Claus Johannesson har kun oplevet, at folk synes, det er en god idé, at han har startet BesseKompagniet.

Claus Johannesson har kun oplevet, at folk synes, det er en god idé, at han har startet BesseKompagniet. "Alle har sagt: Wow, det er en god idé," siger han. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Nyt firma:

Besserne rykker ud med hammer og grej

BesseKompagniet er navnet på et helt nyt firma i Aarhus, som bliver styret fra Djursland

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

job Er du gået på pension eller efterløn, men keder du dig eller savner at arbejde, så er det nye firma BesseKompagniet måske noget for dig.

Claus Johannesson fra Ørum på Djursland har skabt firmaet, som skal fungere i Aarhus. Det går i al sin enkelhed ud på, at hvis man er gået på pension eller efterløn og har gode håndværkerevner, så kan man blive en del af BesseKompagniet og gå ud og lave småjobs for private mennesker.

"For et par måneder siden blev jeg inspireret til firmaet af en kammerat, der bor i Sverige, hvor han er projektleder på et lignende projekt. Der er over 1.000 pensionister tilknyttet. Samtidig har jeg selv været håndværker i knap 30 år, og de seneste 10-15 år har jeg haft med store entrepriser at gøre, så jeg kender branchen," siger 60-årige Claus Johannesson og fortsætter:

"Nu synes jeg, at tiden er inden til at gøre noget andet. Jeg vil gerne gøre noget for folk, og der er mange pensionister, der keder sig og føler sig tilsidesatte, fordi de ikke længere er en del af arbejdsmarkedet. Og jeg vil gerne gøre noget for det grå guld."

Hyggelige besser

Han har oplevet i håndværkerbranchen, at mange siger nej til at tage ud og lave småting for folk, men det vil Johannesson lave om på med BesseKompagniet.

"Jeg kræver ikke, at man har en håndværkeruddannelse, men man skal selvfølgelig have flair for det og være en handyman. Kernen for mig i firmaet er kvalitetstid. Nu er der mulighed for at nyde livet, samtidig med, at man laver noget, og besserne er så hyggelige," siger Claus Johannesson med et stort smil. Han har nemlig allerede fået henvendelser fra pensionister, der gerne vil være en del af BesseKompagniet, og de første opgaver ligger også allerede klar.

Kun i Aarhus

Claus Johannessons tanke er, at firmaet skal køre i Aarhus, også selv om han bor på Djursland. Men hvis der er potentiale til at få det udvidet til andre steder i landet, så er han ikke afvisende.

"Jeg vil gerne prøve idéen af i Aarhus, men hvis der er nogle besser udenfor Aarhus, der gerne vil være med, så er de velkomne, de skal bare være klar på at køre til Aarhus Kommune for det. Jeg har allerede en førtidspensionist fra Aalborg, der gerne vil være med," siger Claus Johannesson og fortsætter:

"Det skal bygges langsomt op, og det kræver tid. Det er vigtigt for mig, at hvis det skal være landsdækkende, så skal det stadig være med nærhed og nærvær, og det kan være svært, hvis det er i hele landet."

Han håber, at BesseKompagniet kan give en masse glade pensionister og naturligvis også kunder.

Et kig ind i fremtiden

I første omgang har han fokus på at få håndværker-virksomheden godt i gang, men for ham ligger det lige om hjørnet at få havearbejde som en del af tilbuddene og på længere sigt også tilbyde reservebedsteforældre-ordning.

"Det vil helt sikkert være oplagt at få havearbejde med til foråret, men nu må vi se, hvor det bærer henad. Reservebedsteforældre-ordningen er helt sikkert noget, som alle parter ville have det godt med. Det er rigtig fint med sådan en ordning, men det skal naturligvis også administreres herfra, og det tager tid, så lige nu holder jeg mit fokus på håndværker-delen," fortæller Claus Johannesson.

Sådan foregår det

  Man kan kontakte Claus Johannesson på tlf.: 20422008 eller på sitet www.bessekompagniet.dk

  Han holder øje med, hvor mange penge pensionisterne har tjent, så det ikke går ud over pensionen. Han indberetter også til Skat, så de ikke har administration forbundet med jobbet

  De tjener 135 kroner i timen de første 10 timer og derefter 155. Det koster 1.000 kroner for fire-fem timer for kunden at få en besse ud

  Man skal være minimum omkring 55 år for at være en del af BesseKompagniet

  Pensionisterne udfylder en formular på hjemmesiden, hvor der også er en vejledning i, hvordan BesseKompagniet fungerer - blandt andet, at de er forsikrede gennem firmaet, når de er ude. Derefter er der en samtale med Claus Johannesson, som kører med ud på de første opgaver for at køre besserne ind i konceptet

  10 procent af overskuddet i virksomheden går til Ældre Sagen

Publiceret 06 October 2018 08:00