En kreation fra kollektionen ’Sweet Pollution’. Designer Kirstine Kjeldgaard har brugt plastiksugerør, plastikflasker, pels og olieholdige materialer som en kommentar til plastik- og olieforeureningen. Foto: VIA

En kreation fra kollektionen ’Sweet Pollution’. Designer Kirstine Kjeldgaard har brugt plastiksugerør, plastikflasker, pels og olieholdige materialer som en kommentar til plastik- og olieforeureningen. Foto: VIA

Nye designere fra VIA:

Vi forholder os til køn, miljø og minoriteter

16 nyuddannede designere vil gøre en forskel. Deres afgangskollektioner kommenterer på overforbrug, forurening og undertrykkelse

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen

16 talentfulde og nyuddannede designere fra VIA University College viste torsdag 18. januar deres afgangsprojekter på Aarhus Rådhus,
”De nye designere er kendetegnede ved et stort udsyn. De er inspirerede af verden, og med deres kreativitet udtrykker de samtidig deres kritiske kommentarer til overforbrug, forurening og undertrykkelse af både kulturer, minoriteter og kønsstereotyper. Når man går tæt på de forskellige designs, er der tydelige budskaber i dem,” siger René Foli, uddannelses- og forskningschef på VIA Design.

SE HELE SHOWET: KLIK HER

Provokerende smukt

Kirstine Kjeldgaard kalder sin kollektion for 'Sweet Pollution' og inddrager både plastiksugerør, plastikflasker, pels og olieholdige materialer i sine designs.
”Målet med min kollektion er at skabe opmærksomhed om plastik- og olieforurening ved at designe noget meget smukt af netop de materialer. Jeg vil gerne provokere folk og vise, at dyr lider under forureningen,” siger hun. 
Hun er én af tre, der er udpeget til at deltage i den internationale konkurrence for nyuddannede designere, Designers Nest. Den afvikles i forbindelse med Copenhagen Fashion Week i slutningen af januar. 
Seks af eleverne har valgt at lave tøj, der kan bruges af både mænd og kvinder. De har brugt materialer, der holder længe, for at understøtter budskabet om bæredygtighed og fornuftig brug af jordens ressourcer.
LÆS OGSÅ: Vintagekjoler får nyt liv

Kirstine Kjeldgaard arbejder med materialer, der minder om olie og plastik, som en kommentar til at de materialer forurener. Foto: Tahmasbi

Kirstine Kjeldgaard arbejder med materialer, der minder om olie og plastik, som en kommentar til at de materialer forurener. Foto: Tahmasbi

Branchen bakker op

René Foli glæder sig over, at en stor del af modebranchen meldte deres ankomst til showet i Aarhus.
”Modeshowet er designernes mulighed for at vise, at kreativitet og kommerciel tilgang er et godt match, og det er også det, vi fokuserer på i en stor del af deres uddannelse. Derfor er vi rigtigt glade for, at så mange branchefolk siger ja tak, når vi inviterer til modeshow,” siger han.
Modeshowet kan ses igen på Copenhagen Fashion Week på CIFF Hal H/Bella Center 31. januar klokken 10.00.

Publiceret 19 January 2018 11:00

annonce

Fire ugers jubilæumsfest i Skousen Tilst

Tommy Sørensen og Heine Jørgensen, ejere af Skousen Tilst, startede begge i Skousen-kæden i 1989, og de har således begge 30-års jubilæum i år. Det fejrer de med fire ugers jubilæumsfest fra 10. oktober til 3. november.

annonce

Akupunktur: ”Mirakelkvinden” er kommet til Skanderborg

Simone Just har netop åbnet klinikken ’simonejust.dk’ ved Skanderborg. ’Mirakelkvinden’ er der også nogle af hendes tidligere patienter, der kalder hende.

annonce

Trine omlagde sine smålån og fik en meget billigere rente!

Trine Sørensen havde sammen med sin mand optaget forskellige små lån. Selvom renterne for de forskellige lån virkede rimelige, så opdagede Trine, at de samlede udgifter var meget høje. Derfor besluttede familien, at de ville samle deres små lån til et samlet lån.

annonce

Du skal sanke brænde - sank den ind?

Har du brændeovn eller pejs, bør du overveje at bruge en af efterårets weekender på at sanke brænde. Det er en god, økonomisk fidus, og så er det en hyggelig familieaktivitet under åben himmel.