Udsigten.

Udsigten. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse:

Vanvittige Koch - 395 kroner for en aften med rigelige mængder vin, øl, cognac og velsmagende mad

God, velsmagende mad hos en fyldt restaurant Det Glade Vanvid

Af
Jan L. Pedersen

Aarhus Update

madanmeldelse I den store træbygning på den gamle havn i Aarhus ligger Det Glade Vanvid, som ejes af brødrene Koch. Det er godt 10 år siden, de som de første i Aarhus lancerede idéen om, at man som gæst betalte en fast pris for en aften - og så var det hele med.

Vi har anmeldt Det Glade Vanvid før, og grunden til, vi gør det igen, er, at brødrene Koch har udvidet lokalerne, så der nu er plads til 190 gæster, men de har også opgraderet niveauet og sænket prisen tirsdag, onsdag og torsdag til 395 kroner inklusiv det hele i tre timer.

Fredag og lørdag er prisen 595 kroner, hvilket vel er begrundet i udbud og efterspørgsel, da der også er fuldt hus. Man kan drikke lige så meget man vil. Det er med i prisen.

Tæt på fuld hus.

Tæt på fuld hus. Foto: Aarhus Update

Følg strømmen på havnen - og ikke ud af havnen

Man skulle tro, alle veje fører til Koch. En tom havn og stort set ingen mennesker. Men da vi kom hen til Koch var der fyldt med mennesker udenfor, hvilket der øjensynligt måtte være en grund til. Der var tæt på fuldt hus hos Det Glade Vanvid. Det er tankevækkende, at nogle restauranter formår at have så mange gæster, mens andre er skrigende tomme.

Hele holdet stod klar til takeoff

Her er værtskab, som man efterhånden sjældent ser. Brødrene Koch står hver aften og byder velkommen og snakker med gæsterne. En ved hver indgang. Det er sgu god stil, og hvor de mestrer den disciplin til fulde.

Drikkebaren.

Drikkebaren. Foto: Aarhus Update

En sprød nyskænket Cava stod på bordet, da vi kom. Den var kølig og let at gå til. Ellers stod den på friske hjemmebagte stenovnsbagte madbrød med sydlandske krydderier. Dertil tre slags olier og vinaigrette med saft og kraft.

Brød hos Det Glade Vanvid.

Brød hos Det Glade Vanvid. Foto: Aarhus Update

To snacks

Stenbiderrogn på ristet brød, melon og karse var første snack. Det var årets første stenbiderrogn, som havde fundet vej til bordet. De smagte forrygende.

Pocheret æg, revet parmesan og tomatrelish var næste hug. Den var spækket med smag og utrolig let at spise. En stor snack, som ikke egnede sig til en mundfuld.

Snacks.

Snacks. Foto: Aarhus Update

Her er det okay ikke at spise op

En stor skærising og en terrine på danske æbler og jordskokker som terrine med mynte - en luftig bouillabaisse kogt på pighvar med karry og citrongræs. Heldigvis var græsset svag i smagen, mens karryen gav en forrygende god smag. En mild peberrodscreme og tapioca perler spillede udmærket andenviolin. Umiddelbart en stor forret, hvor der på ingen måde var sparet på fisken, som i øvrigt var helt perfekt tilberedt.

Dagens forret.

Dagens forret. Foto: Aarhus Update

En ret af de velvoksne

Braiseret oksebov var hovedretten, som ifølge tjeneren havde fået 72 timer i ovnen. Det er en sjat, men for filan, hvor var den mør og saftig, men ikke mindst smækfyldt med smag. En bagt pastinak med løgmayo, toppet med rygeost og løgflager plus lidt knas.

En kartoffelfondant med pomme suzette, mos, skum og en friteret kartoffel og lilla kartoffel. Det sidste punktum var en intens trøffelsauce med små tegn af syltede rødbeder, som smagte af mere. En stor og velkomponeret ret, som kræver sin mand at komme igennem.

Hovedretten.

Hovedretten. Foto: Aarhus Update

Hovedretten.

Hovedretten. Foto: Aarhus Update

Den smagte af snickers

Jordnøddeiscreme på bagte jordnødder. Jordnøddesmør med karamelliserede popcorn. En bananmousse med chokoladeflager, noget skum og saltet karamel. Men den smagte af snickers tilsat most banan og crumble. Godt tænkt, og jeg vil vædde på, at alle i de sorte træbygninger på molen kunne lide den. De rammer en smag, som langt de fleste gæster elsker. Det er Koch i en jordnøddeskal.

Desserten.

Desserten. Foto: Aarhus Update

Vurdering

● Med stort set fuldt hus en torsdag aften behøver vi ikke sige, at Koch er populær. For det er den. De er et trækplaster. Maden smager af noget. Det er gennemtænkt, og alt er hjemmelavet, men ikke mindst så bliver man mæt.

● Value for money var det, vi fik. 395 kroner per person kom vi af med. Der er ingen tvivl om, at Koch skiller sig ud fra mængden. De går lige et niveau op, fordi det kan de. Det ses blandt andet på deres Cognac, som er 12-årig, og for eksempel af kaffen, som kommer fra Søren Stillers, Great. Øllet er specialbrygget hos naboen, Humleland. Der var syv - otte velvalgte vine.

● Det er kun drikkevarerne, som er buffet, eller selvhenter som “man” så frisk kalder det. Alt maden bliver serveret ved bordene på tallerkener.

● Til prisen var vi helt oppe at ringe. Det var en oplevelse af de gode. Jeg har svært ved at fatte, vi fik så meget god mad og drikke til den pris. Jeg står gerne på mål for, at det er Aarhus’ bedste value for money. Husk at bestille bord, er mit bedste råd.

Det Glade Vanvid

    Pakkerivej 2b

    8000 Aarhus C

Publiceret 08 February 2019 10:00