Sådan ser årets julelys ud i Tordenskjoldsgade på Trøjborg

Sådan ser årets julelys ud i Tordenskjoldsgade på Trøjborg Foto: Jonas Wrede Hansen

Nu juler Trøjborg igen:

I år er der råd til at pynte butiksgaden med gran og lys

Trøjborg Handelsstandsforening har fundet penge til igen at pynte Tordenskjoldsgade op til jul, og det glæder formanden

Af
Jonas Wrede Hansen

Julestemning Selvom regnen silede ned, og vinden kom med små stød, der ledte tankerne mere hen på efterår end vinter, så var det alligevel julestemning, der så småt bredte sig, da der torsdag formiddag blev hængt gran og julelys op i Trøjborgs butiksgade. Et glædeligt gensyn, tænkte mange garanteret, da de gik igennem Tordenskjoldsgade forbi de mange specialbutikker.

Samme begejstring deler David Posin, da Lokalavisen Aarhus snakker med ham. Han er indehaver af Posins Frisør i Tordenskjoldsgade og formand for Trøjborg Handelsstandsforening, som står for at pynte gaden op til jul.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Jonas Wrede Hansen

"Det er dejligt og så hyggeligt," siger han og fortsætter:

"Uden gaden var der ingen butikker. Gaden betyder rigtig meget. Det er også derfor, at det er meget vigtigt, at vi får flere medlemmer i handelsstandsforeningen, så der kan blive gjort noget for gaden. Den skal være hyggelig, og der skal ske noget i den."

I øjeblikket er 26 ud af de omkring 60 butikker på Trøjborg medlem af handelsstandsforeningen. Det er penge, som i år er kommet ind i kontingent fra medlemmerne, der har gjort det muligt at få købt årets julepynt til gaden, så den igen kan se hyggelig ud i december.

Ingen pynt sidste år

Julehygge var der ikke meget af sidste år i Tordenskjoldsgade. Handelsstandsforeningen kunne ikke finde penge til at sætte gran og julelys op. Det skabte stor forargelse blandt beboerne på Trøjborg, og historien om den manglende julepynt nåede endda helt til landsdækkende medier.

David Posin kunne godt forstå folks reaktioner, så det kom ikke bag på ham, at den manglende julepynt blev gjort til en stor sag.

"Jeg var godt klar over at det ville skabe lidt omtale. På en måde synes jeg, at det var positiv omtale. Positivt på den måde, at forretninger i gaden nok har fundet ud af, at de er nødt til at have julepynt. Det er noget af det, der betyder allermest for gaden og er med til at skabe liv," fortæller handelsstandsformanden og oplyser, at det ville have kostet 175.000 kroner blot at indkøbe julepynten sidste år, og derudover ville det have kostet 25.000 kroner at få sat det op og taget ned igen.

Billig løsning i år

Det koster dog ikke ligeså mange penge i år, da David Posin har fundet på en løsning, som gør det muligt at gøre gaden julet for færre penge.

"Jeg fik en idé om, at man kan lave en løsning, som man kan bygge videre på. Lave nogle koblinger, så vi kan bygge på år efter år. Hvis vi får 20.000 kroner i overskud næste år i handelsstandsforeningen, så kan vi bruge det på at købe mere pynt," fortæller han.

Der er derfor ikke ligeså meget julepynt i gaden i år, som der har været tidligere. Men der er blevet købt ind for omkring 60.000 kroner, og så er meningen, at der bliver købt mere ind år for år. Til gengæld er lyset i årets julepynt tændt i længere tid.

I forhold til sidste gang, vi havde julepynt i gaden, er lamperne ikke kun tændte til klokken 22. Nu slukker de først klokken 24," fortæller han.

Der er derfor rig mulighed for at nyde årets juleudsmykning i butiksgaden i Trøjborg, hvor der også vil være aktiviteter i løbet af december måned, hvor julemanden vil komme forbi 30. november i nogle timer og flere lørdage i december.

Publiceret 22 November 2019 15:32