Arkivfoto

Arkivfoto

Groft racistisk overfald i Mørke:

Udspurgte offer om hans tro

34-årig mand er blevet anholdt for et overfald, som politiet kalder for

Østjyllands Politi har anholdt en 34-årig mand, som torsdag klokken 10.30 bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for at have begået et groft racistisk overfald.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Episoden fandt sted 21. juli, hvor den 34-årige sammen med en anden gerningsmand begik et groft racistisk motiveret overfald på to mænd i Mørke.

De to gerningsmænd mødte ifølge sigtelsen en 35-årig mand på en parkeringsplads, hvor de stillede ham en række spørgsmål, blandt andet vedrørte hans tro, fremgår det af pressemeddelelsen.

Efterfølgende fulgte de efter manden til hans hjem, hvor de sparkede døren ind til både hans værelse og til hans 38-årige vens værelse.

Her overfaldt de ifølge sigtelsen de to mænd med flere slag med blandt andet et knojern og en tung genstand. Den 34-årige sigtes desuden for at have truet en 35-årig kvinde, som var vidne til episoden.

”Vores foreløbige efterforskning peger på, at overfaldet er racistisk motiveret, og at de forurettede og gerningsmændene ikke kendte hinanden. Det er et meget groft overfald, og vi er i fuld gang med efterforskningen af sagen – også med henblik på at finde frem til den anden gerningsmand, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i pressemeddelelsen.

Da der fortsat er en gerningsmand på fri fod, anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre til grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen, oplyses det i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 20 August 2020 10:32