/Bestseller

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

byggeri For nogle måneder siden skrev Lokalavisen Aarhus om udviklingsplanen for Hængslet, der er det område, som strækker sig fra Navitas/Bestseller hen til de nye boligbyggerier i området - blandt andet Isbjerget.

Fællesrådet brokkede sig over det antal etagemeter, der skal bygges på området, samtidig med at det var utilfreds med, at udsigten mod vandet kunne blive spoleret, men nu har fællesrådet lyttet til kommunens argumenter og har derfor sadlet om.

"Vi har anerkendt problemstillingen fra Aarhus Kommune om, at der skal være 110.000 etagemeter på området. Vi synes stadig, det er for meget, men nu har vi i stedet valgt at fokusere på, hvordan det så kan blive bygget på den bedst mulige måde," siger Peder Størup, medlem af bestyrelsen for Fællesrådet for Aarhus Ø og de bynære havnearealer.

Den største bøn fra fællesrådet lyder nu på, at bygningerne ikke må blive for høje.

"Vi har kigget på det, og det kan sagtens lade sig gøre at bygge to-tre til fem-seks etager med et gennemsnit på fire etager stigende hen mod Aarhus Ø-området. Den højde vil nemlig svare nogenlunde til den, vi kender i midtbyen i dag. Der vil samtidig fortsat være masser af plads til grønne områder, udsigt til vandet og infrastruktur, så hele området bliver bundet sammen," forklarer Peder Størup.

Kasserer oprindelige planer

Da Lokalavisen Aarhus tidligere skrev om projektet, var det fællesrådets ønske, at man gerne ville have punkthuse og ingen bebyggelse på hjørnegrunden ud mod krydset, men så firkantet ser fællesrådet ikke på det længere, oplyser Peder Størup.

"Vi ønsker, at der bliver bygget varieret og selvfølgelig også moderne, men det skal være sådan, så det passer ind i resten af Aarhus. Vi vil gerne skabe sammenhæng mellem Hængslet og resten af Aarhus og samtidig bevare udsigten til vandet. Vi vil ikke blande os i selve arkitekturen mere, men derimod er vores største bøn, at der ikke bliver bygget højt," lyder det fra Peder Størup, der sammen med resten af fællesrådet ser frem til reaktionen på høringssvaret samt det videre samarbejde omkring udviklingsplanen for området.

Ingen mål om høje bygninger

Hos rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) er der ikke noget krav om, at byggeriet skal være højt.

"Jeg har ikke noget mål om, at det skal være højt. Det bliver byrådet, der kommer til at forholde sig til sagen og beslutningen omkring det. Jeg ser frem til at læse høringssvaret fra fællesrådet, så jeg kan forholde mig til det konkrete forslag. Jeg vil gerne have, at området bliver så grønt som muligt, og jeg er åben for forslag," siger Simsek, der roser fællesrådet for engagementet og den konstruktive tilgang til sagen.

Det er ved det her område, der er planer om byggeri.

Det er ved det her område, der er planer om byggeri.

Indtil videre har han ingen tidslinje på projektet, og han ved derfor heller ikke, hvornår den ender på hans bord eller i byrådet for den sags skyld.

Publiceret 22 February 2019 06:00