Jackie Andersen vil gerne glæde andre og holder derfor juleaften for alle, der lyst til en fælles juleaften.

Jackie Andersen vil gerne glæde andre og holder derfor juleaften for alle, der lyst til en fælles juleaften. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Juleserie:

Stavtrupborger holder juleaften for alle - nu skulle det være

Jackie Andersen fra Stavtrup holder juleaften for alle i Stavtrup, der har lyst til at deltage

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

juleaften Julen er forbundet med traditioner for rigtig mange mennesker, men selve juleaften har ikke nogen særlig betydning for 43-årige Jackie Andersen fra Stavtrup. For ham kunne det ligeså godt være en helt almindelig dag, men det bliver 24. december i år ikke.

Han har nemlig efter flere års tanker valgt at holde en fælles jul for alle i Stavtrup, der har lyst. Det kommer til at foregå i Råhøjparkens selskabslokale.

"Jeg har tænkt på det i fire-fem år, og nu skulle det være. Det kan være, at der er nogen, der sidder alene juleaften, eller par og familier, der har lyst til at holde den i selskab med andre, og dem vil jeg gerne hjælpe. Man behøver ikke at være fattig for at deltage, bare man har lyst," siger Jackie Andersen, der kunne have valgt at holde jul med sin mor og søster, men i stedet vælger at bruge aftenen sammen med en masse andre Stavtrup-borgere. Han vil dog ikke afvise, at hans mor også deltager.

Vild opmærksomhed

Han lagde sin idé om en fælles juleaften op i en lukket gruppe for Stavtrup-borgere på Facebook, og i løbet af det første døgn fik han omkring 100 henvendelser enten på mail, sms eller Facebook fra folk, der enten gerne vil deltage, eller som vil donere mad, godter og andet, der hører sig til en god juleaften.

"Det har været fuldstændig vanvittigt at få så mange henvendelser. Jeg har slet ikke fået det sat i system endnu, så det skal jeg til. Jeg håber, at der er minimum 20, der har lyst til at være med til at fejre juleaftenen. Indtil videre er der rigtig mange, der gerne vil hjælpe enten med maden eller med at gøre klar, og det er jeg glad for," siger Jackie Andersen.

"Jeg vil gerne hjælpe"

Han havde inden tiden regnet lidt på, hvad det vil koste ham, hvis han ikke får noget støtte eller donationer fra lokalområdet. Det ville blive omkring 20.000 kroner, han selv skulle spytte i, hvis der kommer 50 mennesker, og alle skal have mad og en gave, men det ser ikke ud til at komme i nærheden af det, for donationerne er væltet ind.

"Det gør mig ikke noget, hvis jeg selv skulle bruge penge på det. Jeg vil gerne have, at alle børn, der kommer med, kan få en gave, og hvis der er mulighed for, at de voksne også kan, så er det godt. Jeg synes, det er hyggeligt at hjælpe andre, hvis man har overskuddet. Jeg har selv oplevet, at mine kammerater hjalp mig, da jeg havde brug for det," siger Jackie Andersen, der sidder på kontor ved et busselskab og også nogle gange arrangerer busture til Tyskland for de lokale.

For ham er der ingen bagtanke med at arrangere juleaften i Stavtrup. Han vil bare gerne lave en hyggelig aften for dem, der har lyst, og hvis det samtidig betyder, at han kan hjælpe nogen, der måske ville være ensomme den aften, så er det ekstra godt.

"Det gør mig vel glad det her - ellers gjorde jeg det ikke," siger Jackie Andersen med et lidt genert og beskedent smil.

Indtil videre er aftenen kun for Stavtrup-borgerne, men hvis der skulle være andre, der har lyst til at være med, så må man gerne kontakte ham og høre mere.

Nu venter der Jackie et større logistisk arbejde i forhold til at få alle trådene omkring aftenen samlet, og så håber han, at der er mange, der ønsker at være med.

Hvis man har lyst til at deltage, kan man kontakte Jackie Andersen på tlf.: 20330080 eller mail: jackie_andersen@mail.dk

Juleserie

Lokalavisen Aarhus bringer i løbet af december historier med folk, der holder jul på en anderledes måde end den traditionelle. Følg med i avisen og på aarhus.lokalavisen.dk

Publiceret 01 December 2019 10:00