Fra venstre: Casper Alling-Dam, Jesper Ahm Sørensen, Oskar Cordes og Christoffer Sloth er vilde med jul og har åbnet en pop-up butik med julesweaters.

Fra venstre: Casper Alling-Dam, Jesper Ahm Sørensen, Oskar Cordes og Christoffer Sloth er vilde med jul og har åbnet en pop-up butik med julesweaters. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Julesweater:

Ny pop-up butik er åbnet på Lille Torv

Fire unge gutter har netop slået dørene op til en vaskeægte julesweater-butik

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

trøjer Nu' det jul igen, og nu' det jul igen... Eller det vil sige, det er det snart, men træder man ind i butikken Jule Sweaters på Lille Torv 6A i Aarhus, så er julen allerede i gang.

Her har fire, unge kammerater nemlig åbnet en pop-up shop, der holder åbent indtil 23. december med åbningsreception 2. november.

26-årige Jesper Ahm Sørensen er den, der satte juleeventyret i gang. Hans bror og dennes kæreste startede egentlig hele julesweater-showet, fordi de var trætte af, at man ikke kunne købe en julesweater online i Danmark. De åbnede derfor selv en og kørte med dag-til-dag-levering. Efter år i 2015, havde de ikke længere tid, og så overtog Jesper og hans to kammerater Christoffer Sloth og Casper Alling-Dam biksen. I år er Oskar Cordes kommet til. Sammen har de fire også to andre firmaer, nemlig et medie- og julebureau.

På julemarkeder

Gennem de seneste to julesæsoner, har de været på forskellige julemarkeder blandt andet i Tivoli Friheden, men i år har de så valgt at åbne en fysisk butik.

"Jesper og jeg har boet lige overfor butikken her, og vi havde talt om, at det var en fed lokation, og så er det jo altid sjovt med en fysisk butik," siger Christoffer Sloth.

"Og den her butik passer godt ind i vores ånd," fortsætter han.

For to år siden da gutterne begyndte med at sælge de julede sweatre, var der ingen børnestørrelser og heller ikke til de større mennesker, men det er der i dag. For første gang sælger de nemlig juletrøjerne i børnestørrelse og op til 4XL. Der kommer sågar pyjamas-dragter helt ned til babyer på tre måneder.

De mange forskellige juletrøjer hænger side om side i butikken på Lille Torv krydret med fotos af firkløveret i de forskellige juletrøjer, som er helt unikke.

"Vi har faktisk selv designet 13 af de 15 modeller, som vi sælger. Vi er de eneste i hele Europa, der har den her slags trøjer, og vi har faktisk patent på lige præcis det her design," lyder det fra de fire kammerater.

En tur i Kina

For at finde de helt rigtige producenter til trøjerne, har gutterne været i Kina for at finde en leverandør af trøjerne, og selv om de til at begynde med fik dem håndsyet i England, så har de fået en bedre kvalitet og større holdbarhed ved at få dem produceret i Kina, siger de.

Indtil videre er det kun i Aarhus, der er en fysisk butik, men hvis den bliver en succes i år, afviser de ikke at udvide til andre byer med årene.

"Vi kører en test i år her i Aarhus, og hvis det går godt, så kunne det være spændende at åbne et nyt sted næste år - ja måske hvert år," siger Casper Alling-Dam, der er den eneste på 28 år, mens de andre tre er 26 år.

"Det giver god mening at være her i Aarhus - vi og trøjerne passer godt ind i Smilets By," lyder det fra Christoffer med et stort smil, og Oskar Cordes supplerer:

"Der er folk, der kører fra blandt andet Fredericia for at se vores butik. Og det er godt, at vi har åbnet den fysiske butik, for vi havde faktisk en del mennesker, der kom forbi vores mediebureau i Norsgade for at prøve dem."

Indtil videre har de fire gutter kun oplevet, at kunder og forbipasserende til diverse markeder har taget godt imod deres festlige julesweatre.

"Vi oplevede faktisk en familie, der fik deres familie fra Australien på besøg til jul. Der blev købt 18 ens sweatre, så alle i familien havde en på, og så sendte de os et billede af det. Det er dejligt," siger Christoffer Sloth.

Se mere på jule-sweaters.dk

Publiceret 23 October 2018 16:30