Borgermøde om vindmøller og solceller:

"Jeg er stadig nervøs for, at kommunen blot har slået nogle streger ved skrivebordet "

Spørgsmålene var mange, og svarene få, da der torsdag aften var borgermøde om kommunens planer om otte kæmpevindmøller og 13 solcelleparker

Af
Louise Nyvang Burmeister

De 144 polstrede sæder i det nyopførte auditorium i Blixens i Gellerupparken var fyldt godt op med spørgelystne borgere torsdag aften.

Fra klokken 19 til 21 afholdt Aarhus Kommune borgermøde for at orientere om planerne om at opstille 150 meter høje vindmøller og tre meter høje solcelleparker på 16 udpegede arealer.

Der blev blandt andet stillet spørgsmålstegn ved, hvor effektive vindmøllerne kan være i Aarhus.

Projektleder i Kommuneplanafdelingen Christina Friis-Hasché stod på mål for mange af spørgsmålene, og hun understregede, at det vil give god mening at opstille vindmøller i Aarhus, selvom det blæser mere andre steder.

"Vindmøllerne kan have en lille andel i omstillingen til grøn energi, men vi har brug for at spille på alle tangenter," sagde Christina Friis-Hasché foran forsamlingen.

Hun forklarede, at man i udpegningen af arealer blandt andet har prioriteret områder, der ikke er så tæt befolkede, men at intet ligger fast endnu.

"De områder vi har udpeget nu, er områder hvor vi ser gode muligheder for vedvarende energianlæg. Det er altså ikke et green card. Vi er stadig på et tidligt stadie. Der skal blandt andet også laves vvm-redegørelser, når vi når længere hen i processen."

Ikke ro i maven

En af tilhørerne torsdag aften var Lars Bjørn Hansen, hvis grund i Gl. Egå ligger midt i et af de områder, der er udpeget til solcelleanlæg.

Han har tidligere udtrykt bekymring for, hvor gennemtænkt disse placeringer er.

"Jeg fik ikke helt ro i maven efter mødet. Jeg er stadig nervøs for, om kommunen blot har slået nogle streger ved skrivebordet for at komme i mål med dens ambitiøse målsætning om at være CO2 neutral i 2030," siger Lars Bjørn Hansen dagen derpå.

Alle borgere til mødet i går fik mulighed for at stille et spørgsmål, og havde man flere af slagsen, kunne man sende en e-mail til Christina Friis-Hasché.

Lars Bjørn Hansen har stadig ubesvarede spørgsmål, der blandt andet går på, hvor høje solcellerne præcist bliver, og om man nødvendigvis skal helt op på en 50 hektar stor solcellepark for at lave en ordentlig økonomi ud af det.

"Jeg vil sende nogle spørgsmål til kommunen, og så skriver jeg også et høringssvar. Det er jo ikke, fordi vi er modstandere af vedvarende energianlæg. Det skal bare placeres fornuftigt," siger Lars Bjørn Hansen.

Der er i skrivende stund kommet 52 høringssvar til 'Temaplan om vedvarende energianlæg'. Høringsfasen varer indtil 11. december.

Publiceret 22 November 2019 10:56