ANNONCE

Hos energiterapeuten: ”I dag kom der ting frem, jeg ikke havde set komme”

”Vi skal hjem i vores egen krop. Så opstår der klarhed og samhørighed, hvor vi kan pakke alle de gaver ud, vi har fået med os.” Så let kan det siges. Ordene kommer fra Lene Christensen, der arbejder med energiterapi i sin klinik ’Træk vejret’ i Vestbirk.

”Bevidstheds-berøring (energiterapi) er en metode, hvor jeg bruger min intuition, blide men bevidste berøringer, mit nærvær, min ro og samspillet mellem mig, klienten, ordene og åndedrættet. Herved bygger jeg bro mellem krop, tanker og følelser.”

Metoden stammer fra Rosen-metoden, der også er en form for kropsterapi. Læs evt mere om uddannelsen på Inbody.dk

”Jeg hjælper kroppen med at få TALETID, med at komme til orde, blive hørt, anerkendt, måske for 1. gang i klientens liv. Når der er samspil mellem kroppen og tankerne sker der mirakler på briksen, så er det at klienten føler, at hun/han vender hjem. Så starter livet! Smukt ikke?”

Flotte anmeldelser

Lene har især gode erfaringer med mennesker, der har kroniske smerter som fibromyalgi og piskesmæld, og som føler sig opgivet andre steder. Det har givet hende mange taknemmelige tilbagemeldinger. Mange giver udtryk for, at de er kommet af med ting, der har tynget dem, og samtidig har de fundet ind til hidtil ubrugte ressourcer inde i sig selv.

”Jeg ved ikke, hvad det er, hun gør. I dag kom der ting frem, jeg ikke havde set komme. Så jeg er super spændt på, hvad der sker med mig de kommende uger/måneder. Tak Lene, du er dygtig!”

Sådan lyder en af mange fine anmeldelse på Facebook. 

En anden klient fortæller om et forløb, der hjalp hende – uden at hun skulle andet end at lægge sig på briksen og slappe af. Hendes krop havde låst sig i forbindelse med en følelsesmæssig konflikt efter et brud. Det viste sig ved, at hun fik smerter i ryg og skuldre, fik influenza, besværet vejrtrækning og havde en ubehagelig fornemmelse af at være ved siden af sig selv. Normalt ville hun gå i samtaleterapi, idet hun selv er psykoterapeut, men denne gang kunne hun mærke, at det var noget andet end samtale, der skulle til. Hun fortæller, at hun hos Lene oplevede en regulerende, varm og omsorgsfuld ro, som omsluttede og støttede hele hendes krop. For eksempel oplevede hun allerede i den første behandling, at Lene åbnede hendes vejrtrækning, og hun kunne trække vejret gennem næsen, hvilket hun ikke havde kunnet i en uge.

”Lene talte med min krop om, at den var skabt til at være glad og danse. Men at den hele tiden blev brugt som et instrument i dagligdagen og dermed helt havde låst sig, fordi den ikke fik lov til at bruge sin energi positivt. Ved at gå hos Lene har jeg lært så meget om at nyde og at have det rart med at være i kroppen. Lene har fysisk demonstreret, hvordan hjerne og krop arbejder forskelligt og har helt forskellige behov og sprog. Det har hun gjort, uden jeg skulle yde noget, andet end at være.”

Udenfor klinikken ”Træk vejret” kan man virkelig fylde lungerne med den reneste luft, samtidig med at man nyder natur og skov.

 

Morgenhold med meditationsdans

Lene har klinik på Kongevej 6 i Vestbirk, men hun har netop besluttet sig for at udvide sine aktiviteter. Det er hendes erfaring, at mange klienter fuldstændig har lukket ned for og ikke er i kontakt med deres krop, og hun har derfor nu valgt at lave morgenhold i meditationsdans i Vejle og Skanderborg.

”Her starter vi dagen med at møde kroppen kærligt og nærværende ved hjælp af cirkeldans, åndedrætsøvelser og spirituellære, således at vi kan mærke at kroppen er i live - en levende organisme, en livskraft, en ressource, en meget kærlig medspiller. Får du kroppen med i spil, er du tættere på din livsenergi, og derved har du de allerbedste kort på hånden.”

Det er i Sct. Maria Huset, Blegbanken 3 i Vejle, mandag og fredag klokken 7 -8 med start fra mandag 18. november. I Skanderborg er det i Adelgade 115, tirsdag og torsdag klokken 7 – 8 med start tirsdag 19. november.

Der er plads til max 12 deltagere.

Lene i et afslappet øjeblik.

 

Den bedste udgave af dig selv

Lene forklarer, at netop energiterapi er et unikt værktøj til at komme i kontakt med sin energi. Den kan identificere hvad det er, der forhindrer dig i at være den ærligste udgave af dig selv og dermed lade skjulte ressourcer komme til. Hun kalder sig selv for kropshvisker og for kroppens advokat. 

”Kroppen er en kæmpe ressource. Det er en værktøjskasse, der indeholder både redskaberne og svaret på det, man søger.”

De fleste oplever, at de lander i samme uheldige situation, stemning eller smerte den ene gang efter den anden. Så er det vigtigt at finde nøglen til at løse op for dét inde i én selv, der fremkalder det.

”Vi får de samme udfordringer, indtil vi forstår hvad det er, vi skal lære,” forklarer Lene.

”Du spørger måske dig selv, hvorfor du ikke er særlig glad, selv om det udvendigt ser helt fantastisk ud. Men du har svaret inden i dig, og du skal bare lytte og anerkende og respektere dig selv. Der er en historie bag smerten, og når vi tør gå ind i os selv, går vi på opdagelse i historien: Hvorfor er det lige, at jeg altid havner her? Så finder vi de svar, vi søger i livet. For kroppen husker ALT, alle oplevelser, både de positive og de negative.”

Hun tilføjer:

”Man kan ikke bare løse det ved at tage en pille. Man er nødt til at komme ind til kernen af problemet, nødt til at kigge på, hvad det er i mig, der gør ondt.”

I sin behandling anvender Lene sin intuition kombineret med blide og bevidste berøringer og sit nærvær og ro.

 

”Vi er et smukt, smukt landskab”

Lene vil simpelthen frigøre sind og krop fra de mere eller mindre stramme lænker, som opvækst, opdragelse og ydre omstændigheder har dannet.

”Vi er alt for meget blevet regneark, hvor vi opfylder andres forventninger i stedet for at finde frem til vore indre ressourcer. Vi er blevet begrænset under vores opvækst, har bevæget os væk fra vores egen sandhed og tilpasset os, så vi passer ind. Men vi er et smukt, smukt landskab med vidunderlige ressourcer, som vi bare skal have lært at kende.”

Hun vil have sine klienter til at finde deres egne værdier og mål.

”Det handler om ikke at være tilskuer til sit eget liv, men om at få ejerskab over sin egen krop og sit eget liv, og selvfølgelig tage hånd om det, hvis der er noget der gør ondt. Hvis bilen er i stykker, gør man selvfølgelig også noget ved det, så det bør man også gøre, hvis det er sin egen krop, der gør ondt.”

Et kraftcenter i naturen lige nedenfor Lenes klinik.

 

Fandt selv vejen i energiterapi

Lene har selv prøvet både almindelig terapi og almindelig healing i et forløb, hvor hun kæmpede med stress og ptsd, blandt andet fremkaldt af en travl hverdag i finans- og forsikringsbranchen. For hende var ingen af behandlingstilbuddene tilstrækkelige i sig selv. 

”Ved almindelig terapi kan man forstå det i tankerne men kroppen er stadig fastlåst, og ved almindelig healing oplevede jeg, at kroppen kunne slappe af og give slip, men hjernen og tankerne forblev i bekymringsfasen. Med energiterapi, denne fantastiske metode, forstår klientens tanker og krop pludselig hinanden, og klienten opnår derved en magisk klarhed og fornemmelsen af at finde hjem i sig selv. Klienten går herfra med en forståelse af, hvad vedkommendes krop fortæller – hvorfor de ikke er helt glade, ikke tror nok på sig selv, eller hvorfor de har ondt et sted i kroppen.”

Klinik ”Træk vejret”, Kongevej 6 i Vestbirk

Tlf. 81917805

Hjemmeside: https://www.traekvejret.com/

Facebook: https://www.facebook.com/traekvejretvelvaere/ - her kan man booke sig ind på morgenhold i Vejle og Skanderborg og læse mere om Lene Christensen og hendes klinik samt finde anmeldelser.

Ud over energiterapi tilbyder Lene Christensen: ’Nada-akupunktur’, ’Energy Flow Healing’, ’Cupping terapi’, ’Træk Vejret workshop’, og en afklarende for-konsultation om, hvad alternativ behandling kan udrette for dig.