Kathrine Svejstrup (til venstre) og Amalie Skriver på karrusellen i Tivoli Friheden, som også er med i bogen.

Kathrine Svejstrup (til venstre) og Amalie Skriver på karrusellen i Tivoli Friheden, som også er med i bogen. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

To unge kvinder laver malebog med postkort over Aarhus

Kathrine Svejstrup og Amalie Skriver har netop udgivet en bog med seværdigheder i Aarhus - lavet som postkort

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

postkort Den ene er eminent med en blyant eller en tusch i hånden, og den anden er skarp med et kamera rundt om halsen.

De to 22-årige kvinder Kathrine Svejstrup og Amalie Skriver har sammen lavet en unik malebog med postkort over Aarhus. Egentlig startede projektet lidt ved en tilfældighed.

Elin Steffensen fra forlaget Griffle mødte nemlig Amalie til et julemarked på arkitektskolen. Hun havde lavet en malebog med Aarhus og ville gerne sælge den til markedet. Det satte nogle tanker i gang hos Elin Steffensen, og hun tog kontakt til den unge super-tegner og til Kathrine Svejstrup, som hun tidligere havde udgivet en bog for.

Og sådan blev der skabt et unikt trekløver og en særlig malebog, som er fyldt med 18 illustrationer over Aarhus lavet i sort/hvid og som postkort i A4-størrelse. Tegningerne har Amalie lavet i fri hånd, og ved hver tegning er der et foto taget af Kathrine. Derudover har de lavet en guide, så man kan opleve de steder, der er illustreret i bogen, som de kalder 'Rundt i Århus - hyggelig postkort malebog.' Tanken er, at bogen både er til turister, men også til aarhusianerne.

"Vi har cyklet rundt i Aarhus til alle stederne, der er med i bogen, og vi har spist gode burgere på Havnens Perle, som også er med i bogen. Det har været mega sjovt, og vi er så glade for vores produkt," lyder det fra de to postkort-skabere.

Og selv om det er en malebog med postkort, har de to kvinder mange forskellige tanker om, hvad bogen skal.

Dette er en tegning af karrusellen, der står lige inden for døren i Tivoli Friheden.

Dette er en tegning af karrusellen, der står lige inden for døren i Tivoli Friheden. Camilla Kjærgaard Olesen

"Vi håber, at mange aarhusianere vil købe den og have den som et minde over deres by, og måske bruge den som en form for mindfulness, da det faktisk er enormt afstressende at sidde og farvelægge billederne. Det ville være rigtig fedt, hvis turisterne køber den som et minde fra Aarhus og sender nogle postkort. Vi kunne godt tænke os at genskabe postkort-kulturen - vi opfordrer til et pauserum, hvor man kan reflektere over sine oplevelser fra Aarhus," lyder det fra de to iværksættere.

Interesse hele livet

De to piger har hele livet været interesseret i deres hobbyer, og derfor er det også en kæmpe succesoplevelse for dem, at de har udgivet bogen.

"Jeg har altid interesseret mig for fotografi. Min morfar tog rundt i verden sammen med min mormor og tog billeder. Og da jeg var barn, og han lavede skattejagt, var skatten altid gemt i de små billedhylstre. Han gav mig en bog om fotografering, og jeg har været bidt af det siden. Jeg elsker at fange en følelse i et billede," siger Kathrine Svejstrup, der siden november 2016 har drevet sin virksomhed My Wanderlust, hvor hun er freelance rejsefotograf.

Amalie supplerer:

"Jeg elsker det her. Siden jeg var helt lille i børnehaven, har jeg tegnet. I gymnasiet tog det for alvor fart, hvor jeg begyndte at tegne portrætter med først blyant og senere tusch."

Drømmer videre

Selv om de nu står med et produkt i hånden, som de både er stolte og glade for, så stopper bogidéerne og de kreative tanker ikke her. Kathrine er på vej til at blive kaospilot, og Amalie er for nyligt droppet ud af arkitektskolen og drømmer nu om at få sin egen kreative webshop.

"Jeg vil så gerne have min egen virksomhed, og jeg kan alt kreativt med mine hænder," siger Amalie med et smil.

Når det drejer sig om postkort-malebogen, så drømmer de også videre, men hvad det næste projekt helt præcist skal være, ved de endnu ikke, men tankerne kredser om en bog over hele Danmark eller måske verden med tegninger fra alle mulige forskellige gader på kloden.

Rundt i Århus

    Bogen koster 200 kroner

    De har hver deres Instagram-profil: @illustrations-by-amalieskriver og @mywanderlustdk

    De opfordrer til, at man bruger #minrundtiaarhus, når man har farvelagt postkortene

    Den kan købes i forskellige boghandler og på Aros

Publiceret 15 July 2018 08:00