Forestillingen 'No Sex - en verden af køn' har premiere på Musikhuset 4. september i forbindelse med Aarhus Festuge.

Forestillingen 'No Sex - en verden af køn' har premiere på Musikhuset 4. september i forbindelse med Aarhus Festuge. Foto: Søgaard Film

No Sex:

Dansere forfører med latex, lycra og pels

Black Box Dance Companys forestilling 'No Sex - en verden af køn' vil provokere med et smil

Af
Anna E. Køhlert

Fire sortklædte dansere. To mænd, to kvinder. Fire kroppe der bevæger sig smidigt og roligt men energisk rundt på scenen. Hver for sig, så sammensmeltende, til dæmpede elektroniske toner. Som det fremgår af titlen, er der ingen sex på scenen. Men forestillingen leger med drømme om sex.

Den foregår i Musikhuset 4. september når et alsidigt program i forbindelse med Aarhus Festuge løber af staben. Den forførende og til tider provokerende danseforestilling 'No Sex - en verden af køn', vil udfordre vores tanker og forestillinger om seksualitet og køn. Den er blevet til i samarbejde mellem koregrafen Jason Mabana og dansegruppen Black Box Dance Company.

Undertøj og pels

De fire dansere ifører sig i løbet af forestillingen spektakulære kostumer; alt fra pels, latex og lycra til helt almindeligt undertøj. Kostumerne og dansernes leg på scenen er det bærende element i et stykke, hvor der blot er hvide skærme på bagvæggen.

Danserne lader sig nærstudere af publikum og gør undervejs alt for at forføre, fornøje og forundre gennem deres dans og udtryk. Vores forestillinger, drømme og forventninger om kønnet bliver udfordret og erstattet: Det handler i højere grad om følelser og nærvær og det som er svært i livet.

Iført latex, lycra og pels udfordrer Black Box Dance Company vores forestillinger om køn og seksualitet. Der er ingen sex på scenen. Men danseforestillingen leger med drømme om sex.

Iført latex, lycra og pels udfordrer Black Box Dance Company vores forestillinger om køn og seksualitet. Der er ingen sex på scenen. Men danseforestillingen leger med drømme om sex. Foto: Søgaard Film

Velkendte ansigter

Den filippinsk/belgiske koregraf Jason Mabana har sammen med den jyske dansegruppe Black Box Dance Company skabt en forestilling, der lægger vægt på, at vi som mennesker skal have lov til at elske, den vi vil.

Den kunstneriske leder Marie Brolin-Tani og hendes dansere i Black Box Dance Company, der to gange har været nomineret til en Reumert, har tidligere optrådt på Aarhus Musikhus. I 2017 opførte de Susanne Biers blockbuster 'Elsker dig for evigt' som danseforestilling med musik af Pernille Rosendal.

Nu vender den professionelle dansetrup, med base i det jyske, så tilbage på den aarhusianske scene og skaber en bramfri forestilling, der kommer helt tæt på publikum. Der bliver plads til både humor, rædderlighed, kærlighed og skønhed i en stor sammensmeltning, når dansen og musikken udfoldes på scenen i Musikhuset i forbindelse med Aarhus Festuge.

Publiceret 03 September 2019 12:03

annonce

Hos energiterapeuten: ”I dag kom der ting frem, jeg ikke havde set komme”

”Vi skal hjem i vores egen krop. Så opstår der klarhed og samhørighed, hvor vi kan pakke alle de gaver ud, vi har fået med os.” Så let kan det siges. Ordene kommer fra Lene Christensen, der arbejder med energiterapi i sin klinik ’Træk vejret’ i Vestbirk.

annonce

Jan sparer 12.000 kr. hver måned. Han omlagde alle familiens lån.

Der var ingen tegn på, at der ville komme problemer for Jan Petersen og familien for små 10 år siden. Familiefaderen havde et godt job, og tjente også lidt penge ved siden af, men som lyn fra en klar himlen ændrede verden sig for familien.

annonce

Du skal sanke brænde - sank den ind?

Har du brændeovn eller pejs, bør du overveje at bruge en af efterårets weekender på at sanke brænde. Det er en god, økonomisk fidus, og så er det en hyggelig familieaktivitet under åben himmel.