Veggieburgeren.

Veggieburgeren. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse The Burger Shack:

Befriende enkelt - når en burger i Jægergårdsgade lykkes til fulde

Gode anbefalinger til Burger Shack fra madanmelderen

Af
Jan L. Pedersen

Aarhus Update

madanmeldelse Aarhus har i de sidste fem år fået så mange nye burger-joints, og det virker uvirkeligt. Flere af dem klarer sig godt, mens andre må lukke og slukke. Herunder Murphy's Burger Joint og Tommi's Burger Joint. Men en af dem, som har succes, er The Burger Shack. De startede for tre år siden, og har i dag 13 afdelinger, hvoraf de tre ligger i Aarhus. Den sidste, som The Burger Shack åbnede, var i Tommi's Burger Joints lokaler i Jægergårdsgade.

The Burger Shack i Jægergårdsgade.

The Burger Shack i Jægergårdsgade. Foto: Aarhus Update

Vi satte os for at teste burgerbaren, og finde ud af om der var gået kæde- og stordrift i den. Langt de fleste råvarer hos The Burger Shack er økologiske, og der tænkes på dyrevelfærd, madspild og bæredygtighed. Sympatisk.

Styr på udluftningen

Lokalerne er hyggelige. De er ikke store, men fornuftigt indrettede. Efter The Burger Shack er kommet til, så er der kommet styr på emhætten. Befriende for kunderne. Det er en fornøjelse at spise der nu, og ubetinget ros til folkene hos The Burger Shack for at tænke på deres gæster.

Personalet.

Personalet. Foto: Aarhus Update

Valget er let

Menu-tavlen er ikke byens største. Sådan er det. Men der er tænkt over tingene. Der er fire valgmuligheder, plus-minus nogle side-dish. Vi tog hele turen, og bestilte det hele.

The Burger Shack i Jægergårdsgade.

The Burger Shack i Jægergårdsgade. Foto: Aarhus Update

Den perfekte bøf

Gennemtæskede og tørre bøffer har vi mere end rigeligt af i Aarhus. Så derfor er jeg helt oppe at køre over The Burger Shacks rosastegte og forrygende saftige bøf. Det er alt for længe siden, jeg har fået en så perfekt bøf. Jeg sagde dog, da jeg bestilte, at den skulle være rosa - og det var den så også.

Rosa og saftig bøf.

Rosa og saftig bøf. Foto: Aarhus Update

Dressingen var mild. Tomaten smagte ikke af noget, og den ville jeg gerne have været foruden. Den smagte ikke af meget, udover vand. Drop den, men ellers en rigtig god burger med en vanedannende smag. Cheddarost var fin cremet.

Cheeseburgeren hos The Burger Shack.

Cheeseburgeren hos The Burger Shack. Foto: Aarhus Update

Kylling størrelse XL

Burgeren med kylling var også god. Normalt er kyllingeburgere sjældent helt oppe at ringe. Men jeg var glad for den her. Stykkerne var dog lidt store i det, og der var for alvor meget kød i. Det gjorde dem lidt svære at spise sammen med bollen - med mindre man har en mund større end den, Kim Larsen havde.

Men smagen fungerede fint især til de syltede agurker, og krydderierne i de friterede kyllingestykker var matchet med omhu.

Chickenburgeren.

Chickenburgeren. Foto: Aarhus Update

Veggie med smag

The Burger Shack har også en vegetarburger med soja-proteinbøf. En god omgang, selv for en ikke vegetar. Jeg syntes, smagen var fin, og bøffen var ret opløftende. Derudover var der tomater, salat, rå løg og syltede agurker plus mayo og dressing.

Veggieburgeren.

Veggieburgeren. Foto: Aarhus Update

Shack Chicken

Sprøde og friterede kyllingestykker. Kyllingen var krydret med 16 forskellige krydderier. De pankopanerede stykker kylling var saftige og sprøde udenpå. Krydderiblandingen gav spark til smagen. En let omgang at have med at gøre. Der var dip i form af aioli og chilimayo. Vi fik deres fritter til, som var drysset med parmesan. Sprøde og bløde indeni.

Shack Chicken.

Shack Chicken. Foto: Aarhus Update

Hvad koster det så?

Priserne er fair - især når du holder dem op mod, at det er økologiske råvarer, der bruges. Dyrevelfærd og økologi koster lidt mere. En burger koster 55 kroner, og det er uanset, hvilken du vælger. Det sammen med Shack Chicken. Fritterne koster 30 kroner, med mindre man tager dem som en menu, for så får du også noget at drikke med (valgfrit) til en pris på 85 kroner. Det er menuen, som størstedelen vælger.

Indretningen.

Indretningen. Foto: Aarhus Update

Vurdering

● Jeg er glad for The Burger Shack. De holder fast i det, de kan finde ud af, og er gode til det. Vi bestilte hele tavlen, og det var velsmag for hver en krone. Vi havde svært ved at finde kritikpunkter hos The Burger Shack. At nogle kyllingestykker er for store, er næppe et kritikpunkt.

● Jeg synes, folkene hos The Burger Shack er ærlige. De er helt nede på jorden, og holder sig til det, de ved, fungerer. Befriende de ikke udvider med alt muligt og umuligt i kampen om kunderne - som der ved selvsyn var nok af.

● Det kan være svært at sammenligne burgere, men i kategorien “håndholdte” synes jeg, at den cheeseburger, jeg fik på The Burger Shack, var den bedste i Aarhus - på dagen vel at mærke. Det er umindelige tider siden, at jeg har fået en så perfekt grillet hakkebøf. Den var helt perfekt, og løftede oplevelsen.

● The Burger Shack får uden tvivl en af de store anbefalinger herfra.

The Burger Shack

    Jægergårdsgade 57

    8000 Aarhus

Publiceret 13 January 2019 10:00