Brødrene Chapman arbejder med voksdukker og referencer til sex, nazisme og tortur. Foto: Thierry Bal

Brødrene Chapman arbejder med voksdukker og referencer til sex, nazisme og tortur. Foto: Thierry Bal

På Aros i 2018:

27 meter lange billeder og sexede voksdukker

Aros har et blandet program for det nye år med alt fra gennemsigtige stofvægge til sexede voksdukker

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen

I det nye år viser Aros kunst fra USA, England, Danmark og Sydkorea.
I foråret kan man opleve James Rosenquist fra USA. Han er på programmet i april. Sammen med Andy Warhol og Roy Lichtenstein var han i 1950'erne med til at etablere popkunst som kunstretning. Inspirationen havde han fra sit arbejde som billboard-skiltemaler i den amerikanske reklamebranche. Hans billeder er op til 27 meter lange
I maj indtager egyptiske Wael Shawky museet med film, marionetdukker, skulpturer, collager og tegninger. De handler om det konfliktfyldte forhold mellem Vesten og Mellemøsten.
Til efteråret er det danske Agnes Slott-Møller som fylde rummene på Aros til med den mest omfangsrige præsentation af den danske symbolist. Hun var en af kunsthistoriens mest særegne personligheder og én af de stiftende medlemmer af Den Fri Udstilling.
Aros viser en række af hendes mest monumentale værker, der ikke tidligere har været udstillet sammen.
Året slutter med den amerikanske maler og filminstruktør Julian Schnabel. Han blev i 1980'erne kendt for sine enorme tallerken-malerier, også kaldet plate paintings, som er kendetegnet ved at indeholde store stykker smadret porcelæn. Det er en Schnabel-udstilling iscenesat af Schnabel, og dermed kan den opleves som en tour de force gennem kunstnerens visuelle kendetegn på mere end én måde.

Særligt sanselig

Hen over året åbner Aros desuden udstillingsrækken Intermezzo i Focus-galleriet. Kunstnerne i denne serie arbejder med en særlig form for sanselig rummelighed.
I februar præsenterer den engelske instruktør og filmkunstner Isaac Julien et tre-skærms værk, Western Union: Small Boats fra 2007 i et helt omsluttende blåt rum. Værket, der skildrer menneskers forsøg på at krydse kontinenter, har vundet utallige priser, og selvom filmen er fra 2007, fortæller den om en stadigt højaktuel udfordring i verden.
I juni vil de to engelske brødre Jake & Dinos Chapman vise deres chokerende, voldsomt og pågående univers. Det indeholder blandt andet stærkt sexualiserede voksdukker og referencer til nazisme og tortur.
De tilhører den generation af engelske YBA-kunstnere (Young British Artists), som finansmanden og kunstsamleren Saatchi var med til at gøre til ét af 1990'ernes mest verdensomspændende kunstfænomener.
I november omdanner den sydkoreanske kunstner Do Ho Suh museet med sine transparente og skrøbelige stofrum. Publikum kan bevæge sig igennem en serie af nøjagtigt gengivne rum, korridorer og trapperum fra de steder, Do Ho Suh har boet i verden. Rummene repræsenterer forskellige faser af livet og kredser om overgange til nye faser.
 

Den sydkoreanske kunstner Do Ho Suh vise sine transparente og skrøbelige stofrum på Aros. Foto: Nic Serpell-Rand

Den sydkoreanske kunstner Do Ho Suh vise sine transparente og skrøbelige stofrum på Aros. Foto: Nic Serpell-Rand

Publiceret 21 January 2018 07:00

annonce

Hos energiterapeuten: ”I dag kom der ting frem, jeg ikke havde set komme”

”Vi skal hjem i vores egen krop. Så opstår der klarhed og samhørighed, hvor vi kan pakke alle de gaver ud, vi har fået med os.” Så let kan det siges. Ordene kommer fra Lene Christensen, der arbejder med energiterapi i sin klinik ’Træk vejret’ i Vestbirk.

annonce

Jan sparer 12.000 kr. hver måned. Han omlagde alle familiens lån.

Der var ingen tegn på, at der ville komme problemer for Jan Petersen og familien for små 10 år siden. Familiefaderen havde et godt job, og tjente også lidt penge ved siden af, men som lyn fra en klar himlen ændrede verden sig for familien.

annonce

Du skal sanke brænde - sank den ind?

Har du brændeovn eller pejs, bør du overveje at bruge en af efterårets weekender på at sanke brænde. Det er en god, økonomisk fidus, og så er det en hyggelig familieaktivitet under åben himmel.