"Jeg kunne ikke mærke, at jeg blev stukket"

17-årigt knivstikoffer benægter, at han forud for overfald på Aarhus Handelsgymnasium havde haft kontrovers med de tiltalte, eller at han havde en kniv på sig den dag

Torsdag løb retsmøde nummer to om knivstikkeriet på Aarhus Handelsgymnasium i Risskov den 26. august af stablen.

Onsdag fik de fem unge mænd i alderen 16-19 år, der er tiltalt for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter, mulighed for at afgive deres forklaring, og torsdag var turen kommet til den 17-årige mand, der blev stukket, og tre af skolens studerende, som overværede angrebet på ham.

Du kan læse referatet fra første retsmøde her.

Den 17-årige røg først i vidnestolen, mens de fem tiltalte flankeret af hver deres forsvarer skulede mod ham og til tider grinede under hans forklaring. Det gjorde de desuden også, da de efterfølgende vidner skulle forklare sig. Især den 18-årige, der har erkendt knivstikkeriet, brugte meget tid på at lave grimasser og skule, og til sidst måtte dommeren og betjentene fra Kriminalforsorgen henstille til ham, at han måtte forlade lokalet, hvis det ikke stoppede.

”Der var en del blod”

Den 17-åriges forklaring stemmede på flere punkter ikke overens med de tiltaltes. Han bedyrede, at han kendte de to tiltalte brøde, men at de ikke havde haft nogen uoverensstemmelser, som brødrene ellers har forklaret var baggrunden for, at storebroren og hans tre venner ville konfrontere den 17-årige.

”Jeg kan ikke finde noget motiv for, hvorfor de overfalder mig. Jeg har ingen anelse om, hvorfor det skulle gå ud over mig,” sagde han.

Politiet stopper gående kvinde på motorvejen: ”Er det ulovligt?”

Ifølge den 17-årige blev han kun overfaldet af tre personer, som kom fra to forskellige retninger. Det stemmer overens med forklaringen fra en af de tiltalte, der onsdag sagde, at han ikke deltog i overfaldet, men gik lidt væk fordi, han var nervøs.

”Det hele gik så hurtigt, at jeg har svært ved at præcisere, hvem der gjorde hvad. Jeg prøvede at beskytte mig og skjule mit ansigt. Det stopper først, da nogle piger råber,” lød det fra offeret, som fortalte, at han ad flere omgange blev eksponeret for peberspray og blev slået og sparket.

Det var mest smerterne fra pebersprayen og hans skulder, der gik af led, han bed mærke i under overfaldet. Først da han var flygtet ind på skolen, fandt han ud af, at han var blevet stukket med kniv fire gange.

”Jeg kunne ikke mærke, at jeg blev stukket. Først bagefter. Det sagde min lærer til mig, da jeg kom indenfor. Heldigvis tog min lærer fat i mig og fik mig ind, og så kom der en ambulance. Der var en del blod, men jeg fik saltvand i øjnene, så de kunne få peberen ud, og så satte de min arm på plads. Den var helt skæv inde på skolen. Jeg ved ikke præcis, hvordan den gik af led. På sygehuset blev jeg syet,” forklarede han.

Hvem er manden på billederne?

Den 17-årige holdt fast i, at han kun blev overfaldet af tre personer, men på sygehuset blev han gennem pressen klar over, at der var fire anholdte.

”Jeg sagde til politimanden på sygehuset, at det ikke kunne passe, og at der kun var tre mænd.”

Fire eller tre overfaldsmænd?

Offerets udlægning kan blive afgørende for den ene tiltalte fra firemandsgruppen, som påstår, at han ikke deltog. Men de efterfølgende vidneudsagn fra tre af skolens studerende - to kvinder og en mand - var ikke til hans fordel.

De understregede alle, at fire personer tog del i overfaldet.

”Der var ikke nogen, der gik derfra. Det var ret voldsomt, og der blev sparket meget hårdt, mens han lå i fosterstilling,” lød det fra et kvindeligt vidne, der lavede lektier med nogle veninder i området.

Hun så også offeret blive stukket, mens han lå på jorden og beskyttede sig selv.

”En af drengene hiver en slags køkkenkniv frem, og så kan vi se, det bliver seriøst. Han hiver den op af en lomme på maven, og så begynder han at stikke ham. Jeg er ret sikker på, at han stikker ham flere gange. Der så det rimeligt alvorligt ud.”

Ung kvinde faldt i Aarhus Havn i bælgmørke

Vidneudsagnet fra de to kvinder, som så overfaldet fra kort afstand, var meget enslydende, mens det tredje vidne, en ung mand, der sad sammen med offeret op til overfaldet, ikke så nær så meget, da han løb væk.

Vidner: Ingen kniv på offeret

Ingen af vidnerne havde set offeret have en kniv på sig, som den 18-årige knivstikker ellers har påstået. Den ene kvinde mente endda, at hun kunne afvise, at han havde besiddet en kniv.

”Det er jeg ret sikker på, at han ikke havde.”

Torsdagen bød på endnu et mandligt vidne, som var med til at lede politiet på sporet efter den bus, gerningsmændene hoppede ind i efter overfaldet, og som blev standset i Viby, hvor de fire mænd blev anholdt.

Stak offeret flere gange med en kniv

De fire tiltalte havde sat sig bag ved ham i bussen, og at han kunne høre dem tale sammen og sige ”Vi bliver dømt for grov vold”.

”De lød stressede, som om de lige havde gjort noget. De sagde noget med ’livet’, hvis de blev fanget. Noget i retning af mange år i fængsel.”

Fredag skal anklageren og forsvarerne procedere, og der forventes at falde dom i sagen tirsdag.

Lokalavisen Aarhus har skrevet disse artikler om sagen:

Blødende knivoffer faldt om i skoleindgang - maskerede overfaldsmænd ”ville bare tale med ham”

Fire unge varetægtsfængslet i fire uger for knivoverfald mod 17-årig

Intern strid kan være motivet

17-årig drengs tilstand ukendt


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.