Foto: Lars Alrø

Bøderegn: "Bilister og motorcyklister blæser på færdselsreglerne"

Hver tirsdag i sommerhalvåret mødes bilister og motorcyklister til træf på Kalø. Der bliver hygget og set på veterankøretøjer, men der er også mange, som har svært ved at styre sig og lufter de tohjulede og firehjulede på en uheldig måde, fortæller politikommissær Amrik Chadka til Lokalavisen.

I går gennemførte Østjyllands Politi for første gang i år en færdselsindsats i forbindelse med Kalø-træffet. Flere borgere har henvendt sig til politiet, fordi de er bekymret over, at der bliver kørt hurtigt og hasarderet til og fra træffet på Kalø, og kontrollen bekræftede folks bekymring og politiets egne tidligere erfaringer.

48 bilister og motorcyklister blev sigtet ved kontrollen, der foregik fra Plantorama i Skæring til nord for Rønde. Langt de fleste blev sigtet for at køre for stærkt, men også for ulovlige overhalinger, kørsel uden førerret og for at køre med mobilen i hånden. Betjentene uddelte et hav af klip, og 14 trafikanter kørte så stærkt, at de står til en betinget frakendelse af kørekortet.

"Vi har været der rigtig mange gange tidligere, og vi har ikke problemer med at skaffe sager. I går var ekstra tankevækkende, for vi har mig bekendt aldrig tidligere haft 14 sager, der måske bliver til 15 eller 16, med trafikanter, der står til betinget frakendelse af kørekortet," siger politikommissær Amrik Chadka til Lokalavisen.

En af dem var en bilist, der på Grenåvej nåede op på 158 km/t, hvor den tilladte hastighed er 80 km/t. Men han var langt fra den eneste, der havde problemer med at holde sig til færdselsreglerne på strækningen. Syv andre bilister blev inden for en time målt til at køre alt for stærkt samme sted.

På Djurslandsmotorvejen kørte en bilist 174 km/t, inden han drejede fra ved Skødstrup og fortsatte med 132 km/t, inden en civil motorcykelbetjent fik standset ham.

Det var også en civil motorcykelbetjent, der fik fat i en motorcyklist, som viste sig frem ved at køre rundt på baghjulet, overhale over en spærrelinje og køre 128 km/t på landevejen.

”Det er stærkt bekymrende, at så mange bilister og motorcyklister blæser på færdselsreglerne og udsætter dem selv og andre trafikanter for fare ved at køre så hensynsløst og hasarderet. Det er ikke alle, vi standser, der har forbindelse med træffet ved Kalø, men der er ikke tvivl om, at det er en del af årsagen til, at vi kan skrive så mange sager i løbet af en tirsdag aften," siger Amrik Chadha.

jr

Resultatet af tirsdagens færdselsindsats

20 kørte for stærkt på landevejen – 5 til betinget frakendelse plus 13 klip plus 2 bøder

6 kørte for stærkt på motortrafikvejen – 3 til betinget frakendelse og 3 klip

9 kørte for stærkt på motorvejen – 6 til betinget frakendelse og 3 klip

2 overhalinger over spærrelinje til klip

2 sager om tætkørsel. Beregninger skal vise om sagerne udløser klip

1 overtrådte sin vigepligt og fik et klip

3 kørte uden førerret til mc/bil

7 kørte med mobiltelefonen i hånden – alle fik klip

2 havde ikke sele på

Publiceret 27 May 2020 14:02