Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Snuppet nær Hadsten:

50-årig spritbilist anholdt to gange på få timer

Først blev slingrende bilist taget i Randers. Senere var han nået til motorvejen

En 50-årig mand nåede onsdag aften og nat at blive anholdt to gange for at køre bil med for meget alkohol i blodet.

Første gang, politiet stiftede bekendtskab med den uansvarlige bilist, var på Havnegade i Randers klokken 23.37.

Her ringede en vagt til politiet, da han tilfældigt bemærkede den 50-årige slingre rundt i sin bil og blandt andet op over en cykelsti og et fortov.

På Hospitalsgade steg den 50-årige ud af bilen og begyndte at gå i usikker gang fra stedet. Vagten tilkaldte en kollega, og sammen fik de standset den 50-årige og holdt ham tilbage, indtil politiet kom frem.

En alkometertest viste en promille et godt stykke over det tilladte, og betjentene anholdt ham derfor og sigtede ham for spritkørsel. Bilen parkerede de i nærheden med besked om, at den 50-årige kunne hente den, når han var ædru.

Ringede til politiet og spurgte efter bil

Efter at have været forbi politistationen i Randers og skadestuen til en blodprøve, blev den 50-årige løsladt med besked om at tage en taxa hjem.

Lidt over klokken 01 om natten ringede den 50-årige til politiet og spurgte, hvor de havde parkeret hans bil. Han fortalte, at hans ven gik rundt i området og ledte efter den, og at vennen ville køre den hjem.

Betjenten i røret fik dog mistanke om, at den 50-årige selv kunne finde på at sætte sig bag rattet, og at der slet ikke var nogen ven på stedet. Han fik derfor den samme patrulje, som havde anholdt manden tidligere, til at køre dertil for at tjekke op på situationen.

Da patruljen kom frem, var bilen væk, og de kørte derfor lidt rundt for at lede efter den. De fandt den kort efter på Nordjyske Motorvej tæt på afkørslen mod Hadsten.

Bag rattet sad den 50-årige, som stadig ikke var ædru nok til at køre. Han blev derfor endnu en gang anholdt og sigtet for spritkørsel. Denne gang blev han bedt om at få en anden til at hente bilnøglen på stationen.

dp

Publiceret 21 November 2019 10:23