Madklubben Grill.

Madklubben Grill. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse: Madklubben Grill - hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus

Madklubben Grill er et must at besøge ifølge madanmelderen

Af
Jan L. Pedersen

Aarhus Update

madanmeldelse Madklubben åbnede den første restaurant sidste sommer i den gamle toldbod. Efterfølgende åbnede Madklubben Grill i de lokaler, som før husede Castenskiold.

Madklubben har totalrenoveret lokalerne, som fremstår flottere end nogensinde før. Vi har prøvet at bestille bord to gange før, men der var fuldt booket. Tredje gang var lykkens gang, og vi fik et ledigt bord.

Lokalerne er smukke. Der er højt til loftet. Indretningen er indbydende, og inventaret kommer ikke fra et loppemarked. Vinduer med udsigt til åen på den ene side og store hylder med sylt på den anden side. Det er enkelt og nordisk inspireret.

Så til maden

Menukortet er bygget op med a la carte retter på nær af en fast tre-retters menu til 300 kroner, der skifter hver anden måned. Vi valgte to gange tre retter til 275 kroner. Den ene var dog med et tilkøb på 200 kroner, da vi valgte oksemørbrad og en halv hummer til.

Hjemmebagt brød med saltet smør kom på bordet sammen med forretterne.

Dagens brød og smør.

Dagens brød og smør. Foto: Aarhus Update

Røget laks fra Bakkafrost med saltet agurk, røget friskost og sprøde croutoner. Laksen var yderst mør og frisk. Sammensætningen var perfekt.

Lakseservering.

Lakseservering. Foto: Aarhus Update

Ikke så meget snak

Rørt tatar af grofthakket okseinderlår rørt med friske urter, kapers, cornichoner, trøffelmayo, syltede rødløg og smørristet rugbrød i den mere crunchy ende. Fin syre og let i det. En tatar af de bedre, hvor kødet var smørmørt. Tilmed en perfekt størrelse som forret.

Tataren.

Tataren. Foto: Aarhus Update

Kvæg med hummer og bearnaise

250 gram oksemørbrad med en halv hummer. Hovedretterne er inklusiv en valgfri sauce og en sideorder. Af tilbehør valgte vi bearnaise og grønne bønner med bacon, løg, vinaigrette og frisk mynte. Kødet var perfekt stegt. Rosarødt og mørt som bare pokker. Bearnaisen havde god syre og velsmag. De grønne bønner var sprøde, var syrlige og med god bacon.

Hovedretten med oksemørbrad og hummer.

Hovedretten med oksemørbrad og hummer. Foto: Aarhus Update

Irsk, rosastegt lammeculotte med confiteret hvidløg og rosmarin var den anden hovedret. Tilbehøret bestod af kartoffelpuré med smør og urter samt rødvinssauce. Som ekstra deleret tog vi en kold servering med bagte rødbeder og fetaost, balsamico/honning vinaigrette og persille.

Rødbede og fetasalat.

Rødbede og fetasalat. Foto: Aarhus Update

Kødet var outstanding, velsmagende og mørt. Der var nok af det, og jeg sidder stadigvæk og er uforstående over, hvor godt det smagte. 150 kroner for en hovedret af den kaliber er ganske enkelt et fund af de helt store.

Irsk lam.

Irsk lam. Foto: Aarhus Update

Kartoffelpuré.

Kartoffelpuré. Foto: Aarhus Update

Mættende desserter

Den ene dessert hed Sunday a’la kæmpeeskimo. Den bestod af syltede solbær, cremet vaniljeis, krystalliseret hvid chokolade, flødeskum og chokoladesauce. Tanker fløj tilbage pindeisen der var et hit i 80´erne. Den smagte sgu godt!

Sunday a la kæmpeeskimo.

Sunday a la kæmpeeskimo. Foto: Aarhus Update

Chokoladebrownie med 70% Valrhona chokolade, valnødder, vaniljeis, saltkaramel og letbagte blommer. Chokoladen var til at smage, blommerne gav god syre til omgangen, som var utrolig let at have med at gøre. En dessert uden så meget ævl, kævl og sukker. Den smagte bare godt, og brownien var mere luftig og let, end de tunge kampvogne man af og til støder ind i.

Brownie med blommer.

Brownie med blommer. Foto: Aarhus Update

Betjeningen

Her må vi nøgtern konstatere, de var gode. Helt igennem ærlige og ingen hipstere og/eller snobberi. De havde fin viden om maden, men det var deres humor og personlighed, som vi husker. Der var rygende travlt, så der var lidt ventetid. Men for os, var det meget begrænset.

Vurdering

Madklubben Grill er på mange måder sin egen. Glem alt om, at Madklubben er en kæde af restauranter, hvor alt er strømlinet. Det er vist mest på papiret. Deres restauranter er unikke og ligner på ingen måde hinanden. Der er sjæl og personlighed over dem, og Madklubben Grill var et helt igennem vellykket besøg. Næsten fuldt hus(140 gæster) en torsdag i februar indgyder kun til respekt.

Lidt sylt.

Lidt sylt. Foto: Aarhus Update

Prisniveauet er venlig mod tegnedrengen. Jeg synes, vi får meget for pengene - også mere end forventet. Det gode er, at du kan spise til meget små penge, men også give den lidt mere gas via tilkøb. Men dyrt bliver det ikke, med mindre du går ombord i kælderkortet - og relativt set er det faktisk heller ikke dyrt.

Madklubben Grill ryger i første hug ind på min liste over restauranter, som er et must at besøge i Aarhus. De var forrygende gode til prisen. Jeg forstår først efter besøget, hvorfor Madklubben er så populær - og rammer så bredt. Det er ikke uden grund. God hjemmelavet mad til priser, som stort set alle kan lide, tilsat god og ligetil betjening og krydret med god indretning. Smagt til med vin, som de fleste af os kan lide. Det er opskriften på succes i Aarhus. Længere er den vist ikke.

Madklubben Grill

    Åboulevarden 32

    8000 Aarhus C

Publiceret 15 February 2019 11:00