Hvem, mener du, har fortjent at få Kammeratskabsprisen 2018?

Hvem, mener du, har fortjent at få Kammeratskabsprisen 2018? Foto: Mostphotos

Vind 15.000 kroner: Er I årets bedste kammerater?

I samarbejde med Aarhus Kommune og byens Børne- og ungebyråd har Lokalavisen Aarhus skabt Kammeratskabsprisen

Af
Louise N. Burmeister

pris Går I i en klasse, hvor I gør en masse godt for andre, har I sammen med jeres bedste venner fået stoppet mobning, går I i en klub, hvor I har gjort noget særligt for de små klasser, kender du nogen, som har fortjent ros og anerkendelse for at have styrket venskaber eller gjort fællesskabet større eller noget helt andet, så er tiden nu inde til, at I kan indstille til Kammeratskabsprisen 2018.

I samarbejde med Aarhus Kommune og byens Børne- og Ungebyråd uddeler Lokalavisen Aarhus nemlig Kammeratskabsprisen. Vinderen får 15.000 kroner under prisoverrækkelsen.

Kender du en klasse, en gruppe eller andet i alderen 0-18 år, der har fortjent at modtage Kammeratskabsprisen 2018, så skal du sende en mail til Lokalavisen Aarhus på redaktion.aarhus@lokalavisen.dk. I emnefeltet skal du skrive Kammeratskabsprisen. I mailen skriver du navnet på de kandidater, du mener, der har fortjent at vinde samt en begrundelse for hvorfor.

Vi skal have din indstilling senest tirsdag 30. oktober klokken 12. Herefter vil dommerkomiteen, som består af rådmand for Børn og Unge Thomas Medom (SF), den kommende Børn og Unge borgmester, den tidligere Børn og Unge borgmester samt redaktør på Lokalavisen Aarhus, Camilla Kjærgaard Olesen, kigge alle kandidaterne igennem. På baggrund af indstillingerne udvælger dommerkomiteen de fem bedste, som vil blive portrætteret i avisen. Der vil efterfølgende være afstemning på Lokalavisen Aarhus' hjemmeside, for I kære læsere skal nemlig være med til at bestemme, hvem der skal vinde Kammeratskabsprisen.

15.000 kroner til vinderen

De fem nominerede får alle en pengepræmie med sig fra uddelingen. Vinderen får 15.000 kroner, mens nummer to til fem alle får 4.000 kroner.

"Vi gør det her, fordi vi rigtig gerne vil vise, hvor mange børn og unge, der går rundt i Aarhus og gør en god og positiv forskel for andre hver dag. Det er ikke så tit, der er fokus på den aldersgruppe, og derfor er vi glade for, at Aarhus Kommune, Børn- og Ungebyrådet samt Thomas Medom vil være med til at uddele prisen," siger Camilla Kjærgaard Olesen.

Også rådmanden er begejstret for samarbejdet.

"Vi har tidligere lavet Aarhus Takker-prisen sammen med Lokalavisen Aarhus, og nu tager vi den et skridt videre og sætter i samarbejde med Børne- og Ungebyrådet fokus på børn og unge i Aarhus Kommune. Som rådmand på området ved jeg, at der hver dag bliver gjort en masse gode ting derude, som kan styrke venskaber og fællesskaber. Det fortjener at blive anerkendt," siger Thomas Medom.

Lokalavisen Aarhus ser frem til at modtage de mange indstillinger.

Krav for at deltage

    Kandidater til Kammeratskabsprisen er grupper af børn, klassekammerater, venner eller skoler, klubber, institutioner, eller lignende.

    Kandidater skal have gjort en ekstraordinær indsats for at fremme kammeratskab, fællesskab og venskab blandt og for børn og unge i Aarhus Kommune.

    Kandidaterne skal være 0-18 år og bo i Aarhus Kommune.

    Indstillingen skal være indsendt senest tirsdag 30. oktober klokken 12.

Publiceret 26 September 2018 13:00