Lakseservering.

Lakseservering. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse: Drømmen om “rigtig” takeaway blev indfriet hos Restaurant Unico

Madanmelderne har været på besøg hos Unico og er begejstrede

Af
Jan L. Pedersen

Aarhus Update

madanmeldelse Takeaway er et misbrugt ord, som kan dække over stort set alt mad, som man henter eller får leveret. I Aarhus er det ufattelig svært at få god, hjemmelavet og veltilberedt mad som takeaway. Hvorfor ved jeg ikke, men efter flere hundrede takeaway-måltider må jeg konstatere, at der er langt mellem snapsene. Alt for langt.

Varmt skal være varmt, og koldt skal være koldt

Problemet med takeaway er, at det skal transporteres fra restauranten/spisestedet til en given lokation. Det gør, at det, som burde være varmt, ofte er koldt, og omvendt med det kolde. Ofte ret irriterende. Men hos Unico skal du selv varme det “varme” i en ovn. Så det er brandvarmt, når det serveres, hvilket gør, du er længder foran den mad, som skal holde sig varm i varmekasser i en bil. Unico i Højbjerg laver en del takeaway, og du skal selv hente det. Alt er anrettet på forhånd.

Sådan er maden pakket hos Unico.

Sådan er maden pakket hos Unico. Foto: Aarhus Update

Tapas fortolket på dansk

Restaurant Unico har en dansk version af tapas med seks forskellige serveringer. Tapas er spansk, men maden har ikke meget spansk over sig. Den skal bestilles af fire personer og bliver anrettet, så man kan dele to og to.

Laks som tapas.

Laks som tapas. Foto: Aarhus Update

Færøsk laks med rygeost, radiser, peberrod og en svag dildemulation og lidt maltstænger. Mørt og lækkert med en fisk, hvor man kunne smage røgen. Der var et helt nybagt madbrød med, sammen med en hjemmerørt chiliaioli. Verdensklasse brød, som var en overraskelse af de store. 10 minutter i ovnen, og langt bedre end det man køber hos de bedste bagere i byen.

En moderne rejecocktail med fine, sarte rejer. Pæn at se på. Indbydende og med en hjemmelavet, og ganske velsmagende 1000 øers dressing. Lidt salat og et par tomater var med på holdet. Det samme med et par stykker hjemmebagt toast. Der var frisk dild i, og her kunne jeg klart se, at det var sæson for dild, for der var meget i. Alt for meget. Rejerne druknede ganske enkelt i dildsmagen, hvilket var synd for de ellers fine rejer.

Samsø kartofler med Hr. Nielsen skinke, en yderst mild sennepsmayo, creme fraiche 50% og kartoffelchips. En fin og mættende omgang. Skinken var god, og den var klart hittet her.

Skinke og kartoffel.

Skinke og kartoffel. Foto: Aarhus Update

Unicos hjemmerørte og moderne tatar med dansk kødkvæg, tatarsauce, tomat, cognac, urter, havguschips, syltede rødløg og estragon. En moderne en af slagsen. Kødet var godt, og smagen meget anderledes end den klassiske tatar. Der var mange elementer i, hvilket måske var lidt synd for kødet. Men ros for smagen og for at give os en anden smag end den traditionelle.

Intet måltid uden ost

3 gode oste fra Arla Unika var osten. Arla Unika er kendte oste og ikke unikke mere. Pyt med det. Den Hvide Dame og Høgelundgaard er gode oste. De hjemmebagte knækbrød var derimod mere spændende. Desserten var trifli med rødgrød med chokoladeganache, “brændt chokolade” og rødgrød af røde bær. En frisk servering, som alle kan lide.

Ost og hjemmelavet knækbrød.

Ost og hjemmelavet knækbrød. Foto: Aarhus Update

Desserten.

Desserten. Foto: Aarhus Update

Regningen

For dansk tapas koster tre retter 129 kroner, fire retter 169 kroner, fem retter 209 kroner og seks retter 249 kroner. Der skal bestilles fire kuverter, hvilket man skal vide, men vi var fem personer, så intet problem. Her skal man så huske på, at det er hjemmelavet mad, som fuldt ud kan sammenlignes med den, man spiser på byens bedre restauranter. Prisen er ikke i den lave ende for takeaway, men jeg synes, man får noget for pengene. Kvaliteten var i orden, og kritikpunkterne var få.

Vil du beholde servicen?

Nu er det sådan, at maden hos Unico kommer i og på porcelæn og i glas. Ingen plastik her. I grunden befriende. Du skal smide 50 kroner per kuffert i pant for porcelæn. Hvis du nu ikke gider at aflevere det igen, så beholder du det bare, men det som du har givet, får du så ikke igen.

Vurdering

Restaurant Unico kan godt lave mad, som smager godt. Det ved jeg, men nu må jeg konstatere, det også er lykkes som takeaway. De har nøje valgt, hvad der skal varmes og ikke varmes.

Der var meget porcelæn med. Det var flot anrettet, og langt fra hvad jeg typisk ser af takeaway. Det smagte godt. Der var nok mad, og mere end man kan forvente.

Ulempen ved takeaway fra Restaurant Unico er, at man skal hente maden selv, med mindre man får en taxa til at hente det for en. Det kræver noget transporttid i bil, hvis man ikke bor i Højbjerg eller det sydlige Aarhus. At man kan købe porcelænet for 50 kr. gør, at man ikke behøver at aflevere det igen. Ellers må der kalkuleres med en tur retur.

Restaurant UNICO

    Ny Moesgårdvej 50

    8270 Højbjerg

Publiceret 29 September 2018 10:00