Der var masser af tid til smil, da kronprinsen havde krydset mållinjen efter sine 1,609 kilometer i Aarhus.

Der var masser af tid til smil, da kronprinsen havde krydset mållinjen efter sine 1,609 kilometer i Aarhus. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Kronprins Frederik: "Aarhus sidder ret dybt i mit hjerte"

Det var en veloplagt kronprins, der gav masser af high fives til løberne og anden pinsedag lod sig fejre af aarhusianerne, inden hans 50-års fødselsdag på lørdag

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

fødselsdag Det blev en fødselsdagsfest af de helt store, da kronprins Frederik mandag i majvarmen løb en mil i Aarhus. En by han også løb meget i, da han boede her i sin studietid, og han var da også vældig glad for at være tilbage i Smilets By til tonerne af 'happy birthday', der blev spillet fra rådhusklokkerne.

Det var en storsmilende og glad kronprins Frederik, der løb i Aarhus mandag.

Det var en storsmilende og glad kronprins Frederik, der løb i Aarhus mandag. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

"Mange tak for Aarhus' fantastiske modtagelse. Det er jeg ret beæret over. Der er ingen tvivl om, at Aarhus sidder ret dybt i mit hjerte. Jeg har tilbragt mange, mange år i Aarhus. Blandt andet som studerende i statskundskab. Det var nogle uforglemmelige år, og jeg følte mig som en rigtig aarhusianer og studerende, da jeg kunne gå rundt i gader og stræder," sagde en veloplagt og storsmilende kronprins Frederik, lige inden han skød ti kilometer-løbet i gang.

Det var borgmester Jacob Bundsgaard (S), der bød ham velkommen til byen, og han overrakte ham en tegning fra 1968 - fra kronprinsens første besøg i Aarhus, og Frederik garanterede da også, at det ville få en hædersplads hjemme hos ham selv. På scenen fik han lov til at se den video, som aarhusianerne har lavet til ham med hilsner og billeder. Og her brød vores kommende konge ud i et stort grin, da nogle på videoen sagde: Tillykke lækkermås - din flotte fyr.

Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

High fives til løberne

Inden kronprinsen selv skulle løbe sin mil, var der tid til både selfies og en masse high fives til 10-kilometer-løberne. Han storsmilede og sendte de mange tusinde løbere af sted med 'god tur' og klap fra scenen, hvor han stod sammen med borgmesteren.

Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Rundt på turen var der tusindvis af mennesker, der var mødt op for at hylde kronprinsen og fejre hans 50 års fødselsdag, og kort efter han havde sat det første heat i gang til en mil, trak han selv ned fra scenen og stilte sig forrest i feltet sammen med borgmesteren for at begive sig ud på turen.

"Det var faktisk i Aarhus jeg fik gang i mit løb og fik noget ud af det. Det var her, jeg begyndte at dyrke det. Jeg løb i Marselisborgskovene, men bestemt også i Risskov. Der er smukke omgivelser i Aarhus - der er bakker og især denne tid på året, hvor alt er grønt, er så smukt," lød det fra fødselaren.

Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Da han var færdig med at løbe de 1,609 kilometer, blev han modtaget i målområdet af en flok ivrige pressefolk og forventningsfulde publikummer, og også her tog kronprinsen sig tid til at blive lykønsket og give high fives til de fremmødte, inden han i parken ved Musikhuset blev hyldet af Ida Corr, der blandt andet sang 'happy birthday' for ham.

Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Og så var det slut med at være i Aarhus. Fødselsdagsfesten fortsatte for de fremmødte, men kronprinsen hastede videre til Esbjerg og derefter Odense for så at slutte af i København i aften, hvor han skal løbe 10 kilometer, og det er til trods for, at han har rygproblemer for tiden. Jo, ham vores kronprins er ret sej.

Publiceret 21 May 2018 13:20