Star Wars-serien 'The Mandalorian' er en rum-western, der følger dusørjægeren Din Djarin (billedet).

Star Wars-serien 'The Mandalorian' er en rum-western, der følger dusørjægeren Din Djarin (billedet). Foto: Walt Disney Pictures

Guide:

 4 populære serier du kan se i juleferien

Streaming af serier er en oplagt aktivitet i en juleferie, hvor corona har sat begrænsninger for, hvad man ellers kan. Her får du fire forslag til serier, som har gjort sig særligt bemærket i 2020

Af
Anders Michaelsen

Der er masser af streamingstjenester og endnu flere serier at vælge i mellem, når man først har sat sig til rette i sofaen. Her prøver vi at komme med nogle af de serier, som har fået en god modtagelse i 2020.

The Mandalorian

Det var med store forventninger, at streamingtjenesten Disney Plus ankom til Danmark i september i år. Flagskibet for den nye tjeneste var - foruden alle Disneys klassiske tegnefilm - Star Wars-serien 'The Mandalorian'. Første sæson havde allerede haft premiere i USA et år forinden, inden vi også fik lov at se serien herhjemme. Og da serien udkom i Danmark, var det med et afsnit om ugen - noget som vakte kritik blandt utålmodige fans, der ønskede at hele sæsonen skulle være tilgængelig med det samme.

Kritikken til trods, så har den dyrtproducerede serie fået en god modtagelse blandt Star Wars-fans og anmeldere, hvor den opfølgende anden sæson kom her i slutningen af oktober.

Serien forgår i Star Wars-universet og følger dusørjægeren Din Djarin, der i galaksens yderste afkroge er blevet hyret af Imperiet til at vende tilbage med barnet Grogu. Men de planer ændrer sig. 

Kan ses på: Disney Plus

IMDB-rating: 8.7 ud af 10

The Queens Gambit

"Skak har aldrig været lækrere eller mere gribende," skrev Filmmagasinet Ekko. Lidt af et postulat, men ikke desto mindre må man blot konstatere, at andre også er blevet lokket i skakfælden.

For Netflix' 'The Queens Gambit' har været en af streamningtjenestens mest sete serier siden premieren i oktober. Miniserien, der består af syv afsnit, er baseret på Walter Tevis' skønlitterære roman fra 1983 af samme navn og foregår i 60'ernes kold krigs-ramte USA.

Her følger vi den forældreløse pige Beth Harmons vej til at blive verdens bedste skakspiller i en mandsdomineret sport. En vej til toppen som også bliver en kamp med hendes egne indre dæmoner.

Kan ses på: Netflix

IMDB-rating: 8.7 ud af 10 

Gangs of London

Er man til gangstere, krimi og ultravoldelig underholdning, så kan 'Gangs of London' måske være et bud på næste serie-stop. Serien har hittet i Storbritannien, hvor mere end 16 millioner har set med, og som med sit kriminelle bandeunivers sågar er blevet kaldet en moderne udgave af 'Peaky Blinders'.

Med til successen er der også et dansk islæt. Laura Bach og aarhusianske Mads Koudal spiller i serien Tove og Leif, som er tungt bevæbnede lejemordere og ledere af en dansk milits.

Hovedpersonen er dog sønnen Sean Wallace, som forsøger at opklare, hvem der har myrdet faren Finn. Faren har i tyve år været overhovedet for Londons mest magtfulde kriminelle organisation, og der er derfor rigeligt med rivaler og mulige mistænkte til, hvem der har begået mordet på faren. Et mord der samtidig også sætter en lavine af vold og magtkampe i gang i storbyen.

Kan ses på: C More

IMDB-rating: 8.1 ud af 10

The Crown

Vi bliver i det engelske, hvor det kongelige periodedrama 'The Crown' kører på fjerde sæson. Seneste omgang af serien kom for en måned siden på Netflix, og har allerede skabt en del debat om, hvad der er fiktion og fakta.

Men mens det britiske kongehus synes, at seriens skaber Peter Morgan har malet lige lovlig meget med den brede pensel, så er seneste sæson blevet taget vældig godt imod af seere og anmeldere.

Serien, der er en af de dyreste nogensinde, følger Dronning Elizabeths liv fra hendes bryllup i 1947 til i dag. Og her tager fjerde sæson udgangspunkt i 80'ernes splittede England og med et særlig fokus på Prinsesse Diana og premierminister Margaret Thatcher. 

Kan ses på: Netflix

IMDB-rating: 8.7 ud af 10

Publiceret 25 December 2020 06:00

annonce

Miljøbevidst motorsav

En motorsav er uundværlig, når du skal beskære træer og buske i haven. Traditionelt set er de både tunge, larmende og lugter lidt af benzin – men sådan behøver det ikke at være…