Navitas. Foto: Morten Rasmussen/Ritzau Scanpix

Navitas. Foto: Morten Rasmussen/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Butikker siger ja tak til forslag om gratis juleparkering i Navitas

Aarhus City Forening er begejstret for forslaget om gratis parkering, men ville ønske, at det var flere steder og mere permanent

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

parkering Byrådet skal behandle et forslag om gratis parkering i parkeringshuset ved Navitas og på parkeringsanlægget på Kalkværksvej i juli måned 2019 og de sidste 14 dage før jul samt gratis parkering i kortere perioder ved konkrete events i byen, blandt andet ved Navitas.

Sådan lyder forslaget, som direktør i Aarhus City Forening, Claus Bech, er begejstret for.

"Det er en rigtig god idé og noget, vi også har foreslået byrådet. Det er glædeligt, at der bliver sat fokus på det, men jeg kunne godt have ønsket mig et par steder mere, så man også kunne tilgodese andre dele af byen. Det havde været optimalt i en forsøgsperiode, og så kan man evaluere på det senere," siger han.

Han understreger, at den gratis parkering kommer alle til gode, både forretninger, de handlende, caféerne, restauranterne og kulturlivet.

"Det er vigtigt, at vi har fokus på at lokke kunderne til byen, især i en tid hvor mange handler på nettet," siger Claus Bech og fortsætter:

"Jeg kunne dog godt have tænkt mig, at man havde sat overliggeren lidt højere, for jeg mener, at søndage burde være gratis permanent. Vi skal selvfølgelig ikke konkurrere med de private parkeringshuse, men overliggeren måtte godt være sat højere. Jeg har dog respekt for, at der bliver arbejdet seriøst med det."

Det skal kunne lade sig gøre

Rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) er enig med Claus Bech i, at ambitionerne godt måtte være lidt højere, men hvis det skal være økonomisk ansvarligt, mener han, at det er det her, der er realiserbart.

"Der er et pålagt krav om, at vi skal have en indtjening på parkeringen, og i forhold til vores nye parkeringspolitik skal forslaget være muligt, og det hjælper ikke noget, at jeg som rådmand fremsætter noget i byrådet, som jeg på forhånd ved, der ikke er flertal for. I vores parkeringspolitik blev det vedtaget, at det også skal koste penge at parkere om søndagen. Jeg er ikke enig i det, men det var det, der var flertal for i byrådet," siger Bünyamin Simsek.

Publiceret 09 October 2018 14:03