34 år gammel nabokonflikt i Mårslet vil ikke dø
Både Østjyllands Politi og Aarhus Kommune er blevet inddraget i en nabokonflikt i Mårslet mellem TMG Tennis og et ægtepar
Siden 1986 - i intet mindre end næsten 34 år - har en intens nabokonflikt udspillet sig i Mårslet.
Konflikten er mellem tennisklubben TMG Tennis, som holder til på Gammel Bedervej, og et nabopar.
Lokalavisen Aarhus har fået aktindsigt hos Aarhus Kommune i en mailkorrespondance mellem parterne.
Flere tusinde kilo stjålne nødder fundet i Aarhus-området
Korrespondancen viser, at den langvarige konflikt ingenlunde er mildnet over årene, og årsagen til, at der kan opnåes aktindsigt, er, at både Østjyllands Politi og Aarhus Kommune er blevet involveret. Sågar borgmester Jacob Bundsgaard (S) er af en af parterne blevet tilføjet mailudvekslingen. Ifølge Lokalavisen Aarhus’ oplysninger er han dog ikke selv gået ind i sagen.
Støjskærm løste intet
Konflikten bunder i støj. Naboerne, hvis ejendom ligger klos op ad klubbens tennisbaner, mener, at brugerne larmer og bander for meget, når de spiller. Det har de ment siden 1986, og det mener de stadig.
Teknik og Miljø skulle have foretaget støjmålinger ved anlægget uden at finde niveauet kritisabelt.
I mellemtiden har naboerne fået lov af kommunen til at etablere en støjskærm, men den har øjensynligt ikke hjulpet til bedre naboskab. Kommunen ejer grunden og udlejer den til TMG Tennis, som ejer og drifter tennisanlægget.
”Det er rigtig ærgerligt, at den opstillede støjskærm tilsyneladende ikke har løst uenighederne mellem jer. Det var Sport & Fritids håb, at vi ved at bidrage til en god proces omkring etableringen af støjskærmen kunne hjælpe til et bedre naboskab,” skriver Sport & Fritid i Aarhus Kommune i mailudvekslingen.
Sport & Fritid har tidligere deltaget i et dialogmøde mellem parterne, efter naboerne anmodede om at få tennisklubben lukket eller flyttet. Dengang tilbød naboerne endda 500.000 kroner for at få TMG Tennis flyttet, men anmodningen og tilbuddet blev afvist.
”Møllerne vil blive mindst 168 meter høje i Aarhus”
Af mailudvekslingen fremgår det, at Sport & Fritid har tilbudt at deltage i endnu et møde mellem parterne og med deltagelse af Konfliktråd Østjylland, der hører under Østjyllands Politi. Sport & Fritid understreger dog, at man ikke har beføjelser, kompetencer eller ressourcer til at gå ind i sagen, og at den derfor skal løses i konfliktråd og mellem de to naboer.
Konfliktråd er oftest noget, der benyttes i straffesager, hvor offer og gerningsmand kan mødes sammen med en mægler for at tale sammen og bearbejde en dårlig oplevelse, men i dette tilfælde har man tilsyneladende vurderet, at der var et behov for hjælp.
Flere konfrontationer
At dømme ud fra mailkorrespondancen har Østjyllands Politi også flere gange måttet rykke ud til Gammel Bedervej for at få ro på gemytterne.
Senest var ifølge tennisklubben i 2018, da naboen troppede op ved klubhuset for at brokke sig over ”larmende adfærd”.
”[Nabo] kom til anlæggets klubhus, brokkede sig og i arrigskab smadrede en stol og et bord, mens medlemmerne sad og snakkede efter overstået kamp,” skriver klubben.
Karin Salling opkalder hest efter Sanne Salomonsen
I udvekslingen bekræfter naboen, at der verserer en sag om hærværk og trusler, men at der ikke er faldet dom.
I et andet tilfælde måtte politiet ifølge tennisklubben træde til, fordi naboerne havde fjernet medlemmers sportstasker fra klubbens anlæg.
Derudover var der angiveligt også en episode med en højttaler. Ifølge tennisklubben havde naboen opstillet en højttaler, der brummede højt, mens medlemmerne spillede. Tre bestyrelsesmedlemmer fra TMG Tennis gik ifølge klubbens udlægning over til naboen for at få det stoppet, og her skulle naboen have ringet til politiet for at få lov til at foretage en civil anholdelse for ulovlig indtrængen på privat grund. Senere kontaktede klubben politiet for at få naboen til at fjerne højttaleren.
Konfliktråd Østjylland fortæller til Lokalavisen Aarhus, at den mægler, der er sat på sagen, er på ferie, men at han ikke kan udtale sig om den konkrete sag. I mailkorrespondancen, hvor man forsøger at sætte et møde op, lader det dog til, at den pågældende mægler ikke har store forhåbninger i forhold til at finde en løsning.
”I denne konflikt er jeg bekymret for, at relationerne mellem de involverede parter - på grund af den årelange konflikt - er blevet så beskadigede, at tilliden til at indgå fremadrettede aftaler mellem parterne er meget tyndslidt,” skriver han, men konkluderer, at han gerne arrangerer et møde, og at han altid tror på at give dialogen en chance.
Ingen kommentarer
Naboerne har i forbindelse med et eventuelt møde bedt tennisklubben acceptere tre ting: At der ikke må spilles før 1. maj og efter 1. oktober, at banerne skal være lukket i to sammenhængende dage hver uge, hvis klubben vil beholde 08-22 som åbningstider, og at der skal indføres regler for eksklusion af medlemmer.
”Hvis TMG Tennis havde smidt tre-fire unge spillere ud, så havde denne konflikt næsten været løst,” skriver naboerne.
De betingelser har klubben afvist.
”Der er ikke nogen som helst undskyldning”
Det er trods gentagne forsøg ikke lykkedes Lokalavisen Aarhus at få en kommentar fra naboerne.
TMG Tennis’ formand, Henrik Breyen, oplyser, at klubben ikke ønsker at brede konflikten ud i medierne.
”Vi har ikke lyst til at eskalere konflikten, som vi finder beklagelig, og vil derfor ikke udtale os om sagen. Jeg kan bare sige, at det vil være imod klubbens og medlemmernes interesse at lukke to dage om ugen, og at vi ikke kan ekskludere medlemmer, fordi de bander.”