Fredag 13. september klokken 15-17 kan man på Sankt Knuds Torv lave en hilsen, som Aarhus Stadsarkiv gemmer i 100 år. Man kan også få informationer om testamenter.

Fredag 13. september klokken 15-17 kan man på Sankt Knuds Torv lave en hilsen, som Aarhus Stadsarkiv gemmer i 100 år. Man kan også få informationer om testamenter. Pressefoto

Send en hilsen ind i fremtiden

På Sankt Knuds Torv kan du gemme et godt råd, en hilsen eller en mindre ting i en tidskapsel, som Aarhus Stadsarkiv gemmer i 100 år

Fredag 13. september kan du på Sankt Knuds Torv i Aarhus gemme en hilsen, et livsmotto eller en lille sjov ejendel – som først vil pakket ud igen om 100 år – mens du nyder en kop gratis kaffe. Det sker i forbindelse med International Testamentedag, som sætter fokus på muligheden for at tage stilling til, hvad du ønsker at efterlade, når du ikke er her længere.

Hvad efterlader du, når du ikke er her mere?

Det har de færreste danskere taget stilling til. Det vil Kræftens Bekæmpelse, Dyrenes Beskyttelse, Folkekirkens Nødhjælp og de øvrige 32 velgørende organisationer, som står bag Det Gode Testamente, hjælpe aarhusianerne med at lave om på.

Få hjælp til et testamente

Det Gode Testamente er desuden klar til at fortælle meget mere om, hvordan man opretter et testamente, og hvilke velgørende donationer man kan give verden, når man ikke længere er her. Der vil ligeledes stå en advokat til rådighed for spørgsmål og rådgivning til, hvordan du kan oprette et testamente - og så er der kaffe.

"Der er desværre for få danskere, som tager stilling til, hvilket aftryk de gerne vil sætte på verden, når de ikke længere er her. Og det kan vi godt forstå. Testamenter er for de fleste noget, der er tungt og svært at forholde sig til," siger Dorte Hee, projektleder hos Det Gode Testamente i en pressemeddelelse.

"Et testamente skal dog ses som en mulighed for at bestemme, hvilken betydning ens efterliv skal have – og det håber vi at flere og flere vil få øjnene op for. Vi vil i hvert fald rigtig gerne være med til at sætte gang i de tanker hos folk," fortsætter hun.

Aarhus Stadsarkiv vil opbevare de værdifulde tidskapsler, som på dagen vil blive lavet, så de om 100 år kan være til glæde for byens kommende generationer.

Det foregår fredag 13. september klokken 15-17 på Skt. Knuds Torv i Aarhus.

Publiceret 13 September 2019 11:32

annonce

Hvor er der varmt på ferien?

Selvom den rigtige vinterkulde stadig er udeblevet fra Danmark denne vinter, så er vi mange, der ønsker os langt væk til sydens sol og varme. Men hvornår er der varmt og dejligt på de kendte rejsemål?

annonce

Mærk suset i verdens metropoler

Der er ikke noget tidspunkt på året, der er bedre til storbyferie end andre. Det viser udvalget af storbyrejser hos Bravo Tours. Det handler mere om, hvornår du selv har brug for et afbræk i hverdagen og den mentale vitaminindsprøjtning, en international storby kan give dig.

annonce

Trine omlagde sine smålån og fik en meget billigere rente!

Trine Sørensen havde sammen med sin mand optaget forskellige små lån. Selvom renterne for de forskellige lån virkede rimelige, så opdagede Trine, at de samlede udgifter var meget høje. Derfor besluttede familien, at de ville samle deres små lån til et samlet lån.