Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Kæmpe indbrudsbølge i hele kommunen

Indbrud i en folkeskole og en lang række boliger rundt omkring i kommunen

Af
Jeppe Rafn

En lang række villaejere har i de seneste dage været plaget af indbrud. Sydøstjyllands Politi oplyser mandag morgen, at man har modtaget ni anmeldelser om indbrud hos private samt på Stjær Skole.

Indbruddet på skolen skete fredag klokken 22.35, hvor der blev knust en rude til lærerværelset. Gerningspersonerne har været inde på flere kontorer og stjålet flere bærbare computere, selvom indbruddet udløste en alarm.

Herunder følger en gennemgang af boligindbruddene:

Villa på Sneglebakken i Vrold, sket fredag 21. februar mellem klokken 08 og 13.20. Knust rude og stjålet spisebordsstole. Ved dette indbrud blev der set et mistænkelig bil med to personer. Det var en sølvgrå Ford Focus C-Max med danske nummerplader. På førersædet og passagersædet sad der mænd i alderen 30-40 år.

På Anes Høj i Alken fredag klokken 23.42. Her blev der ligeledes knust en rude og taget fem stole.

Kildebakken i Ry. Vindue opbrudt og blandt andet stjålet smykker.

Hybenvænget, Hørning. Vindue brækket op og stjålet bærbar pc. Sket mellem 22. februar klokken 16.50 og 23. februar klokken 11.50.

Syrenvænget, Hørning. Terrassedør opbrudt, stjålet pung og sølvtøj. Sket mellem 19. februar klokken 12 og 23. februar klokken 15.15.

Tre indbrud på samme vej

Jens Martin Knudsens Vej i Låsby har været særligt hårdt ramt med hele tre indbrud i boliger. Tyvene er kommet ind i husene ved at bryde et vindue op. Det ene sted lykkedes det dog ikke, men her fik man så opbrudt terrassedøren og kom ind i huset og rodede rundt. Da politiet var på stedet, var der ikke overblik over, hvad der manglede. Dette indbrud skete mellem fredag klokken 16.30 og søndag klokken 15.15

Det andet indbrud på Jens Martin Knudsens Vej skete mellem fredag klokken 07.30 og søndag 00.30. Her blev der stjålet smykker.

Ved det tredje indbrud blev der stjålet en dametaske og smykker i form af blandt andet øreringe og halskæder. Begået mellem lørdag klokken 15 og søndag klokken 15.

Endelig har der været et indbrud i en garage på Skovly i Hørning. En dør er opbrudt, og der er taget en rød knallert 45 PGO Big Max. Det skete søndag mellem klokken 10.15 og 13.30.

"Det er svært at sige med sikkerhed, om der er sammenhæng mellem de mange indbrud, men især de tre indbrud i Låsby efterforsker vi samlet. Indbrudstyve bruger typisk samme fremgangsmåde, hvilket er noget af det, vi kigger meget på," siger politikommissær Lars Elmstrøm, Sydøstjyllands Politi.

Der har i de seneste dage også været en del indbrud i Horsens og Hedensted Kommune, oplyser politiet.

Publiceret 24 February 2020 10:11