Forestillingen 'No Sex - en verden af køn' har premiere på Musikhuset 4. september i forbindelse med Aarhus Festuge.

Forestillingen 'No Sex - en verden af køn' har premiere på Musikhuset 4. september i forbindelse med Aarhus Festuge. Foto: Søgaard Film

No Sex:

Dansere forfører med latex, lycra og pels

Black Box Dance Companys forestilling 'No Sex - en verden af køn' vil provokere med et smil

Af
Anna E. Køhlert

Fire sortklædte dansere. To mænd, to kvinder. Fire kroppe der bevæger sig smidigt og roligt men energisk rundt på scenen. Hver for sig, så sammensmeltende, til dæmpede elektroniske toner. Som det fremgår af titlen, er der ingen sex på scenen. Men forestillingen leger med drømme om sex.

Den foregår i Musikhuset 4. september når et alsidigt program i forbindelse med Aarhus Festuge løber af staben. Den forførende og til tider provokerende danseforestilling 'No Sex - en verden af køn', vil udfordre vores tanker og forestillinger om seksualitet og køn. Den er blevet til i samarbejde mellem koregrafen Jason Mabana og dansegruppen Black Box Dance Company.

Undertøj og pels

De fire dansere ifører sig i løbet af forestillingen spektakulære kostumer; alt fra pels, latex og lycra til helt almindeligt undertøj. Kostumerne og dansernes leg på scenen er det bærende element i et stykke, hvor der blot er hvide skærme på bagvæggen.

Danserne lader sig nærstudere af publikum og gør undervejs alt for at forføre, fornøje og forundre gennem deres dans og udtryk. Vores forestillinger, drømme og forventninger om kønnet bliver udfordret og erstattet: Det handler i højere grad om følelser og nærvær og det som er svært i livet.

Iført latex, lycra og pels udfordrer Black Box Dance Company vores forestillinger om køn og seksualitet. Der er ingen sex på scenen. Men danseforestillingen leger med drømme om sex.

Iført latex, lycra og pels udfordrer Black Box Dance Company vores forestillinger om køn og seksualitet. Der er ingen sex på scenen. Men danseforestillingen leger med drømme om sex. Foto: Søgaard Film

Velkendte ansigter

Den filippinsk/belgiske koregraf Jason Mabana har sammen med den jyske dansegruppe Black Box Dance Company skabt en forestilling, der lægger vægt på, at vi som mennesker skal have lov til at elske, den vi vil.

Den kunstneriske leder Marie Brolin-Tani og hendes dansere i Black Box Dance Company, der to gange har været nomineret til en Reumert, har tidligere optrådt på Aarhus Musikhus. I 2017 opførte de Susanne Biers blockbuster 'Elsker dig for evigt' som danseforestilling med musik af Pernille Rosendal.

Nu vender den professionelle dansetrup, med base i det jyske, så tilbage på den aarhusianske scene og skaber en bramfri forestilling, der kommer helt tæt på publikum. Der bliver plads til både humor, rædderlighed, kærlighed og skønhed i en stor sammensmeltning, når dansen og musikken udfoldes på scenen i Musikhuset i forbindelse med Aarhus Festuge.

Publiceret 03 September 2019 12:03

annonce

Nu rammer trend også haven: All inclusive for haveredskaber

Nutidens forbrugere går meget mere op i, at hverdagen skal være nem og bekvemmelig og mindre op i, hvorvidt de ejer deres bil og indbo. En ny ordning med finansiering af robotplæneklippere for et fast månedligt beløb, skal bane vejen for endnu mere convenience i haven.

annonce

Søren blev fyret – Samlede klatgæld og fik 3.000 kr. ekstra om måneden.

I 12 år havde Søren sin daglige rutine bag rattet i skraldevognen, men som et lyn fra en klar himmel kom fyresedlen, og Søren mistede sit job som skraldemand. Det havde store konsekvenser for økonomien, der pludselig hang i en tynd tråd.