Denne mand er blevet sigtet for drabsforsøg.

Denne mand er blevet sigtet for drabsforsøg. Øxenholt Foto

Nu er han sigtet for drabsforsøg - og en anden mand er anholdt for medvirken

Den 52-årige mand, som i går løb om bag en afspærring til en demonstration og fægtede med en kniv, er blevet sigtet for drabsforsøg. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det skete til en Stram Kurs-demonstration i Digterparken lige overfor Gellerupparken i Aarhus, hvor partileder Rasmus Paludan havde annonceret, at han ville afbrænde koranen.

Ifølge Lokalavisens oplysninger råbte Rasmus Paludan noget til manden, som fik ham til at bryde afspærringen og løbe henimod Paludan med en kniv i hånden. Han blev dog stoppet af flere betjente, der trak våben, mens Paludan straks blev evakueret og kørt væk af politiet.

Politiet har trukket våben mod 52-årig mand med kniv.

Politiet har trukket våben mod 52-årig mand med kniv. Foto: Presse-fotos.dk

Manden med kniven blev stående på græsplænen i Digterparken og fægtede med kniven i hånden, selvom flere betjente stod på kort afstand med trukne våben og pegede på ham. Efter affyring af varselsskud og gentagne ordrer om at lægge kniven fra sig, som manden ikke adlød, skød en af betjentene ham i benet, så han faldt til jorden og kunne overmandes.

Politiets efterforskning førte i nat til anholdelse af en 40-årig mand fra lokalområdet, som er sigtet for medvirken til drabsforsøg.

"Vores efterforskning ledte os sidst på aftenen på sporet af den 40-årige, som vi mistænker for at have spillet en rolle i forbindelse med episoden fredag. Af hensyn til den igangværende efterforskning ønsker vi lige nu ikke at oplyse yderligere, men der er tale om en alvorlig sag. Vi er fortsat på et tidligt tidspunkt i vores efterforskning, hvilket betyder, at vi endnu ikke har det fulde billede af sagen," siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i pressemeddelelsen fra Østjyllands Politi.

Både den 40-årige og den 52-årige bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus, hvor politiet vil kræve dem varetægtsfængslet. Da anklagemyndigheden anmoder om dobbeltlukkede døre, kan Østjyllands Politi ikke oplyse detaljer i sagen udover, at de er sigtet for henholdsvis forsøg på manddrab og medvirken til forsøg på manddrab.

Politiet oplyser altså ikke, om det var Rasmus Paludan, der stod bag demonstrationen, som de to mænd er sigtet for at have forsøgt at dræbe.

Øxenholt Foto

Den 52-årige mand blev indlagt på hospitalet, efter han blev skudt i benet, men politiet vurderer, at han er i stand til at møde op til dagens grundlovsmøde i Retten i Aarhus.

Skudepisoden førte i går til uro i Gellerup med angreb på politiet og flere påsatte brande.

jr

Publiceret 06 June 2020 00:00