Den røde turistbus er populær i år.

Den røde turistbus er populær i år.

Stor fremgang for turistbussen hop on hop off

Sidste år var første gang, de røde turistbusser kørte rundt i Aarhus' gader. Fremgangen af passagerer i år har været enorm

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

turister "Det går forrygende og meget bedre end sidste år."

Så klar er meldingen fra indehaver af Abildskou, Jess Abildskou.

Sammen med Strömma står Abildskou for de røde turistbusser hop on hop off, der kører rundt i mange storbyer verden over, og altså også her i Aarhus.

Det er andet år, busserne fragter turisterne rundt i byen. Det var en sløv start, busserne fik sidste år, men i år ser det helt anderledes ud.

"Det er voldsomt bedre end sidste år, og vi kan helt sikkert mærke, at der har været ekstra mange krydstogtsgæster i byen i år. Vi har oplevet en stigning på mange procent, men det handler også om, at vi sidste år kunne have dage, hvor der kun var tre kunder, og så er det klart, at kommer der bare to personer mere med, så er stigningen voldsom høj," siger Jess Abildskou og fortsætter:

"Men det ændrer ikke på, at vi har haft en del flere med i år. Vi har ikke haft nogle dage, hvor der har været under 20 passagerer, og det vækster hver uge. Vores snit ligger lige nu på 40-50 personer om dagen, og det er vi godt tilfredse med, når det kun er andet år, vi kører," siger Jess Abildskou.

Fem år mere

Han mener, at potentialet i Aarhus er stort, og når fremskridtene har været så store på kun et år, er han ikke i tvivl om, at der er marked for det i byen, også selv om den er lille, og sæsonen ikke er så lang.

Blandt andet på den baggrund har Abildskou og Strömma lavet en aftale med Aarhus Kommune for de kommende fem år, hvor busserne også kommer til at køre i sommerperioden.

"Det hele er besluttet, og tilladelsen er også givet til os, så det ser vi frem til," siger Jess Abildskou.

Han har i år især kunnet mærke samarbejdet med Aarhuscard, som betyder, at hvis man har købt sådan et, kan man få en række fordele, blandt andet er det muligt at hoppe af og på bussen, som man vil. Derudover er turistbusserne i Aarhus også blevet mere promoveret, hvilket har været medvirkende til, at der er flere turister, der er blevet bekendt med busserne.

Kører indtil september

De dage, hvor der er krydstogtsskibe i byen, kører der tre busser rundt seks gange om dagen, men de andre dage kører der blot en bus seks gange om dagen. Sådan fortsætter det indtil 2. september. Efter den dato kører busserne kun de dage, hvor der er krydstogtsgæster i byen.

Hop on hop off

    Busserne kører hver dag fra rådhuset

    De kører klokken 10, 11, 12, 13, 14 og 15

    Man kan hoppe af og på, som man vil, når man har købt billet til bussen

Publiceret 30 July 2018 14:00