Øxenholt Foto

Brand i kæmpe svinefarm med over 10.000 grise

Af
Jeppe Rafn

Mandag morgen udbrød der brand i en stor svinefarm på Rigtrupvej ved Voldum, der har to store svinestalde med samlet 2.400 søer og 8-10.000 smågrise.

Branden blev anmeldt klokken 08.05, og der var kraftig ild i en mellembygning mellem de to stalde, da Beredskab og Sikkerhed kom frem.

Øxenholt Foto

"Der var godt gang i ilden i mellembygningen. Det stod ud af alle huller," fortæller indsatsleder Jørgen Hansen.

Brandvæsnet fik dog hurtigt kontrol over ilden, som heldigvis blev begrænset til mellembygningen. Der kom dog lidt røg ind til grisene, men det var ikke nødvendigt at evakuere de mange tusinde grise. Staldene blev ventileret ved at åbne alle døre og vinduer, godt hjulpet på vej af blæst.

"Der blev tilkaldt en dyrlæge, men umiddelbart led ingen grise overlast, og ingen personer kom til skade ved branden," fortæller indsatsleder Jørgen Hansen, som efter ankomsten til gården tilkaldte en ekstra sprøjtevogn, tankvogn og drejestige for at få styr på den potentielt farlige brand.

Brandfolkene måtte fjerne en del af taget på mellembygningen for at få branden helt slukket, og man var først færdige på stedet klokken 13.30.

Øxenholt Foto

"Branden opstod højst sandsynligt i en eltavle i et teknikrum i mellembygningen," siger indsatslederen fra Beredskab og Sikkerhed.

Publiceret 29 June 2020 17:22